Vind beste zonnepanelen deal

8,4 gemiddeld,
392 reviews
Vind beste zonnepanelen deal

Kosten

Wat kosten zonnepanelen installeren?

Subsidie

Info voor particulier + zakelijk.

Opbrengst

Wat leveren zonnepanelen op?

Waarom Slimster

Zojuist vergeleken

 • 16:39Zoetermeer
 • 16:26Oud-Beijerland
 • 16:16Warnsveld
 • 16:15Tolbert

Waar we voor staan

 • 989 ervaren installateurs
 • Bespaar tijd & geld
 • Vergelijken = beste deal
 • Tot 5 vrijblijvende offertes

94% beveelt ons aan

8,6 gemiddeld, 919 reviews

Zonnepanelen kopen en laten plaatsen door vakman?

Zonnepanelen

Je huis verduurzamen met zonnepanelen verlaagt je energiekosten en het is goed voor het milieu. Je wilt uiteraard goed geïnformeerd zonnepanelen kopen en laten installeren. Maar er is zoveel informatie beschikbaar: wat zijn de belangrijkste onderwerpen? We zetten ze voor je op een rij en lichten ze kort uit:

 1. Voordelen
 2. Kosten
 3. Opbrengst & rendement
 4. Salderingsregeling
 5. Btw teruggave
 6. Subsidie
 7. Soorten
 8. Installatie
Woning met zonnepanelen

1. Voordelen zonnepanelen

 • Besparen op energierekening
 • Zelf groene stroom opwekken
 • Minder CO2-uitstoot
 • Stroom terugleveren + btw teruggave mogelijk
 • Hoger rendement dan spaarrekening

Meer zonnepanelen voordelen & nadelen?

2. Wat kosten zonnepanelen?

Zonnepanelen kopen en laten plaatsen in een investering. Ben je benieuwd naar de kosten? Prijzen vergelijken kan lastig zijn, omdat er veel verschil is qua prijs en vermogen. Zoek je de beste prijs-vermogen verhouding? Kijk dan naar de prijs per Wattpiek, zo kan je panelen met elkaar vergelijken.

Meer weten:

3. Opbrengst & rendement

Naast de prijs zijn ook de opbrengst en het rendement van zonnepanelen belangrijk: wat leveren ze op en wanneer heb je jouw investering terugverdiend? Gemiddeld verdien je zonnepanelen na 7 tot 12 jaar terug, maar dit is afhankelijk van jouw situatie. Daarna maak je in feite gebruik van gratis energie.

Meer weten:

4. Salderingsregeling

Met zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Deze stroom kan je gebruiken voor het huishouden of terugleveren aan het elektriciteitsnet. Maar hoe werkt energie terugleveren en wat heeft de salderingsregeling hiermee te maken? Ontdek alles over terugleveren en salderen:

5. Btw teruggave

Als je zonnepanelen koopt, kan je de btw op de aanschaf en installatie terugvragen bij de Belastingdienst. Maar hoe werkt dit en waar moet je op letten? We leggen het je uit:

6. Subsidies

Zijn er zonnepaneel subsidies mogelijk in 2024? Welke regelingen zijn er voor particulieren of zakelijke gebruikers? Voor particulieren zijn er geen landelijke subsidies, maar gelukkig wel andere regelingen beschikbaar. Voor zakelijke gebruikers is wel subsidie mogelijk, net als een aantal andere regelingen. Bekijk alle mogelijkheden:

Tip: laat je zonnepanelen installeren door een specialist, dan is dit inclusief advies & hulp bij subsidie aanvragen & andere regelingen.

7. Soorten

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen. De meest voorkomende zijn polykristallijn zonnepanelen (‘poly panelen’) en monokristallijn zonnepanelen (‘mono panelen’).

Poly panelen worden ook wel blauwe zonnepanelen genoemd. Monokristal zonnepanelen zijn daarentegen donkerblauwe of zwart van kleur. Benieuwd welke soorten er nog meer zijn?

8. Installatie

Laat je zonnepanelen installeren op je dak? De meest voorkomende manier is de plaatsing van de panelen op de bestaande dakbedekking. Ben je benieuwd naar andere opties? Ontdek dan meer over indak zonnepanelen of zonnedakpannen.

Bij de installatie van zonnepanelen is expertise en ervaring belangrijk, om problemen te voorkomen. Laat daarom de zonnepanelen altijd installeren door een vakspecialist.

Meer weten:

Vergelijk beste zonnepanelen specialisten

Zonnepanelen Noord
Zonnepaneel Gelderland
Zelfstroom
Wattopjedak
Veranderstroom
Sunleaves Solar
SunDynamics
SinneSysteem
Opwekken.com
Helios Solar
Heel Nederland Duurzaam
DHI Techniek
Atlas Power
Het Zonnepanelenhuis
Metis Green
Suntek Solar
Kuyt Dienstverlening
ESS Zonnepanelen
ZonderGas
Hydro Solar
Hoppenbrouwers Techniek
Qubiqs Zonnepanelen
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal

Laatste weetjes

Klanten over Slimster