• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Kosten trap schilderen

  Wat kost een trap schilderen?

  Vind beste deal
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar
  Minimale kosten € 300,- Maximale kosten € 800,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 550,-
  Gemiddelde prijs trap verven.

  Op sokken, blote voeten of met schoenen aan: de trap is een plek die meerdere keren per dag wordt belopen. Door dit veelvuldige gebruik is een trap sneller aan een nieuwe verflaag toe dan andere plekken in huis. Wat kost een trap schilderen en wat zijn de mogelijkheden?

  Wat kost een trap verven?

  Werkzaamheden
  Prijs*
  Offerte
  Trap schilderen € 300 - 800

  * Gemiddelde prijs trap verven, incl. materiaal, arbeid en btw.

  De kosten van een trap schilderen hangen af van jouw wensen en de huidige staat van de trap. Bekijk een schatting van de trap verven prijzen. Liever de exacte prijs weten van een trap laten verven?

  Kosten trap schilderen vergelijken
  trap verven
  Meer schilderwerk bekijken?

  Prijsopbouw trap verven

  Trap schuren voor betere hechting

  Een trap slijt sneller dan andere plekken in huis. Om slijtage te voorkomen, krijgt de trap meerdere verflagen. Maar eerst is de trap schuren een onmisbare stap! Een geschuurde trap zorgt voor een betere hechting van de verf, waardoor je langer geniet van een mooie geverfde trap. Na het schuren wordt de trap vervolgens goed schoongemaakt, zodat al het vuil en stof verdwenen is.

  Trap schilderen: kwaliteit en dekking verf

  Is het tijd om de trap te schilderen? Dit gebeurt vaak met meerdere verflagen om slijtage tegen te gaan en langer te genieten van een mooi geverfde trap. Een vakschilder brengt doorgaans de volgende verflagen aan:

  • Laag grondverf op trap
  • Laag trapverf
  • Laag verharder op trap

  Zo slijten de traptreden minder snel en geniet jij langer van een mooie trap. Hoeveel verflagen er nodig zijn is altijd afhankelijk van de kwaliteit van de verf, de ondergrond en de kleur verf.

  trap schilderen

  Mogelijkheden trap verven

  Ga je de trap witten of alleen de trap lakken? Wil je jouw bestaande dichte trap opknappen of jouw open trap verven? Een open trap schilderen vraagt om een andere aanpak dan een gesloten trap.

  Ook qua kleur kun je verschillende kanten op. Ga je voor de populaire opties, zoals een witte trap of zwarte trap? Of ga je voor opvallende, felle kleuren? Andere opties zijn een matte of juist gelakte trap. Zoek je een unieke uitstraling, dan zijn krijtverf trappen of trappen met kleurverloop een goed idee.

  Trap witten

  Wil je jouw trap wit verven? Een trap witten vraagt om regelmatig onderhoud, maar bekijk onze blog over een trap onderhouden voor meer informatie hierover.

  Trap lakken

  Voor een mooie afwerking laat je de trap lakken. Kies voor zijdeglans in plaats van hoogglans lak: zijdeglans is stroever. Of laat een antisliplaag aanbrengen voor meer veiligheid.

  Eerst trap plamuren? Is de trap beschadigd? De trap plamuren is dan een verstandige keuze en zorgt voor een mooi eindresultaat.

  Trap én trapgat schilderen

  Een verouderd trapgat doet natuurlijk af aan de uitstraling van een opgeknapte trap. Laat de schilder daarom ook direct de hal en het trapgat verven, om het geheel compleet te maken.

  Trap laten schilderen door ervaren vakman

  De prijs van trappen schilderen wordt voor het grootste deel bepaald door het arbeidsloon van de schilder. Schilderwerk is een secure klus: je kunt het wel zelf doen, maar dit zie je doorgaans ook terug in de kwaliteit. Wil je verzekerd zijn van een prachtig resultaat, schakel dan een betrouwbare schilder in.

  Uurtarief schilder

  Bij het schilderen van de trap rekent de schilder vaak met een uurtarief. Een ervaren, kwalitatieve schilder rekent wellicht een hoger tarief, maar levert doorgaans ook meer kwaliteit. Spreek van tevoren wel altijd een totaalbedrag af en ga niet alleen af op het uurtarief. Zo weet je zeker wat je betaalt en wat er allemaal bij de prijs zit inbegrepen.

  Voorbereidingen trap schilderen

  Je kan veel geld besparen als je de schilder een handje helpt bij de voorbereiding, bijvoorbeeld:

  Ook kan je de ruimte afplakken en afdekken, en alles na het schilderen zelf opruimen. Zo bespaart de schilder tijd en jij dus geld.

  Combineer schilder klussen en bespaar Laat al je trappen in huis schilderen, of combineer de trap met ander schilderwerk in huis. Zo kan je eenvoudig besparen op de prijs.
  trappen schilderen

  Slim besparen met de winterschilder

  Laat je trap schilderen tussen november en maart. Veel schilders hebben dan weinig klussen, waardoor ze extra korting geven op buiten- en binnenschilderwerk.

  Meer informatie?

  Voordelen kwalitatieve & professionele schilder via Slimster

  • Vrijblijvend advies bij jou thuis
  • Schilder is actief in jouw regio
  • Je bespaart tijd en geld
  • Verzekerd van kwaliteit
  • Garantie op schilderwerk
  • Bedrijf is ervaren & betrouwbaar

  Beste deal vinden voor trap schilderen

  Benieuwd naar de prijzen van een schilder voor je trap? Vraag dan gratis schilder offertes aan via Slimster en kom in contact met schilders die actief zijn in jouw regio. Je vergelijkt zelf de verschillende schilders en vindt zo eenvoudig de beste deal.

  Direct gratis 172 schilders vergelijken

  Van Amsterdam Schilder Spuitbedrijf
  Van Hussel Schilderwerken
  Kobe Stukadoor & Schildersbedrijf
  Renovlies Direct
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal