Wat kost latex spuiten?

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 5
Gemiddelde kosten € 12,50
Maximale kosten € 20
Gemiddelde prijs verfspuiten per m2.

Zijn de muren en plafonds van je nieuwbouwwoning klaar om geverfd te worden? Of wil je (grote) oppervlaktes in je huidige woning opnieuw schilderen? Latexverf spuiten is een populaire manier om in korte tijd grotere ruimtes te verven. Bijkomend voordeel is dat je een strakker eindresultaat krijgt dan met normaal sausen.

Voordelen latex spuiten

 • Goedkoper dan sausen
 • Snel aan te brengen
 • Oppervlak wordt egaal geverfd
 • Geen banen of strepen

Nadelen latex spuiten

 • Oneffenheden blijven zichtbaar
 • Ruimte afdekken is nodig: verf verneveld

Wat kost spuitwerk op muren of plafonds?

Werkzaamheden schilder Prijs per m2* Offerte
Latex spuiten € 5 - 20

* Gemiddelde prijs verfspuiten, incl. btw, materiaal en arbeidskosten.

Laat je jouw muren of plafond spuiten door een specialist, dan komen daar uiteraard kosten bij kijken. Het type verf en stucwerk op de muur zijn bepalend voor de prijs, net als het aantal m2 dat je laat verven. Toch spelen de arbeidskosten de grootste rol. Bedrijven hanteren daarnaast verschillende prijzen, waardoor we altijd raden om meerdere offertes op te vragen.

Prijzen airless spuiten vergelijken
Vind de beste deal

Wat is latex verfspuiten?

Latex spuiten of verfspuiten is ideaal om grote oppervlaktes te verven. Er wordt onder hoge druk verspuitbare latex op muren of plafonds gespoten. De verflaag wordt op deze manier gelijkmatig verdeeld, waardoor je geen strepen of banen krijgt. Het verfspuiten zorgt ervoor dat de verf verneveld en egaal op het oppervlak terechtkomt. Voor een mooi resultaat is het verstandig oneffenheden van tevoren te repareren.

muren verfspuiten
Meer voorbeelden bekijken?
Schilderwerk inspiratie

Prijsopbouw latex verfspuiten

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Muren verfspuiten

Het verfspuiten van muren is voordelig en snel in vergelijking met het sausen van de wanden. Het latexspuiten is ideaal als je een groot oppervlak wilt verven of voor het schilderen van je hele (nieuwbouw)woning.

Plafond verfspuiten

Bij het schilderen van een plafond werkt een schilder veel boven zijn hoofd. Wil je jouw plafond witten? Verfspuiten is dan een snelle en eenvoudige manier. Dit scheelt de schilder tijd en jou dus geld.

Tijdens het latexspuiten komt er veel vernevelde verf vrij. Dek daarom de ruimte altijd goed af en haal overig meubilair weg.

Wat is airless verfspuiten?

De schilder kan latexverf spuiten met lucht of airless verfspuiten.

 • Airless verfspuiten geeft een egaal resultaat
 • Verfspuiten met lucht geeft een korrelig uiterlijk

Er wordt meestal gekozen voor airless spuitwerk, voor het egale resultaat.

Verfspuiten na stucen

Wil je muren of plafonds eerst laten stucen en daarna een verflaag geven? De stukadoor zal muren en plafonds dan sausklaar stucen, zodat de verf goed hecht en er een mooi eindresultaat ontstaat. Het type stucwerk is van invloed op de kosten: het is namelijk makkelijker (en dus) goedkoper om spuitwerk op een gladde muur aan te brengen dan op een muur met structuur.

Ook lakverf spuiten mogelijk
Door diverse ontwikkelingen kan je nu ook lakverf laten aanbrengen met een verfspuit. Lakverf spuiten zorgt voor een dikkere afwerking die langer mooi blijft, en is voordeliger dan sausen met lakverf.
airless spuiten muur

Woning laten verfspuiten door schilder

Het arbeidsloon van een schilder is de grootste kostenpost, ook bij het aanbrengen van professioneel spuitwerk. Het verfspuiten van muren of plafonds is een relatief snelle klus in vergelijking met sausen, wat scheelt in de kosten.

De meeste schilders werken met een uurtarief: minder tijd kwijt zijn is minder kosten maken. Houd er wel rekening mee dat schilders allemaal een eigen uurtarief hanteren. Wij raden je daarom aan altijd meerdere offertes te vergelijken.

Totaalprijs afspreken
Kom niet voor verrassingen te staan en spreek altijd een totaalbedrag af voor de opdracht. Laat ook altijd noteren wat er bij de prijs zit inbegrepen.

Beste deal vinden voor latex spuiten

Kosten latex spuiten

Wil je op een snelle, goedkope manier (delen van) je woning verven? Huur dan een professional in. Laat je jouw muren stucen én professioneel verfspuiten? Vraag dan een gezamenlijke offerte op voor stucen en latex spuiten. Door gratis schilder offertes op te vragen via Slimster beslis je zelf welke vakschilder jouw woning gaat verfspuiten.

Direct 172 schilders vergelijken

Van Hussel Schilderwerken
Renovlies Direct
Klusbedrijf Weeren
Jfttotaal
All in Stuc Hoenderdaal
Visser Totaal Onderhoud
Kerbof Schilders
JK Klussen
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis schilder offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost latex spuiten?