Betonnen trap bekleden? 4 beste renovatie opties

Betonnen trap bekleden? 4 beste renovatie opties
Henrieke Hahn
Henrieke Hahn
Product Specialist
3 minuten

Heb je een betonnen trap in je woning, maar wil je iets anders dan de uitstraling van beton? Een betonnen trap bekleden kan je op verschillende manieren afwerken en een gehele andere uitstraling geven. De top 4 mogelijkheden voor het bekleden van een betontrap zijn:

  1. Betonnen trap bekleden met overzettreden (traprenovatie)
  2. Betonnen trap stofferen met tapijt
  3. Betonnen trap voorzien van een traploper
  4. Betonnen trap schilderen

Voor- en nadelen betonnen trap

Een betontrap wordt veelvuldig geplaatst in nieuwbouwwoningen en niet zonder reden. Deze betonnen trap is namelijk goedkoop, sterk en eenvoudig te plaatsen. Toch heeft deze trap ook een aantal nadelen. Hij oogt namelijk snel kil en voelt ook koud aan. Dit zijn ook direct de redenen om een betonnen trap te bekleden.

1. Betonnen trap renoveren met overzettreden

betonnen trap bekleden

Een trap renoveren met overzettreden is een eenvoudige manier om de illusie van een nieuwe trap te creëren. Je kan binnen korte tijd een trap van een ander materiaal in huis hebben, zonder de oude trap te verwijderen. Wil je de betonnen trap bekleden met eiken, PVC of met laminaat? Het is allemaal mogelijk. Vergelijk dan ook de verschillende traprenovatie materialen met elkaar.

Meest gebruikte overzettreden materialen bij een betonnen trap:

Met deze overzettreden kan je iedere stijl creëren. Wil je een marmerlook of andere natuursteen imitatie? Dat is mogelijk, net als een trap in leerlook of blauwstaal look. Doe meer traprenovatie inspiratie op of bekijk de afbeeldingen hieronder.

2. Tapijt op betonnen trap

betonnen trap met tapijt

Is warmte en comfort het meest belangrijk als het aankomt op trapkleding? Laat de trap dan met tapijt bekleden. Ook tapijt (of vloerbedekking) is verkrijgbaar in vele soorten, maten en kleuren. Je kan naast tapijt ook sisal laten plaatsen op de trap, dit is een natuurlijke soort trapbekleding.

Comfortabel tapijt op trap?
Trapstoffering prijzen

3. Traploper op een betonnen trap

betonnen trap renoveren

Wil je niet de gehele trap met tapijt bekleden, dan kan je ook nog kiezen voor een traploper op de trap. De trap slijt dan minder snel en het loopgedeelte voelt warmer en zachter aan. Daarnaast geeft een traploper een chique en deftige uitstraling.

Je hebt de keuze uit verschillende materialen, soorten en designs als je een traploper laat plaatsen. Benieuwd naar de kosten en verdere informatie?

Traploper kosten vergelijken?
Traploper prijzen

4. Betontrap schilderen

Heb je geen groot budget maar wil je wel een frisse uitstraling aan je trap geven? Of wil je de betonnen trap niet helemaal laten bekleden? Laat dan de betonnen trap schilderen: een goedkope manier om de trap in iedere gewenste kleur te verven. Het is wel belangrijk om de trap te verven met een speciale betonverf, om te zorgen dat de verf goed hecht.

Door de juiste kwaliteit verf te gebruiken, voorkom je dat de trap snel slijt. Laat ook een zijdeglans lak aanbrengen of een antisliplaag. Zo glijd je niet uit op gladde treden.

Beton trap in een andere kleur?
Kosten trap schilderen
betonnen trap bekleden met natuursteen

Extra optie: natuursteen

Wil je een luxe, unieke trap? Ga dan voor een natuurstenen trap. Een volledig natuurstenen trap is erg duur is, maar een betonnen trap met natuursteen tegels bekleden is goedkoper. Houd er wel rekening mee dat je alsnog duurder uit bent dan met de meeste andere trapbekleding.

Extra optie: betontrap polijsten

De laatste afwerking is meer het bewerken van de betonnen trap dan het bekleden. Je kan de betonnen trap polieren of polijsten, waardoor een glad en strak oppervlak ontstaat. De trap is ook makkelijker schoon te houden als hij gepolijst is.

Beste deal voor jouw betontrap renovatie? Vergelijk 5 offertes

Betonnen trap bekleden

Heb je een woning met een betontrap of wil je de huidige trapbekleding op je betontrap vernieuwen? Weet je wat je wilt met de betonnen trap? Ontvang dan gratis 5 offertes aan via Slimster en laat je trap bekleden door een ervaren vakman.

Overzettreden op trap
Tapijt op trap
Traploper op trap
Trap schilderen