Zonnepanelen op monument
Vergelijk beste zonnepanelen deals
  • Gratis & vrijblijvend

Zonnepanelen op monument

Wil je zonnepanelen op een monument plaatsen? Zonnepanelen op een monument installeren kan niet zomaar. Je moet aan bepaalde voorwaarden en richtlijnen voldoen.

Voorwaarden zonnepanelen op monument

Is je woning een monument, dan wordt doorgaans eerst gekeken of de zonnepanelen geplaatst kunnen worden op het erf, op een plat dak of op bijgebouwen. Plaats je de zonnepanelen toch op een historisch dak of erf, houd er dan rekening mee dat:

  • het dak niet zichtbaar is vanaf de openbare weg
  • dakbedekking behouden blijft, dus geen geïntegreerde zonnepanelen

Vaak zijn zonnepanelen die niet zichtbaar zijn vanaf de openbare weg, nog wel zichtbaar vanuit andere standpunten. Stem de zonnepanelen daarom altijd af op de (historische) omgeving.

zonnepanelen monument
lightbulb
Zelfs met bovenstaande voorwaarden is het niet altijd mogelijk om zonnepanelen op monumenten te plaatsen. Laat je altijd informeren over de mogelijkheden voordat je overgaat tot installatie.
Zonnepanelen vergunning nodig?

Wil je zonnepanelen laten installeren op je woning of als veldopstelling? In veel gevallen kun je zonnepanelen vergunningsvrij laten plaatsen, maar soms heb je wel een vergunning nodig. Maar wanneer kun je vergunningsvrij zonnepanelen laten installeren en aan welke richtlijnen & voorwaarden moet je voldoen?

Zonnepanelen vergunning

Laat zonnepanelen op monument installeren door vakman

Wil je weten of zonnepanelen mogelijk zijn op jouw monumentale pand? Vraag dan gratis zonnepanelen offertes aan bij Slimster en kom in contact met vakmannen die in jouw regio werken. Deze vakmannen kunnen je vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen op jouw monumentale pand. Je beslist uiteindelijk zelf wie jouw zonnepanelen gaat plaatsen.