Zonnepanelen op groendak
Vergelijk beste zonnepanelen deals
  • Gratis & vrijblijvend

Zonnepanelen op groendak

Zonnepanelen en een groendak zijn een goede combinatie. Maar kan je zonnepanelen op ieder groendak installeren? Wat zijn je mogelijkheden?

Groendaken en zonnepanelen versterken elkaar. Door de schaduw van zonnepanelen ontstaat er meer biodiversiteit op het groendak. Sommige vetplanten doen het namelijk beter in de schaduw dan in de zon. Anderzijds hebben groendaken een verkoelende werking, waardoor zonnepanelen efficiënter werken.

zonnepanelen groendak

Zonnepanelen op groendak installeren

Heb je al een groendak en wil je zonnepanelen plaatsen? Het is belangrijk dat je dak het gewicht van het groendak én de zonnepanelen kan dragen. De zonnepanelen worden doorgaans met een aluminium frame boven de vegetatielaag geplaatst. De sedummatten kunnen gewoon onder de zonnepanelen door lopen. Laat je dus goed adviseren of zonnepanelen op jouw groendak mogelijk zijn. Vraag hiervoor gratis offertes aan:

Groendak inclusief zonnepanelen aanleggen

Wil je een groendak met zonnepanelen laten installeren op je woning? Het groendak wordt samengesteld met de zonnepanelen in gedachten. Zo is er andere vegetatie mogelijk door de schaduwval van zonnepanelen. Dit verhoogt de biodiversiteit op het sedumdak.

Groendak met zonnepanelen plaatsen
Vind beste deal
Kan ik zonnepanelen in het groendak plaatsen?

Wil je de zonnepanelen wegwerken in het groendak? Dit is alleen verstandig als het groendak geen schaduw geeft op de zonnepanelen. Heb je snelgroeiende planten op je dak, dan is de kans aanwezig dat er schaduw op je zonnepanelen ontstaat. Dit heeft een negatief effect op de opbrengst.

Kunnen zonnepanelen op elk groendak?

Zonnepanelen kunnen het beste geplaatst worden op extensieve groendaken, die zichzelf in stand houden en weinig onderhoud nodig hebben. Een extensief groendak bestaat uit onderhoudsvriendelijke vegetatie, zoals vetplanten (sedum) en kruiden of gras.

Wil je zonnepanelen op je bestaande sedumdak? Vraag dan gratis en vrijblijvend zonnepanelen offertes aan. Zo kom je in contact met betrouwbare vakmannen die in jouw regio actief zijn. Je beslist zelf wie van deze vakmannen de beste deal heeft.

Direct gratis zonnepanelen offertes vergelijken

  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal