Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Zonnepanelen op carport

Zonnepanelen op carport

Vind juiste installateur
Gratis & vrijblijvend
Ga naar

Heb je een carport en wil je dit dakoppervlak optimaal benutten? Of wil je een carport plaatsen en tegelijkertijd je woning verduurzamen? Een carport met zonnepanelen, ook wel zonnecarport genoemd, is een ideale optie als je (meer) eigen energie wilt opwekken én een overdekte plek voor je auto zoekt.

zonnepanelen carport

Zonnepanelen op bestaande carport plaatsen

Heb je al een carport en wil je dit dakoppervlak optimaal gebruiken? Je kunt dan zonnepanelen op je bestaande carport laten installeren. Een vakman kijkt of het dak van je carport het gewicht van de zonnepanelen kan dragen en een zonnecarport mogelijk is.

Zonnepanelen op carport plaatsen?

Nieuwe carport met zonnepanelen installeren

Wil je een carport laten plaatsen en je woning verduurzamen? Laat dan een zonnecarport monteren. Tijdens het ontwerp van de carport wordt dan rekening gehouden met het gewicht van de zonnepanelen. Zo weet je zeker dat de carport het gewicht kan dragen.

Wist je dat je ook zonnepanelen als dak van de carport kunt gebruiken? De panelen liggen dan niet bovenop het dak, maar zíjn de dakbedekking. Er zijn tegenwoordig geïntegreerde zonnepalen verkrijgbaar, die zowel de functie van dakbedekking en zonnepanelen vervullen.

Het voordeel van een nieuwe carport ontwerpen met zonnepanelen, is dat je kunt nadenken over de beste plaatsing van de panelen: wat is de beste hellingshoek en legrichting? Is het mogelijk het dak van de carport daarop aan te passen? Een belangrijke keuze hierbij is: ga je voor een plat dak of schuin dak bij je zonnecarport?

zonnecarport plaatsen

Carport met transparante zonnepanelen

Wil je voldoende lichtinval houden onder de carport? Kijk dan eens naar een carport met transparante zonnepanelen als dak. Deze doorzichtige zonnepanelen van glas-glas laten meer licht door dan normale glas-folie zonnepanelen.

Zonnepanelen op carport: vergunning nodig?

Meestal heb je geen vergunning nodig als je zonnepanelen op je carport laat installeren. Check dit altijd van tevoren bij de gemeente, er zijn uitzonderingen waarbij je wel een vergunning nodig hebt.

Meer informatie?

Beste deal voor zonnepanelen op carport

Wil je zonnepanelen op je bestaande carport? Vraag gratis en vrijblijvend zonnepanelen offertes aan. Zo kom je in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Je vergelijkt deze vakmannen op prijs-kwaliteit en beslist zelf wie de beste deal heeft.

Direct zonnepanelen installateurs vergelijken

Energiecontrol Duurzame energie
Solar2enjoy Zonnepanelen
Zonnemarkt Zonnepanelen
Kroon Zonnepanelen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal