Wat kost een dakkapel laten schilderen?

Minimale kosten € 40
Gemiddelde kosten € 50
Maximale kosten € 60
Prijs dakkapel schilderen per uur.

Heb je een houten dakkapel en kan deze wel een schilderbeurt gebruiken? Heb je geen zin of tijd om zelf op het dak te staan? Of geen zin in het gedoe en kosten van een hoogwerker of steiger? Het schilderwerk van een dakkapel moet ongeveer iedere 5 jaar worden bijgewerkt, voor het beste onderhoud. Bij Slimster kom je eenvoudig in contact met ervaren schilders die jouw dakkapel kunnen schilderen.

Voordelen dakkapel schilderen

 • Beter beschermd tegen weer
 • Je verlengt levensduur dakkapel
 • Frisse, nieuwe uitstraling

Nadelen dakkapel schilderen

 • Lastig zelf te doen

Kosten dakkapel schilderen

Werkzaamheden schilder Prijs* Offerte
Dakkapel schilderen € 40 per uur

* Vanaf-prijs dakkapel schilderen, incl. btw, materiaal en arbeid.

De prijs om een dakkapel te schilderen is afhankelijk van verschillende factoren, maar wordt grotendeels bepaald door de arbeidskosten. De kosten worden per uur berekend, aangezien het schilderen van een dakkapel een gedetailleerde klus is. Wil je jouw dakkapel laten schilderen?

Ervaren schilder vinden
Vind beste deal
dakkapel schilderen
dakkapel verven
dakkapel schilderen kosten
kosten dakkapel schilderen
Meer voorbeelden bekijken?
Schilderwerk inspiratie

Wanneer dakkapel schilderen?

Laat een houten dakkapel ongeveer iedere 5 jaar schilderen. Zo voorkom je dat het hout gaat rotten en de dakkapel er minder mooi uitziet. Maar herken je de volgende punten bij jouw dakkapel, laat de dakkapel dan eerder schilderen:

 • Scheurtjes in de verf
 • Zichtbare beschadigingen
 • Houtrot
 • Loslatende verf
Waarom is onderhoud belangrijk?
Schilderwerk onderhouden

Onderdelen dakkapel verven

Een dakkapel bestaat uit verschillende onderdelen, die allemaal geschilderd kunnen worden:

Je kunt ervoor kiezen om deze onderdelen apart te schilderen, maar het is voordeliger en beter om de gehele dakkapel in een keer te laten schilderen.

Prijsopbouw schilderen dakkapel

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Dakkapel schilderen: welke verf is beste optie?

Het schilderwerk van een dakkapel is uit meerdere lagen opgebouwd:

 • Laag grondverf
 • Laag dekkende verf
 • Beits of lak

Een houten dakkapel wordt altijd afgewerkt met verf. Wil je jouw kunststof dakkapel schilderen? Dan heb je altijd grondverf nodig voor een goede hechting.

Binnenkant dakkapel verven: latexverf

binnenkant dakkapel schilderen

Wil je de binnenkant van je dakkapel verven? Dan wordt er meestal gebruikgemaakt van latexverf. Uiteraard zijn er ook andere opties, laat je hierover adviseren door de vakschilder. Lees meer over het verven van de binnenzijde van de dakkapel bij binnenschilderwerk. Bij het schilderen van de muren of plafonds in de dakkapel kun je kiezen uit:

dakkapel schilderen steiger

Dakkapel laten schilderen voor vakman

Je wilt natuurlijk verzekerd zijn van een mooi eindresultaat. Schakel daarom de hulp in van een ervaren vakman die weet wat ie doet. Zo ben je verzekerd van kwaliteit en kan je terugvallen op de garantie. Schilders werken vrijwel altijd met een uurtarief, vooral als het om gedetailleerd werk gaat (kozijnen, boeidelen). Spreek daarom van tevoren een totaalbedrag af en kijk wat er bij de prijs zit inbegrepen.

Is het niet meer voldoende om je dakkapel opnieuw te schilderen en zijn bepaalde delen verrot of aan vervanging toe? Laat dan de dakkapel vervangen.

Materiaal schilder

Om een dakkapel te schilderen heeft de vakschilder bepaalde materialen nodig. Zo is een steiger nodig om bij de dakkapel te komen. Kijk altijd goed of deze materialen zijn meegenomen in de offerte, om extra kosten achteraf te voorkomen.

Slim besparen op voorrijkosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met schilders die in jouw regio actief zijn. Hierdoor bespaar je eenvoudig op de voorrijkosten van de vakman.

Vind beste deal voor dakkapel schilderwerk

Dakkapel laten schilderen

Ben je op zoek naar een voordelige maar ervaren schilder die jouw dakkapel kan verven? Vraag gratis schilder offertes aan bij Slimster en kom in contact met maximaal 4 schilders die in jouw regio actief zijn. Vergelijk de schilders en ontdek welke het beste bij jou en je wensen past.

Direct 172 schilders vergelijken

Van Hussel Schilderwerken
Renovlies Direct
Klusbedrijf Weeren
Jfttotaal
All in Stuc Hoenderdaal
Visser Totaal Onderhoud
Kerbof Schilders
JK Klussen
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis schilder offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost een dakkapel laten schilderen?