Gratis zonnepanelen offertes?
Gratis & vrijblijvend

Zonnepanelen op carport

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Wil je het dakoppervlak van een carport optimaal benutten? Of wil je een carport plaatsen en tegelijkertijd je woning verduurzamen? Een carport met zonnepanelen, ook wel zonnecarport genoemd, is een ideale optie als je energie wilt opwekken én een overdekte plek voor je auto zoekt.

Wat kosten zonnepanelen op carport plaatsen?

Heb je al een carport en wil je dit dakoppervlak optimaal gebruiken? Je kunt dan zonnepanelen op je bestaande carport laten installeren. Let wel op: zonnepanelen op een bestaande carport plaatsen is niet altijd mogelijk. Vraag offertes aan en laat je adviseren of het dak van je carport het gewicht van de zonnepanelen kan dragen en een zonnecarport mogelijk is.

zonnepanelen carport

Nieuwe carport met zonnepanelen installeren

Wil je een carport laten plaatsen en je woning verduurzamen? Laat dan een zonnecarport monteren. Tijdens het ontwerp van de carport wordt dan rekening gehouden met het gewicht van de zonnepanelen. Zo weet je zeker dat de carport het gewicht kan dragen.

Wist je dat je ook zonnepanelen als dak van de carport kunt gebruiken? De panelen liggen dan niet bovenop het dak, maar zíjn de dakbedekking. Er zijn tegenwoordig geïntegreerde zonnepanelen verkrijgbaar, die zowel de functie van dakbedekking en zonnepanelen vervullen.

Het voordeel van een nieuwe carport ontwerpen met zonnepanelen, is dat je kunt nadenken over de beste plaatsing van de panelen: wat is de beste hellingshoek en legrichting? Is het mogelijk het dak van de carport daarop aan te passen? Een belangrijke keuze hierbij is: ga je voor een plat dak of schuin dak bij je zonnecarport?

Carport incl. zonnepanelen plaatsen
Carport offertes
zonnecarport plaatsen

Carport met transparante zonnepanelen

Wil je voldoende lichtinval houden onder de carport? Kijk dan eens naar een carport met transparante zonnepanelen als dak. Deze doorzichtige zonnepanelen van glas-glas laten meer licht door dan normale glas-folie zonnepanelen.

Zonnepanelen op carport: vergunning nodig?

Meestal heb je geen vergunning nodig als je zonnepanelen op je carport laat installeren. Check dit altijd van tevoren bij de gemeente, er zijn uitzonderingen waarbij je wel een vergunning nodig hebt.

Meer informatie?
Zonnepanelen vergunning

Beste deal voor zonnepanelen op carport

Zonnepanelen op carport

Wil je zonnepanelen op je bestaande carport? Vraag gratis en vrijblijvend zonnepanelen offertes aan. Zo kom je in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Je vergelijkt deze vakmannen op prijs-kwaliteit en beslist zelf wie de beste deal heeft.

Direct zonnepanelen installateurs vergelijken

Zonnepanelen Noord
Zonnepaneel Gelderland
Zelfstroom
Wattopjedak
Veranderstroom
Sunleaves Solar
SunDynamics
SinneSysteem
Opwekken.com
Helios Solar
Heel Nederland Duurzaam
DHI Techniek
Atlas Power
Het Zonnepanelenhuis
Metis Green
Suntek Solar
Kuyt Dienstverlening
ESS Zonnepanelen
ZonderGas
Hydro Solar
Hoppenbrouwers Techniek
Qubiqs Zonnepanelen
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal