Gratis zonnepanelen offertes?
Gratis & vrijblijvend

Zonnepanelen op monumentaal pand

Pascal van de Beek
Content Specialist
1 minuten

Wil je zonnepanelen op een monument plaatsen? Zonnepanelen op een monument installeren kan niet zomaar. Je moet aan bepaalde voorwaarden en richtlijnen voldoen. Maar wat zijn de voorwaarden van zonnepanelen op een rijksmonument?

Inhoudsopgave ↓

Voorwaarden zonnepanelen op monumentaal pand

Is je woning een monument, dan wordt doorgaans eerst gekeken of de zonnepanelen geplaatst kunnen worden op het erf, op een plat dak of op bijgebouwen. Plaats je de zonnepanelen toch op een monumentaal pand, historisch dak of erf, houd er dan rekening mee dat:

  • het dak niet zichtbaar is vanaf de openbare weg
  • dakbedekking behouden blijft, dus geen geïntegreerde zonnepanelen

Vaak zijn zonnepanelen die niet zichtbaar zijn vanaf de openbare weg, nog wel zichtbaar vanuit andere standpunten. Stem de zonnepanelen daarom altijd af op de (historische) omgeving.

zonnepanelen op monument
Zelfs met bovenstaande voorwaarden is het niet altijd mogelijk om zonnepanelen op monumenten te plaatsen. Laat je altijd informeren over de mogelijkheden voordat je overgaat tot installatie.
Zonnepanelen vergunning nodig?

Zonnepanelen vergunning nodig?

Zonnepanelen voorbeelden Vergunning nodig? Zonnepanelen op de grond / in veldopstelling Zonnepanelen in tuin Zonnepanelen op boerderij Zonnepanelen op carport Zonnepanelen op dakkapel Zonnepanelen op garage of schuur Zonnepanelen op gevel Zonnepanelen op groendak Zonnepanelen op monument Zonnepanelen op rieten dak Zonnepanelen op schuin dak Zonnepanelen op serre Zonnepanelen op tuinhuis Zonnepanelen op uitbouw Zonnepanelen op veranda In de meeste gevallen kun je zonnepanelen vergunningvrij laten plaatsen, maar soms ook niet. Wil je zeker weten of je een vergunning nodig hebt voor het installeren van zonnepanelen? Dan kun je via het Omgevingsloket Online een vergunningcheck doen of vraag vrijblijvend zonnepanelen offertes aan, want de aangesloten specialisten kunnen je hierover adviseren en de aanvraag voor je regelen.
Zonnepanelen vergunning

Vind gespecialiseerde bedrijven

Zonnepanelen op monumentaal pand

Wil je weten of zonnepanelen mogelijk zijn op jouw monumentale pand? Vraag dan gratis zonnepanelen offertes aan bij Slimster en kom in contact met bedrijven die gespecialiseerd zijn in zonnapanelen op monumentale panden. De offertes en adviezen zijn geheel vrijblijvend, je beslist uiteindelijk zelf wie jouw zonnepanelen gaat plaatsen.