• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Subsidie zonnepanelen 2020

  Subsidie zonnepanelen 2020

  Vind beste installateur
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar

  Welke zonnepanelen subsidie mogelijkheden zijn er in 2020 voor particulieren én zakelijke gebruikers? Ben je benieuwd naar de zonnepanelen subsidie voor particulieren? Dan is er een onderscheid te maken tussen landelijke en lokale subsidies.

  Landelijke subsidies zonnepanelen 2020

  • Geen landelijke subsidie voor particulieren

  De zonnepanelen prijs is flink gedaald de afgelopen jaren, door de groeiende vraag. Het rendement wordt juist steeds beter. Het wordt dus gelukkig steeds aantrekkelijker om zonnepanelen te kopen, ook zonder deze landelijke subsidies.

  Lokale zonnepanelen subsidie 2020

  • In sommige gemeentes nog lokale subsidie beschikbaar

  Of er lokale zonnepanelen subsidies beschikbaar zijn voor particulieren verschilt per gemeente. Het gaat dan vooral om algemene subsidies om verduurzaming van woningen aan te moedigen. Vraag bij je gemeente informatie op over eventuele lokale subsidies.

  Ontvang zonnepanelen offertes

  Vergelijk vrijblijvend 412 zonnepaneel specialisten.

  Zakelijke zonnepanelen subsidies beschikbaar?

  Wil je zakelijk zonnepanelen kopen? Voor de zakelijke markt zijn er nog wel enkele subsidieregelingen voor zonnepanelen. Voor MKB-ers, grote bedrijven en agrariërs zijn er diverse mogelijkheden, zoals:

  Zakelijke zonnepanelen offertes vergelijken?

  Slimme manieren om te besparen op zonnepanelen

  Kan je geen zonnepanelen subsidie aanvragen in 2020? Er zijn gelukkig andere manieren om te besparen op de aanschaf van je zonnepanelen:

  Energiebespaarlening aanvragen voor zonnepanelen

  De Energiebespaarlening is geen subsidie, maar een stimulans voor mensen die niet het geld hebben om hun woning te verduurzamen. Je kunt deze groene lening met de besparing op de energienota terugbetalen.

  De groene lening is speciaal voor mensen die energiezuinige maatregelen aan hun huis willen uitvoeren. Je moet naast het plaatsen van zonnepanelen wel nog een andere energiebesparende maatregel moeten uitvoeren.

  Besparen door bedrijven te vergelijken

  Zonder subsidie is het nog steeds mogelijk om te besparen op nieuwe zonnepanelen. Vraag gratis zonnepanelen offertes aan via Slimster en kom in contact met installateurs die in jouw regio actief zijn. Je vergelijkt de bedrijven op basis van prijs en kwaliteit, en beslist zelf wie de opdracht krijgt.

  Vergelijk 412 zonnepaneel-bedrijven

  Energiecontrol Duurzame energie
  Solar2enjoy Zonnepanelen
  Zonnemarkt Zonnepanelen
  Kroon Zonnepanelen
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal