• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 116.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kosten trap schilderen

Kosten trap schilderen

Ga naar
Minimale kosten € 300,- Maximale kosten € 800,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 550,-
Gemiddelde prijs trap verven, afhankelijk van soort verf en arbeidskosten.

Op sokken, blote voeten of met schoenen aan: de trap is een plek die meerdere keren per dag wordt belopen. Door dit veelvuldige gebruik is een trap sneller aan een nieuwe verflaag toe dan andere plekken in huis. Wat kost het om een trap te schilderen en wat zijn de mogelijkheden?

Prijzen trap verven

Werkzaamheden
Prijs*
Trap schilderen € 300 - 800

* Gemiddelde prijs trap verven, incl. materiaal, arbeid en btw.

De kosten van een trap schilderen hangen af van jouw wensen en de huidige staat van de trap. In de tabel vind je een schatting van de kosten. Ben je benieuwd naar de exacte prijs van een trap laten verven?

Kosten trap schilderen vergelijken
trap verven
Meer voorbeelden bekijken?

Prijsopbouw trap verven

Materiaalkosten trap verven

De kosten van een trap schilderen, worden voor een deel bepaald door het materiaal. Denk hierbij aan de kwaliteit en dekking van de verf en het aantal verflagen. Ook de totale oppervlakte van de trap speelt uiteraard een rol.

Kwaliteit verf en dekking

Een trap slijt sneller dan andere plekken in huis. Om slijtage te voorkomen, wordt er vaak een laag grondverf, laag trapverf en een laag verharder aangebracht. Op deze manier slijten de treden minder snel en geniet jij langer van een mooie trap.

Trap lakken

Voor een prachtige afwerking kan de schilder de trap lakken. Kies voor zijdeglans in plaats van hoogglans lak: zijdeglans is namelijk stroever. Of laat een antisliplaag aanbrengen voor meer veiligheid. Zo voorkom je dat je uitglijdt op een gladde trap.

Eerst trap plamuren? Is de trap beschadigd? De trap plamuren is dan een verstandige keuze en zorgt voor een mooi eindresultaat.

Mogelijkheden trappen verven

Ga je de trap witten of juist lakken? Wil je jouw bestaande trap opknappen of je nieuwbouw trap schilderen? Een open trap schilderen brengt daarnaast weer andere opties met zich mee dan wanneer je een gesloten trap laat verven.

Trappen verven biedt sowieso verschillende mogelijkheden. Qua kleur kan je gaan voor neutrale kleuren, zoals een witte trap. Je kunt ook opvallende, felle kleuren of een kleur kiezen die perfect aansluit bij de rest van de hal. Ga je daarnaast voor mat of lak? Zoek je een unieke uitstraling? Dan zijn krijtverf trappen, trappen met kleurverloop of andere opvallende trappen wellicht een goed idee.

Trap én trapgat schilderen

Een verouderd trapgat doet natuurlijk af aan de uitstraling van een opgeknapte trap. Laat de schilder daarom ook direct de hal en het trapgat verven, om het geheel compleet te maken.

trapgat verven
Combineer schilder klussen en bespaar Laat al je trappen in huis schilderen, of combineer de trap met ander schilderwerk in huis. Zo kan je eenvoudig besparen op de prijs.

Arbeidskosten trap schilderen

De prijs van trappen schilderen wordt voor het grootste deel bepaald door het arbeidsloon van de schilder. Schilderwerk is een secure klus: je kan het wel zelf doen, maar dit zie je doorgaans ook terug in de kwaliteit. Wil je verzekerd zijn van een prachtig resultaat, huur dan een betrouwbare schilder in.

Uurtarief schilder

Bij het schilderen van de trap rekent de schilder vaak met een uurtarief. Een ervaren, kwalitatieve schilder rekent wellicht een hoger tarief, maar levert ook meer kwaliteit. Spreek van tevoren wel altijd een totaalbedrag af en ga niet alleen af op het uurtarief. Zo weet je zeker wat je betaalt en wat er allemaal bij de prijs zit inbegrepen.

Voorbereidingen trap schilderen

Je kan veel geld besparen als je de schilder een handje helpt bij de voorbereiding, bijvoorbeeld:

Ook kan je de ruimte afplakken en afdekken, en alles na het schilderen zelf opruimen. Zo bespaart de schilder tijd en jij dus geld.

trappen schilderen

Slim besparen met de winterschilder

Laat je trap schilderen tussen november en maart. Veel schilders hebben dan weinig klussen, waardoor ze extra korting geven op buiten- en binnenschilderwerk.

Meer informatie?

Voordelen kwalitatieve, professionele schilder via Slimster

  • Vrijblijvend advies bij jou thuis
  • Schilder is actief in jouw regio
  • Je bespaart tijd en geld
  • Verzekerd van kwaliteit
  • Garantie op schilderwerk
  • Bedrijf is ervaren & betrouwbaar

Snel en voordelig trap laten schilderen door vakman

Benieuwd naar de prijzen van een schilder voor je trap? Vraag dan gratis schilder offertes aan via Slimster en kom in contact met schilders die actief zijn in jouw regio. Je vergelijkt zelf de verschillende schilders en vindt zo eenvoudig de beste deal.

Direct gratis 172 schilders vergelijken

Van Amsterdam Schilder Spuitbedrijf
Kobe Stukadoor & Schildersbedrijf
ES Schilders Rox Schildersbedrijf
Van Hussel Schilderwerken
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal