• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Kosten latex spuiten

  Wat kost latex spuiten?

  Vind beste deal
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar
  Minimale kosten € 5,- Maximale kosten € 20,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 12,50
  Gemiddelde prijs verfspuiten per m2.

  Zijn de muren en plafonds van je nieuwbouwwoning klaar om geverfd te worden? Of wil je (grote) oppervlaktes in je huidige woning opnieuw schilderen? Latexverf spuiten is een populaire manier om in korte tijd grotere ruimtes te verven. Bijkomend voordeel is dat je een strakker eindresultaat krijgt dan met normaal sausen.

  Voordelen latex spuiten

  • Goedkoper dan sausen
  • Snel aan te brengen
  • Oppervlak wordt egaal geverfd
  • Geen banen of strepen

  Nadelen latex spuiten

  • Oneffenheden blijven zichtbaar
  • Ruimte afdekken is nodig: verf verneveld

  Wat kost spuitwerk op muren of plafonds?

  Werkzaamheden schilder
  Prijs per m2*
  Offerte
  Muren latex spuiten € 5
  Plafond latex spuiten € 6 Gratis offertes

  * Vanaf-prijs verfspuiten, incl. btw, materiaal en arbeidskosten.

  Laat je jouw muren of plafond spuiten door een specialist, dan komen daar uiteraard kosten bij kijken. Het type verf en stucwerk op de muur zijn bepalend voor de prijs, net als het aantal m2 dat je laat verven. Toch spelen de arbeidskosten de grootste rol. Bedrijven hanteren daarnaast verschillende prijzen, waardoor we altijd raden om meerdere offertes op te vragen.

  Prijzen airless spuiten vergelijken

  Wat is latex verfspuiten?

  Latex spuiten of verfspuiten is ideaal om grote oppervlaktes te verven. Er wordt onder hoge druk verspuitbare latex op muren of plafonds gespoten. De verflaag wordt op deze manier gelijkmatig verdeeld, waardoor je geen strepen of banen krijgt. Het verfspuiten zorgt ervoor dat de verf verneveld en egaal op het oppervlak terechtkomt. Voor een mooi resultaat is het verstandig oneffenheden van tevoren te repareren.

  muren verfspuiten
  Meer voorbeelden bekijken?

  Prijsopbouw latex verfspuiten

  Muren verfspuiten

  Het verfspuiten van muren is voordelig en snel in vergelijking met het sausen van de wanden. Het latexspuiten is ideaal als je een groot oppervlak wilt verven of voor het schilderen van je hele (nieuwbouw)woning.

  Plafond verfspuiten

  Bij het schilderen van een plafond werkt een schilder veel boven zijn hoofd. Wil je jouw plafond witten? Verfspuiten is dan een snelle en eenvoudige manier. Dit scheelt de schilder tijd en jou dus geld.

  Tijdens het latexspuiten komt er veel vernevelde verf vrij. Dek daarom de ruimte altijd goed af en haal overig meubilair weg.

  Wat is airless verfspuiten?

  De schilder kan latexverf spuiten met lucht of airless verfspuiten.

  • Airless verfspuiten geeft een egaal resultaat
  • Verfspuiten met lucht geeft een korrelig uiterlijk

  Er wordt meestal gekozen voor airless spuitwerk, voor het egale resultaat.

  Verfspuiten na stucen

  Wil je muren of plafonds eerst laten stucen en daarna een verflaag geven? De stukadoor zal muren en plafonds dan sausklaar stucen, zodat de verf goed hecht en er een mooi eindresultaat ontstaat. Het type stucwerk is van invloed op de kosten: het is namelijk makkelijker (en dus) goedkoper om spuitwerk op een gladde muur aan te brengen dan op een muur met structuur.

  Ook lakverf spuiten mogelijk Door diverse ontwikkelingen kan je nu ook lakverf laten aanbrengen met een verfspuit. Lakverf spuiten zorgt voor een dikkere afwerking die langer mooi blijft, en is voordeliger dan sausen met lakverf.
  airless spuiten muur

  Woning laten verfspuiten door schilder

  Het arbeidsloon van een schilder is de grootste kostenpost, ook bij het aanbrengen van professioneel spuitwerk. Het verfspuiten van muren of plafonds is een relatief snelle klus in vergelijking met sausen, wat scheelt in de kosten.

  De meeste schilders werken met een uurtarief: minder tijd kwijt zijn is minder kosten maken. Houd er wel rekening mee dat schilders allemaal een eigen uurtarief hanteren. Wij raden je daarom aan altijd meerdere offertes te vergelijken.

  Totaalprijs afspreken Kom niet voor verrassingen te staan en spreek altijd een totaalbedrag af voor de opdracht. Laat ook altijd noteren wat er bij de prijs zit inbegrepen.

  Beste deal vinden voor latex spuiten

  Wil je op een snelle, goedkope manier (delen van) je woning verven? Huur dan een professional in. Laat je jouw muren stucen én professioneel verfspuiten? Vraag dan een gezamenlijke offerte op voor stucen en latex spuiten. Door gratis schilder offertes op te vragen via Slimster beslis je zelf welke vakschilder jouw woning gaat verfspuiten.

  Direct 172 schilders vergelijken

  Van Amsterdam Schilder Spuitbedrijf
  Van Hussel Schilderwerken
  Kobe Stukadoor & Schildersbedrijf
  Renovlies Direct
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal