• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Kosten keuken schilderen

  Wat kost een keuken schilderen?

  Vind beste deal
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar
  Minimale kosten € 5,- Maximale kosten € 65,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 35,-
  Indicatie prijs keuken verven per m2.

  Wil je een nieuwe keuken, maar heb je hier geen budget voor? Een schilderbeurt van keukenkastjes en keukenmuren kan al voor een hele make-over zorgen. Lees snel verder voor de keuken verven kosten en mogelijkheden.

  Voordelen keuken schilderen

  • Nieuwe uitstraling zonder nieuwe keuken
  • Goedkoper dan nieuwe keuken
  • Zelf stijl en kleur bepalen
  • Muurverf afneembaar

  Nadelen keuken schilderen

  • Ondergrond goed vetvrij maken
  • Keukenkastjes verven is precies werk

  Wat kost een keuken schilderen?

  Werkzaamheden
  Vanaf-prijs*
  Offerte
  Keukenmuur verfspuiten € 5 per m2
  Plafond verfspuiten € 6 per m2 Gratis offertes
  Keukenmuur sausen € 10 per m2 Gratis offertes
  Plafond sausen € 11 per m2 Gratis offertes
  Keukenkastjes spuiten € 30 per m2 Gratis offertes

  * Vanaf-prijs keuken verven, incl. materiaal, arbeid en btw.

  De kosten van een keuken verven kunnen flink variëren en zijn afhankelijk van de grootte van het project en het uurtarief van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijs van jouw keuken make-over?

  Keuken laten verven door vakschilder
  Ander schilderwerk?

  Prijsopbouw keuken verven

  Mogelijkheden keuken verven

  • Keuken muren schilderen
  • Keuken plafond schilderen
  • Keukenachterwand schilderen
  • Keukenkastjes schilderen

  Een vakschilder kan jouw keuken op 2 manieren schilderen: sausen of verfspuiten. Voor grotere oppervlakten wordt vaak gekozen voor verfspuiten, aangezien dit een makkelijke en voordelige manier is om je keuken te schilderen. Denk hier aan het verven van de keukenmuren of het schilderen van het plafond. Een secuur klusje, zoals het schilderen van keukenkastjes wordt vaak met een kwast of roller gedaan (sausen).

  Achterwand keuken verven

  De achterwand wordt veelvuldig blootgesteld aan etensresten, stoom en schoonmaakdoekjes. Deze muur is vaak eerder toe aan een opknapbeurt dan de rest van de keuken. Je kunt de keukenachterwand ook voorzien van een glasplaat, tegels of afwasbaar stucwerk.

  Maar er bestaat ook schrobvaste en afwasbare muurverf? Deze schrobvaste muurverf kan goed tegen stoom, maar is wel eenvoudig schoon te maken als je klaar bent met koken. De keuken achterwand verven is ideaal als je de juiste verf gebruikt.

  Keukenkastjes verven

  Wil je een nieuwe keuken, maar laat je budget dit niet toe? Keukenkastjes schilderen is dan een oplossing. Keukendeurtjes verven zorgt voor een nieuwe uitstraling én is goedkoper dan een nieuwe keuken. Laat de kastjes van de keuken spuiten door een vakschilder voor het beste resultaat.

  De vakschilder weet precies welke verf hij moet gebruiken; je wilt namelijk niet dat de verf snel loslaat. Een goede primer/grondverf en de juiste verf zorgen voor een lange levensduur van de keukenkasten. Deze verf is beschikbaar als terpentine-verdunbare verf of waterverdunbare verf (acrylaatverf).

  Nieuwe keuken afwerken? Plaats dan nieuwe handgrepen op de keukendeurtjes om de keuken make-over compleet te maken.

  Keuken laten verven door ervaren schilder

  Voor het beste resultaat schakel je de hulp in van een vakschilder. Maar hoe worden de arbeidskosten van deze schilder bepaald?

  Uurtarief schilder keuken

  Een schilder rekent vrijwel altijd met een uurtarief. Maar ga niet blind af op het uurtarief: spreek altijd een totaalprijs af. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

  Voorbereidingen keuken schilderen

  Daarnaast kan je zelf al een aantal voorbereidingen treffen. Zo kan de schilder direct aan de slag met het verven van de keuken, wat je uiteindelijk geld bespaart:

  • Zelf keukenkastjes schuren & ontvetten
  • Zelf keukenkastjes schoonmaken
  • Rest keuken afdekken & afplakken

  Bespaar met de winterschilder

  Wil je slim besparen op de kosten? Laat je keuken schilderen tussen november en maart door de winterschilder. Zo profiteer je van mooie kortingen op je schilderwerk.

  Meer informatie?
  9% btw op schilderwerk? Is je woning ouder dan 2 jaar? Dan betaal je slechts 9% btw in plaats van 21% op je schilderwerk. Daarnaast is het binnenschilderwerk in je keuken ook nog eens aftrekbaar van de belasting.

  Beste deal vinden voor keuken schilderen

  Wil je op een voordelige, maar kwalitatieve wijze je keuken schilderen? Vraag dan vrijblijvend schilder-offertes aan bij Slimster. Zo kom je in contact met schilders die in jouw regio actief zijn. Je beslist zelf wie de beste deal heeft en jouw keuken komt verven.

  Direct 172 schilders vergelijken

  Van Amsterdam Schilder Spuitbedrijf
  Van Hussel Schilderwerken
  Kobe Stukadoor & Schildersbedrijf
  Renovlies Direct
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal