• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Wat kost sausen?

  Wat kost sausen?

  Vind beste deal
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar
  Minimale kosten € 10,- Maximale kosten € 25,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 17,50
  Indicatieprijs sausen per m2.

  Zijn jouw muren en plafonds aan een nieuwe lik verf toe? Sausen is een ideale manier om snel en relatief eenvoudig een oppervlak te witten of van een andere kleur te voorzien met een roller.

  Voordelen sausen

  • Ideaal voor bestaande woningen
  • Weinig/geen nevel van verf
  • Makkelijk gedetailleerd werken

  Nadelen sausen

  • Duurder dan verfspuiten
  • Duurt langer dan verfspuiten
  • Meer kans op banen en strepen

  Wat kost sausen?

  Werkzaamheden schilder
  Prijs per m2*
  Offerte
  Muren sausen € 10
  Plafond sausen € 11 Gratis offertes

  * Vanaf-prijs sausen, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

  Je woning sausen is ideaal als je kleinere oppervlaktes wilt verven of een ruimte niet helemaal wilt leeghalen. Het materiaal is bepalend voor de prijs, maar het uurtarief heeft de meeste invloed op het totaalbedrag. Ben je benieuwd naar de prijzen om jouw woning te sausen?

  Schilder voor woning sausen?

  Wat is sausen?

  Sausen is het aanbrengen van (latex)verf op muren of plafonds of andere grote oppervlaktes met behulp van een roller. Verf aanbrengen op kozijnen en deuren noem je gewoon schilderen of verven.

  Laat je jouw woning sausen? Dan is het nodig om eerst eventuele beschadigingen te repareren, voor een glad en strak resultaat.

  sauswerk per m2 prijs
  Meer voorbeelden bekijken?

  Prijsopbouw woning sausen

  Wat kost een muur sausen?

  Werkzaamheden schilder
  Prijs
  Offerte
  Muur sausen € 10 per m2

  *Vanaf-prijs muren sausen per m2, incl. materiaal, btw en arbeid.

  Laat je jouw muur sausen of wanden schilderen? De sauswerk kosten worden onder meer bepaald door het type verf, de manier waarop je de verf laat aanbrengen en de ruimte waarin wordt geverfd.

  Mogelijkheden wanden sausen

  Wil je een donkere muur overschilderen met een lichte kleur? Of wil je jouw witte muur witten? Ga je van donker naar licht, dan brengt de schilder meerdere verflagen aan voor een goede dekking. Hoe beter de kwaliteit van de verf, hoe beter de dekking is en hoe minder lagen verf er nodig zijn.

  Naast muren witten zijn er uiteraard nog andere opties:

  • Muren verven met structuurverf
  • Muren verven met schrobvaste verf
  Waarom professionele schilder inhuren voor muren? Niets is vervelender dan zichtbare banen op een geverfde muur. Kies voor een ervaren schilder, die precies weet welk materiaal en welke werkwijze er nodig is voor het beste resultaat.

  Wat kost een plafond sausen?

  Werkzaamheden schilder
  Prijs*
  Offerte
  Plafond sausen € 11 per m2

  * Vanaf-prijs sausen plafond, incl. btw, materiaal en arbeid.

  Wil je je plafond witten of sausen? Latexverf is de meest gebruikte verfsoort voor plafonds schilderen. In badkamers en keukens wordt ook wel gekozen voor acrylverf: deze verf kost meer maar is beter bestand tegen vochtige ruimtes. Welke plafondverf het meest geschikt is voor jouw woning, is afhankelijk van het plafond. Hoeveel verflagen er nodig zijn, wordt ook bepaald door de staat van het plafond en de kwaliteit van de verf.

  Mogelijkheden plafond sausen

  Het plafond witten is de meest voorkomende manier om het plafond af te werken. Wil je jouw plafond sausen om nicotine aanslag of vochtplekken weg te werken? De schilder kan dan gebruikmaken van een speciale renovatieverf, om te voorkomen dat de plekken door het nieuwe schilderwerk zichtbaar zijn.

  Plafond witten: niet onderschatten Een plafond sausen of witten lijkt misschien een eenvoudige klus, maar je werkt continu boven je macht. Hierdoor is het allesbehalve comfortabel. Een vakschilder heeft ervaring met plafonds sausen en neemt je alles uit handen.

  Sausklaar maken van de ondergrond

  Wil je een muur laten sausen, maar is deze nog niet egaal of netjes afgewerkt? Een stukadoor kan de muur dan eerst sausklaar stucen. Het stucwerk wordt dan glad aangebracht, waarna de schilder kan gaan sausen. Zorg wel dat de wand helemaal droog is voordat de schilder aan de slag gaat.

  sausen plafond

  Kosten woning sausen door schilder

  Het arbeidsloon van de schilder is de grootste kostenpost bij schilderwerk. Dit lijkt veel, maar je krijgt hier ook veel voor terug. Een plafond of wanden sausen is een secure klus: je kunt het zelf doen, maar levert dan doorgaans in op de kwaliteit. Je wilt natuurlijk geen strepen op de muur en een goede dekking van de verf.

  Uurtarief schilder

  Het uurtarief tussen schilders kan flink variëren. Een ervaren en kwalitatieve schilder heeft wellicht een hoger uurtarief, maar gaat ook netjes te werk.

  Totaalprijs afspreken Kijk niet alleen naar het uurtarief, maar spreek een totaalprijs af. Laat ook altijd noteren wat er precies bij deze prijs zit inbegrepen.
  sausen wanden

  Slim besparen op woning sausen

  Je kunt op een slimme en eenvoudige manier geld besparen tijdens de voorbereiding en het opruimen. Huur de schilder alleen in voor het daadwerkelijke sausen. Benieuwd wat je zelf kunt doen?

  • Kamer leeghalen
  • Afdekken/afplakken
  • Ondergrond ontvetten, schoonmaken en schuren

  Ook kan je zelf het afdekzeil en de tape verwijderen zodra de schilder klaar is met zijn werkzaamheden.

  Woning sausen: meer mogelijkheden

  Wil je een bepaalde ruimte in huis opnieuw laten schilderen? Sauswerk is mogelijk op verschillende plekken in huis, zoals:

  Beste deal vinden voor plafond of muren sausen

  Wil je jouw muren of plafonds voordelig en mooi laten sausen? Schakel dan de hulp in van een ervaren schilder. Zo ben je verzekerd van een prachtig eindresultaat en een garantie op het schilderwerk. Vraag gratis schilder offertes aan bij Slimster en kom in contact met regionale vakmensen. Je beslist zelf wie de beste deal heeft en wie de opdracht krijgt. Dat is slim vergelijken.

  Direct 172 schilders vergelijken

  Van Amsterdam Schilder Spuitbedrijf
  Van Hussel Schilderwerken
  Kobe Stukadoor & Schildersbedrijf
  Renovlies Direct
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal