• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 116.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Wat kost sausen?

Wat kost sausen?

Ga naar
Minimale kosten € 10,- Maximale kosten € 25,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 17,50
Gemiddelde prijs sausen per m2.

Zijn jouw muren en plafonds aan een nieuwe lik verf toe? Sausen is een ideale manier om snel en relatief eenvoudig een oppervlak te witten of van een andere kleur te voorzien met een roller.

Voordelen van sausen

 • Ideaal voor bestaande woningen
 • Weinig/geen nevel van verf
 • Makkelijk gedetailleerd werken

Nadelen van sausen

 • Duurder dan verfspuiten
 • Duurt langer dan verfspuiten
 • Meer kans op banen en strepen

Wat kost sausen?

Werkzaamheden schilder
Prijs per m2*
Muren sausen € 10
Plafond sausen € 11

* Vanaf-prijs sausen, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

Het sausen van je woning is duurder dan latexspuiten, maar ideaal voor kleinere oppervlakten of een ruimte die je niet helemaal wilt leeghalen of afdekken. Het materiaal is van invloed op de prijs, maar toch wordt het grootste deel bepaald door de arbeidskosten van de schilder. Ben je benieuwd naar de prijzen om jouw woning te sausen?

Schilder voor woning sausen?

Wat is sausen precies?

Sausen is het aanbrengen van (latex)verf op muren of plafonds of andere grote oppervlaktes met behulp van een roller. Verf aanbrengen op kozijnen en deuren noem je gewoon schilderen of verven. Laat je jouw woning sausen dan is het wel nodig om voorafgaand eventuele beschadigingen te repareren, om een glad en strak resultaat te krijgen.

sauswerk per m2 prijs
Meer voorbeelden bekijken?

Prijsopbouw woning sausen

Wat kost een muur sausen?

Werkzaamheden schilder
Prijs
Muur sausen € 10 per m2

* Vanaf-prijs sausen muur, incl. materiaal, btw en arbeid.

Laat je jouw muur sausen of wanden schilderen? De kosten worden onder meer bepaald door het type verf, de manier waarop je de verf laat aanbrengen en de ruimte waarin wordt geverfd.

Mogelijkheden muren sausen

Wil je een donkere muur overschilderen met een lichte kleur? Of wil je jouw witte muur witten? Ga je van donker naar licht, dan brengt de schilder meerdere verflagen aan voor een goede dekking. Hoe beter de kwaliteit van de verf, hoe beter de dekking is en hoe minder lagen verf er nodig zijn.

Naast het witten van muren zijn er uiteraard nog andere opties:

 • Muren verven met structuurverf
 • Muren verven met schrobvaste verf
Waarom een professionele schilder inhuren voor muren? Niets is vervelender dan zichtbare banen op een geverfde muur. Schakel de hulp in van een ervaren schilder, die precies weet welk materiaal en welke werkwijze er nodig is voor het beste resultaat.

Wat kost een plafond sausen?

Werkzaamheden schilder
Prijs*
Plafond sausen € 11 per m2

* Vanaf-prijs sausen plafond, incl. btw, materiaal en arbeid.

Latexverf is de meest gebruikte verfsoort voor het schilderen van plafonds. In badkamers en keukens wordt ook wel gekozen voor acrylverf: deze verf kost meer maar is beter bestand tegen vochtige ruimtes. Welke plafondverf het meest geschikt is voor jouw woning, is afhankelijk van het plafond zelf. Hoeveel verflagen er nodig zijn wordt ook bepaald door de staat van het plafond en de kwaliteit van de verf.

Mogelijkheden plafond sausen

Het plafond witten is de meest voorkomende manier om het plafond af te werken. Wil je jouw plafond sausen om nicotine aanslag of vochtplekken weg te werken? De schilder kan dan gebruikmaken van een speciale renovatieverf, om te voorkomen dat de plekken door het nieuwe schilderwerk zichtbaar zijn.

Plafond witten: niet onderschatten

Een plafond sausen of witten lijkt misschien een eenvoudige klus, maar schijn bedriegt. Bij het schilderen van plafonds werk je continu boven je macht, waardoor het allesbehalve comfortabel is. Een vakschilder heeft ervaring met plafonds sausen en neemt je alles uit handen.

sausen plafond

Sausklaar maken van de ondergrond

Wil je een muur laten sausen, maar is deze nog niet egaal of netjes afgewerkt? Een stukadoor kan de muur dan eerst sausklaar stucen. Het stucwerk wordt dan glad aangebracht, waarna de schilder kan gaan sausen. Zorg wel dat de wand helemaal droog is voordat de schilder aan de slag gaat.

Kosten woning sausen door schilder

Het arbeidsloon van de schilder is de grootste kostenpost bij schilderwerk. Dit lijkt veel, maar je krijgt hier ook veel voor terug. Schilderwerk is een secure klus: je kunt het zelf doen, maar levert dan doorgaans in op de kwaliteit. Je wilt natuurlijk geen strepen op de muur en een goede dekking van de verf.

Uurtarief schilder

Het uurtarief tussen schilders kan flink variëren. Een ervaren en kwalitatieve schilder heeft wellicht een hoger uurtarief, maar gaat ook netjes te werk.

Totaalprijs afspreken Kijk niet alleen naar het uurtarief, maar spreek een totaalprijs af. Laat ook altijd noteren wat er precies bij deze prijs zit inbegrepen.
sausen van muren

Slim besparen op woning sausen

Je kunt op een slimme en eenvoudige manier geld besparen tijdens de voorbereiding en het opruimen. Huur de schilder alleen in voor het daadwerkelijke sausen. Benieuwd wat je zelf kunt doen?

 • Kamer leeghalen
 • Afdekken/afplakken
 • Ondergrond ontvetten, schoonmaken en schuren

Ook kan je zelf het afdekzeil en de tape verwijderen zodra de schilder klaar is met zijn werkzaamheden.

Mogelijkheden woning sausen

Wil je een bepaalde ruimte in huis opnieuw laten schilderen? Sauswerk is mogelijk op verschillende plekken in huis, zoals:

Direct gratis schilder-offertes aanvragen

Wil je jouw muren of plafonds voordelig en mooi laten sausen? Schakel dan de hulp in van een ervaren schilder. Zo ben je verzekerd van een prachtig eindresultaat en een garantie op het schilderwerk. Vraag gratis schilder offertes aan bij Slimster en kom in contact met regionale vakmensen. Je beslist zelf wie de beste deal heeft en wie de opdracht krijgt. Dat is slim vergelijken.

Vergelijk 172 schilders

Van Amsterdam Schilder Spuitbedrijf
Kobe Stukadoor & Schildersbedrijf
ES Schilders Rox Schildersbedrijf
Van Hussel Schilderwerken
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal