Wat kost sausen?

Pascal van de Beek
Content Specialist
4 minuten
Minimale kosten € 10
Gemiddelde kosten € 17,50
Maximale kosten € 25
Indicatieprijs sausen per m2.

Zijn jouw muren en plafonds aan een nieuwe lik verf toe? Sausen is een ideale manier om snel en relatief eenvoudig een oppervlak te witten of van een andere kleur te voorzien met een roller.

Voordelen sausen

 • Ideaal voor bestaande woningen
 • Weinig/geen nevel van verf
 • Makkelijk gedetailleerd werken

Nadelen sausen

 • Duurder dan verfspuiten
 • Duurt langer dan verfspuiten
 • Meer kans op banen en strepen

Wat kost sausen?

Werkzaamheden schilder Prijs per m2* Offerte
Muren sausen € 10 - 20
Plafond sausen € 15 - 25 Gratis offertes

* Vanaf-prijs sausen, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

Je woning sausen is ideaal als je kleinere oppervlaktes wilt verven of een ruimte niet helemaal wilt leeghalen. Het materiaal is bepalend voor de prijs, maar het uurtarief heeft de meeste invloed op het totaalbedrag. Ben je benieuwd naar de prijzen om jouw woning te sausen?

Schilder voor woning sausen?
Vind de beste deal

Wat is sausen?

Sausen is het aanbrengen van (latex)verf op muren of plafonds of andere grote oppervlaktes met behulp van een roller. Verf aanbrengen op kozijnen en deuren noem je gewoon schilderen of verven.

Laat je jouw woning sausen? Dan is het nodig om eerst eventuele beschadigingen te repareren, voor een glad en strak resultaat.

sauswerk per m2 prijs
Meer voorbeelden bekijken?
Schilderwerk inspiratie

Prijsopbouw woning sausen

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Wat kost een muur sausen?

Werkzaamheden schilder Prijs Offerte
Muur sausen € 10 - 20 per m2

*Vanaf-prijs muren sausen per m2, incl. materiaal, btw en arbeid.

Laat je jouw muur sausen of wanden schilderen? De sauswerk kosten worden onder meer bepaald door het type verf, de manier waarop je de verf laat aanbrengen en de ruimte waarin wordt geverfd.

Mogelijkheden wanden sausen

Wil je een donkere muur overschilderen met een lichte kleur? Of wil je jouw witte muur witten? Ga je van donker naar licht, dan brengt de schilder meerdere verflagen aan voor een goede dekking. Hoe beter de kwaliteit van de verf, hoe beter de dekking is en hoe minder lagen verf er nodig zijn.

Naast muren witten zijn er uiteraard nog andere opties:

 • Muren verven met structuurverf
 • Muren verven met schrobvaste verf
slimster
Waarom professionele schilder inhuren voor muren?
Niets is vervelender dan zichtbare banen op een geverfde muur. Kies voor een ervaren schilder, die precies weet welk materiaal en welke werkwijze er nodig is voor het beste resultaat.

Wat kost een plafond sausen?

Werkzaamheden schilder Prijs* Offerte
Plafond sausen € 15 - 25 per m2

* Vanaf-prijs sausen plafond, incl. btw, materiaal en arbeid.

Wil je je plafond witten of sausen? Latexverf is de meest gebruikte verfsoort voor plafonds schilderen. In badkamers en keukens wordt ook wel gekozen voor acrylverf: deze verf kost meer maar is beter bestand tegen vochtige ruimtes. Welke plafondverf het meest geschikt is voor jouw woning, is afhankelijk van het plafond. Hoeveel verflagen er nodig zijn, wordt ook bepaald door de staat van het plafond en de kwaliteit van de verf.

Mogelijkheden plafond sausen

Het plafond witten is de meest voorkomende manier om het plafond af te werken. Wil je jouw plafond sausen om nicotine aanslag of vochtplekken weg te werken? De schilder kan dan gebruikmaken van een speciale renovatieverf, om te voorkomen dat de plekken door het nieuwe schilderwerk zichtbaar zijn.

Plafond witten: niet onderschatten
Een plafond sausen of witten lijkt misschien een eenvoudige klus, maar je werkt continu boven je macht. Hierdoor is het allesbehalve comfortabel. Een vakschilder heeft ervaring met plafonds sausen en neemt je alles uit handen.

Sausklaar maken van de ondergrond

Wil je een muur laten sausen, maar is deze nog niet egaal of netjes afgewerkt? Een stukadoor kan de muur dan eerst sausklaar stucen. Het stucwerk wordt dan glad aangebracht, waarna de schilder kan gaan sausen. Zorg wel dat de wand helemaal droog is voordat de schilder aan de slag gaat.

sausen plafond

Kosten woning sausen door schilder

Het arbeidsloon van de schilder is de grootste kostenpost bij schilderwerk. Dit lijkt veel, maar je krijgt hier ook veel voor terug. Een plafond of wanden sausen is een secure klus: je kunt het zelf doen, maar levert dan doorgaans in op de kwaliteit. Je wilt natuurlijk geen strepen op de muur en een goede dekking van de verf.

Uurtarief schilder

Het uurtarief tussen schilders kan flink variëren. Een ervaren en kwalitatieve schilder heeft wellicht een hoger uurtarief, maar gaat ook netjes te werk.

Totaalprijs afspreken
Kijk niet alleen naar het uurtarief, maar spreek een totaalprijs af. Laat ook altijd noteren wat er precies bij deze prijs zit inbegrepen.
sausen wanden

Slim besparen op woning sausen

Je kunt op een slimme en eenvoudige manier geld besparen tijdens de voorbereiding en het opruimen. Huur de schilder alleen in voor het daadwerkelijke sausen. Benieuwd wat je zelf kunt doen?

 • Kamer leeghalen
 • Afdekken/afplakken
 • Ondergrond ontvetten, schoonmaken en schuren

Ook kan je zelf het afdekzeil en de tape verwijderen zodra de schilder klaar is met zijn werkzaamheden.

Woning sausen: meer mogelijkheden

Wil je een bepaalde ruimte in huis opnieuw laten schilderen? Sauswerk is mogelijk op verschillende plekken in huis, zoals:

Beste deal vinden voor plafond of muren sausen

Wat kost sausen?

Wil je jouw muren of plafonds voordelig en mooi laten sausen? Schakel dan de hulp in van een ervaren schilder. Zo ben je verzekerd van een prachtig eindresultaat en een garantie op het schilderwerk. Vraag gratis schilder offertes aan bij Slimster en kom in contact met regionale vakmensen. Je beslist zelf wie de beste deal heeft en wie de opdracht krijgt. Dat is slim vergelijken.

Direct 172 schilders vergelijken

Van Hussel Schilderwerken
Renovlies Direct
Klusbedrijf Weeren
Jfttotaal
All in Stuc Hoenderdaal
Visser Totaal Onderhoud
Kerbof Schilders
JK Klussen
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis schilder offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost sausen?