Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Zonnepanelen op monument

Zonnepanelen op monument

Vind beste vakman
Gratis & vrijblijvend

Wil je zonnepanelen op een monument plaatsen? Zonnepanelen op een monument installeren kan niet zomaar. Je moet aan bepaalde voorwaarden en richtlijnen voldoen.

Voorwaarden zonnepanelen op monument

Is je woning een monument, dan wordt doorgaans eerst gekeken of de zonnepanelen geplaatst kunnen worden op het erf, op een plat dak of op bijgebouwen. Plaats je de zonnepanelen toch op een historisch dak of erf, houd er dan rekening mee dat:

  • het dak niet zichtbaar is vanaf de openbare weg
  • dakbedekking behouden blijft, dus geen geïntegreerde zonnepanelen

Vaak zijn zonnepanelen die niet zichtbaar zijn vanaf de openbare weg, nog wel zichtbaar vanuit andere standpunten. Stem de zonnepanelen daarom altijd af op de (historische) omgeving.

zonnepanelen monument
Zelfs met bovenstaande voorwaarden is het niet altijd mogelijk om zonnepanelen op monumenten te plaatsen. Laat je altijd informeren over de mogelijkheden voordat je overgaat tot installatie.

Laat zonnepanelen op monument installeren door vakman

Wil je weten of zonnepanelen mogelijk zijn op jouw monumentale pand? Vraag dan gratis zonnepanelen offertes aan bij Slimster en kom in contact met vakmannen die in jouw regio werken. Deze vakmannen kunnen je vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen op jouw monumentale pand. Je beslist uiteindelijk zelf wie jouw zonnepanelen gaat plaatsen.