• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Zonnepanelen op groendak

  Zonnepanelen op groendak

  Vind beste deal
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar

  Zonnepanelen en een groendak zijn een goede combinatie. Maar kan je zonnepanelen op ieder groendak installeren? Wat zijn je mogelijkheden?

  Voordelen zonnepanelen op sedumdak

  Groendaken en zonnepanelen versterken elkaar. Door de schaduw van zonnepanelen ontstaat er meer biodiversiteit op het groendak. Sommige vetplanten doen het namelijk beter in de schaduw dan in de zon. Anderzijds hebben groendaken een verkoelende werking, waardoor zonnepanelen efficiënter werken.

  zonnepanelen groendak

  Zonnepanelen op groendak installeren

  Heb je al een groendak en wil je zonnepanelen plaatsen? Laat een betrouwbare vakman kijken naar de mogelijkheden. Het is belangrijk dat je dak het gewicht van het groendak én de zonnepanelen kan dragen. De zonnepanelen worden doorgaans met een aluminium frame boven de vegetatielaag geplaatst. De sedummatten kunnen gewoon onder de zonnepanelen door lopen.

  Zonnepanelen op groendak installeren

  Groendak inclusief zonnepanelen aanleggen

  Wil je een groendak met zonnepanelen laten installeren op je woning? Het groendak wordt samengesteld met de zonnepanelen in gedachten. Zo is er andere vegetatie mogelijk door de schaduwval van zonnepanelen. Dit verhoogt de biodiversiteit op het sedumdak.

  Groendak met zonnepanelen plaatsen

  Wil je de zonnepanelen wegwerken in het groendak? Dit is alleen verstandig als het groendak geen schaduw geeft op de zonnepanelen. Heb je snelgroeiende planten op je dak, dan is de kans aanwezig dat er schaduw op je zonnepanelen ontstaat. Dit heeft een negatief effect op de opbrengst.

  Zonnepanelen kunnen het beste geplaatst worden op extensieve groendaken, die zichzelf in stand houden en weinig onderhoud nodig hebben. Een extensief groendak bestaat uit onderhoudsvriendelijke vegetatie, zoals vetplanten (sedum) en kruiden of gras.

  Beste deal vinden voor zonnepanelen op groendaken

  Wil je zonnepanelen op je bestaande sedumdak? Vraag dan gratis en vrijblijvend zonnepanelen offertes aan. Zo kom je in contact met betrouwbare vakmannen die in jouw regio actief zijn. Je beslist zelf wie van deze vakmannen de beste deal heeft.

  Direct gratis zonnepanelen offertes vergelijken

  Energiecontrol Duurzame energie
  Solar2enjoy Zonnepanelen
  Zonnemarkt Zonnepanelen
  Kroon Zonnepanelen
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal