Gratis zonnepanelen offertes?
Gratis & vrijblijvend

Zwembad verwarmen met zonnepanelen

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Wil je je zwembad in de achtertuin verwarmen met zonne-energie? Je kunt je zwembad verwarmen met zonnepanelen. Maar waarom zou je zonnepanelen gebruiken voor je zwembad, hoeveel zonnepanelen heb je nodig en wat kost een zwembad met zonnepanelen?

Waarom geen zonnepanelen om zwembad te verwarmen?

Je kunt je zwembad verwarmen met zonnepanelen, maar het is een van de duurdere opties om je water te verwarmen. Een warmtepomp of zonneboiler is een goedkopere manier om je zwembad te verwarmen, vooral als het om een groter zwembad gaat.

Hoeveel zonnepanelen om zwembad te verwarmen?

Ben je benieuwd naar hoeveel zonnepanelen om zwembad te verwarmen je nodig hebt? Dit is heel erg afhankelijk van de grootte van het zwembad en de diepte van het zwembad. Wanneer je de verschillende factoren weet, kun je zelf het benodigde vermogen van de zonnepanelen berekenen.

Aantal zonnepanelen voor zwembad
Stroomverbruik zwembad / Omrekenfactor = Benodigd vermogen / Wp

Voorbeeld zwembad verwarmen zonnepanelen

Stroomverbruik zwembad: 1.000 - 1.500 kWh
Omrekenfactor van 0,85
Benodigd vermogen: 1176 - 1765 Wp
Wp per paneel: 325 - 395 Wp

Om een zwembad te verwarmen met zonnepanelen heb je dus gemiddeld 4 - 5 zonnepanelen nodig. Ook is er een vuistregel dat je ongeveer 1/3 - 2/3 van het zwembadoppervlak voor zonnepanelen nodig hebt. Heb je dus een zwembad van 30 m2, dan heb je ongeveer 10 - 20 m2 aan zonnepanelen nodig.

Wat kost een zonnepaneel voor zwembad?

Wanneer je weet hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor het verwarmen van een zwembad, dan kun je de kosten berekenen:

De kosten van een zwembad liggen gemiddeld tussen de € 26.400 - 35.400 en de kosten van de zonnepanelen liggen tussen de € 250 - 333 per paneel. Wanneer je 4 - 5 zonnepanelen nodig hebt, dan ben je voor een nieuw zwembad met zonnepanelen ongeveer € 27.400 - 37.000 kwijt.

Benieuwd naar jouw situatie?
Gratis offertes
voor zwembad zonnepanelen plaatsen

Klein zwembad met zonnepanelen verwarmen

Heb je een klein zwembad en zijn een paar zonnepanelen voldoende? Dan is het soms nog wel aantrekkelijk om zonnepanelen te plaatsen voor solar zwembadverwarming. Hiervoor kun je eventueel zelf losse zwembad zonnepanelen kopen en zelf plaatsen.

Zwembad verwarmen met zonne energie alternatief

Wil je jouw zwembad verwarmen met zonne-energie? Dan is een zonneboiler doorgaans een betere optie. Vraag zonneboiler offertes aan voor vrijblijvend advies hierover of bekijk onze tips:

6 tips voor zwembadverwarming

6 tips voor zwembadverwarming

Heb je een zwembad en wil je deze ook in de herfst en winter blijven gebruiken? Of wil je het zwembadwater gewoon ook in de zomer op een aangename temperatuur hebben? Je zwembad verwarmen kan op verschillende manieren. Wat is de beste manier van zwembadverwarming voor jou? We geven je 6 mogelijkheden!
Hoe zwembad verwarmen?

Zwembad verwarmen met zonnepanelen?

Zonnepanelen voor zwembad

Wil je toch weten of het mogelijk is om je zwembad te verwarmen met zonnepanelen? Vraag dan vrijblijvend zonnepanelen offertes aan en kom in contact met meerdere installateurs die werken in je regio. Zo vind je makkelijk de beste deal voor zonnepanelen voor je zwembad.

Direct zonnepanelen offertes vergelijken

Zonnepanelen Noord
Zonnepaneel Gelderland
Zelfstroom
Wattopjedak
Veranderstroom
Sunleaves Solar
SunDynamics
SinneSysteem
Opwekken.com
Helios Solar
Heel Nederland Duurzaam
DHI Techniek
Atlas Power
Het Zonnepanelenhuis
Metis Green
Suntek Solar
Kuyt Dienstverlening
ESS Zonnepanelen
ZonderGas
Hydro Solar
Hoppenbrouwers Techniek
Qubiqs Zonnepanelen
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal