• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Zwembad verwarmen met zonnepanelen

  Zwembad verwarmen met zonnepanelen

  Heb je een zwembad in je achtertuin en wil je deze verwarmen met zonne-energie? Je zwembad verwarmen met zonnepanelen is mogelijk, maar zeker niet de beste optie. Het is verstandiger om te kiezen zonnecollectoren of een warmtepomp.

  Waarom geen zwembad verwarmen met zonnepanelen?

  Je kunt je zwembad verwarmen met zonnepanelen, maar het is een van de duurste opties om je water te verwarmen. Een warmtepomp of zonneboiler is een betere manier om je zwembad te verwarmen, vooral als het om een groter zwembad gaat.

  Bij een zonneboiler wordt gebruikgemaakt van zonnecollectoren, die soms worden verward met zonnepanelen. Door de buizen in zonnecollectoren stroomt water, wat wordt opgewarmd door de zon.

  Meer weten?

  Een andere optie is je zwembad verwarmen met warmtepomp.

  Klein zwembad verwarmen met zonnepanelen

  Heb je een klein zwembad en zijn een paar zonnepanelen voldoende? Dan is het soms nog wel aantrekkelijk om zonnepanelen te plaatsen voor solar zwembadverwarming. Hiervoor kun je eventueel zelf losse zwembad zonnepanelen kopen en zelf plaatsen.

  zwembad zonnepanelen

  Zwembad verwarmen met zonne energie

  Wil je jouw zwembad verwarmen met zonne-energie? Dan is een zonneboiler doorgaans een betere optie. Vraag zonneboiler offertes aan voor vrijblijvend advies hierover. Wil je toch weten of het mogelijk is om je zwembad te verwarmen met zonnepanelen? Vraag dan zonnepanelen offertes aan.