• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 134.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Glas-glas zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen kopen

Ga naar
Minimale kosten € 225,- Maximale kosten € 475,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 350,-
Gemiddelde prijs glas glas zonnepaneel.

Glas-glas zonnepanelen zijn de nieuwste soort panelen die worden aangeboden. Waar gangbare zonnepanelen jaarlijks een deel van hun vermogen verliezen, is dit verlies bij glas-op-glas panelen kleiner. De zonnepanelen van glas hebben een hoger prijskaartje, maar op het gebied van rendement en levensduur biedt dit soort veel voordelen.

Voordelen glas-glas panelen

  • Lange levensduur & garantie (30 jaar)
  • Weerbestendig
  • Jaarlijks minder vermogen verlies
  • Hogere opbrengst over langere periode

Nadelen glas-glas panelen

  • Meest prijzige optie

Wat is een glas-glas zonnepaneel?

glas glas zonnepanelen

Wat is een glas-glas zonnepaneel?

Glas-glas zonnepanelen zijn in opkomst. Normale zonnepanelen hebben glas aan de voorkant en een laag folie aan de achterkant van het paneel. Bij glas-glas panelen zit zowel aan de voor- als achterkant glas. Dankzij deze opbouw van de laag zonnecellen tussen twee lagen glas houden de panelen hun vermogen langer vast. Glas-glas zonnepanelen zijn minder gevoelig voor vocht- en temperatuurschommelingen en de degradatie is veel minder dan bij glas-folie panelen.

Wat kosten glas-glas zonnepanelen?

Soort zonnepaneel
Prijs*
Offerte
Glas-glas zonnepanelen € 225 - 475

* Gemiddelde prijs glas-glas zonnepaneel, excl. montage.

Wil je glas-glas panelen kopen? De glas-glas zonnepanelen prijzen liggen hoger door een lastiger productieproces. Deze panelen verliezen jaarlijks minder vermogen, waardoor je door de jaren heen meer (terug)verdient. Dankzij de glazen laag aan de achterzijde is het zonnepaneel minder kwetsbaar dan glas-folie panelen.

Er zijn verschillende soorten glas-glas panelen. De panelen met frame zijn doorgaans 15-20% duurder dan andere panelen. Ga je voor een paneel zonder frame? Dan vallen de prijzen nog hoger uit. Bekijk de algemene zonnepaneel prijzen voor een prijsindicatie. Ben je benieuwd naar de glas-glas zonnepaneel prijzen?

Glas-glas zonnepanelen op je dak

zonnepanelen glas-glas
Andere zonnepanelen bekijken?

Prijsopbouw glas-glas zonnepanelen

Hoe worden glas-glas zonnepanelen gemaakt?

Bij de productie van glas-glas zonnepanelen worden de (bijvoorbeeld kristallijn) zonnecellen ingesloten tussen twee lagen glas. Door dit veiligheidsglas en een speciale lamineringstechniek gaan de panelen lang mee. Bij normale panelen wordt er bij het lamineren druk uitgeoefend op de zonnepanelen, dit is bij glas-glas panelen niet het geval. Hierdoor zijn er minder microcracks en blijven de panelen langer goed presteren.

glas-glas zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen: minder kwetsbaar

Het grote voordeel van glas-glas zonnepanelen is dat ze minder kwetsbaar zijn dan glas-folie zonnepanelen. Doordat ze zonnecellen zich tussen twee glazen lagen bevinden is er minder kans op schade, zijn de zonnecellen beschermd tegen water, UV-straling en extremere weersomstandigheden zoals hagel.

Uiterlijk van glas-glas zonnepanelen

De zonnepanelen gemaakt van glas-glas hebben een strak uiterlijk: ze hebben donkere zonnecellen en zijn ook verkrijgbaar met een strak, zwart frame.

  • Glas-glas paneel met aluminium frame
  • Glas-glas paneel zonder aluminium frame

Ga je voor een paneel met aluminium frame, dan zie je nauwelijks verschil met de gangbare zonnepanelen. Alleen aan de achterkant is het verschil te zien: de glazen achterwand. Een frameloos zonnepaneel ziet er wel duidelijk anders uit, vanwege de connectoren aan de achterkant.

glas glas zonnepanelen kopen

Prestatiegarantie op glas-glas zonnepanelen

De prestatie van glas-folie zonnepanelen neemt ieder jaar iets af. Gangbare zonnepanelen hebben een vermogensgarantie van 80% na 25 jaar. Bij glas-glas is er sprake van minder vermogenverlies, waardoor de panelen ook een andere vermogensgarantie hebben. Doorgaans beschikken ze over een vermogensgarantie van 87% na 30 jaar.

Productgarantie hoger bij glas-glas panelen Niet alleen de vermogensgarantie, maar ook de productgarantie is hoger bij glas-glas panelen. Waar glas-folie zonnepanelen doorgaans een productgarantie van 10-12 jaar hebben, is dit bij glas-glas panelen wel 30-35 jaar.

Opbrengst & terugverdientijd berekenen

Wil je weten hoeveel glas-glas zonnepanelen opbrengen, wat de terugverdientijd is en hoe je energie kunt terugleveren?

Bespaar op de voorrijkosten Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Glas-glas zonnepanelen monteren door ervaren vakman

Wil je glas-glas zonnepanelen kopen? Dan is het belangrijk dat de montage correct en veilig gebeurt. Een ervaren en vakkundige specialist kan je vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden van deze glas-glas panelen. Benieuwd hoe de installatie werkt?

De montagekosten bepalen een deel van het totaalbedrag van je nieuwe glas-glas panelen. Sommige bedrijven bieden stuntprijzen aan voor de montage, maar zonnepanelen koop je voor de toekomst. Je wilt dus zeker niet bezuinigen op de kwaliteit van het paneel of de montage. Vergelijk meerdere offertes op basis van prijs, kwaliteit en garantie. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt en waar voor je geld krijgt.

Beste deal vinden voor nieuwe glas-glas zonnepanelen

Ben je op zoek naar een installateur die vakkundig en voordelig zonnepanelen kan plaatsen op je woning? Vraag meerdere gratis zonnepanelen offertes op via Slimster en vergelijk regionale bedrijven. Je bepaalt zelf welke vakman jouw nieuwe zonnepanelen gaat plaatsen.

Vind de beste zonnepaneel-installateur

Energiecontrol
Kroon Zonnepanelen
Direct Zonnepanelen
Greentastic Zonnepanelen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal