• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Kunststof dakkapel

  Wat kost een kunststof dakkapel?

  Offertes aanvragen
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar
  Minimale kosten € 3.700,- Maximale kosten € 5.400,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 4.550,-
  Prijsindicatie standaard kunststof dakkapel 3 meter

  Op zoek naar een dakkapel die lang meegaat en onderhoudsvrij is? Ga dan voor een onderhoudsarme dakkapel met kunststof afwerking. De prijzen van kunststof dakkapellen liggen weliswaar wat hoger dan bij een houten dakkapel, maar zijn sneller terugverdiend; je bent geen geld kwijt aan schilderwerk of onderhoud én bespaart op de energiekosten.

  Voordelen kunststof dakkapel

  • Onderhoudsvrij
  • Goede isolatie
  • Zeer lange levensduur
  • Houtlook mogelijk

  Nadelen kunststof dakkapel

  • Hogere aanschafprijs dan houten afwerking
  • Lastiger te herstellen bij schade (bv. storm)
  • Iets matter vergeleken met hoogglans afgeschilderd hout

  Twee soorten onderhoudsvrije dakkapellen

  1. Houten dakkapel met kunststof kozijnen, zijwangen en boeidelen. (meest gebruikt + goedkoopst)
  2. Naadloos gegoten als 1 geheel, alleen mogelijk met polyester dakkapellen. (erg duur)

  Wat kost een kunststof dakkapel?

  Materiaal
  Prefab
  Traditioneel
  Offerte
  Dakkapel met kunststof afwerking Vanaf € 3.700 Vanaf € 4.100
  Polyester dakkapel Vanaf € 4.500 x Gratis offertes

  * Vanaf-prijs van casco dakkapel van 3 meter, inclusief btw, plaatsing en materiaal.

  Wat zijn de kunststof dakkapel kosten? De prijs is afhankelijk van het formaat van de dakkapel, maar ook de afwerking en arbeidkosten spelen een rol. Benieuwd naar jouw kunststof dakkapel prijs? Bekijk dan de richtprijzen. Liever de exacte prijs weten van jouw gewenste kunststof dakkapel?

  Beste kunststof dakkapel voor laagste prijs?

  Inspiratie opdoen?

  Andere dakkapellen bekijken?

  Houtlook dakkapel van kunststof

  Wil je een dakkapel met kunststof afwerking, maar de uitstraling van hout? Laat dan een houtlook dakkapel plaatsen. Het kunststof is voorzien van een houtnerf waardoor het nauwelijks te onderscheiden is van echt hout. Je kunt deze houtlook dakkapel afwerking gebruiken op je gehele dakkapel: van je boeidelen, zijwangen tot houtlook kozijnen.

  houtlook dakkapel

  Kunststof dakkapel houtlook van Trespa of Keralit

  Wanneer je een dakkapel met kunststof afwerking laat plaatsen, heb je de keuze uit diverse kunststof merken. Trespa of Keralit zijn de meest populaire kunststof merken, en dit is niet voor niets.

  Zowel bij een Trespa dakkapel als Keralit dakkapel kun je kiezen voor een houtlook afwerking, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Je hebt de keuze uit tientallen kleuren en naast een houtnerf afwerking kun je ook voor een gladde kunststof afwerking gaan.

  Een kunststof dakkapel wordt gemaakt van een houten frame en vervolgens bekleed met kunststof. De gehele buitenkant wordt dan voorzien van kunststof. Denk hierbij aan:

  constructie dakkapel

  Je kunt de gehele dakkapel met kunststof bekleden of slechts een deel met dit onderhoudsvrije materiaal laten afwerken. De houtskelet dakkapel met kunststof kozijnen en zijwangen is tegenwoordig het meest populair. Hiermee krijg je een volledig onderhoudsarme dakkapel.

  Prijsopbouw dakkapel kunststof afwerking

  Mogelijkheden met onderhoudsvrije dakkapel

  Het grootste deel van de kunststof dakkapel prijs wordt bepaald door het materiaal. Het gaat hier om het soort kunststof, maar ook de beglazing en afmetingen van de dakkapel en het type dakkapel spelen een rol.

  Op zoek naar goedkope dakkapel?

  Kunststof dakkapel merken

  Ga je voor een kunststof dakkapel, dan heb je de keuze uit verschillende kunststof merken, zoals de hierboven genoemde Keralit en Trespa. Je hebt goedkope merken en duurdere merken. Ieder kunststof merk heeft zijn eigen prijzen, voordelen en nadelen. Laat je door een vakman informeren over het merk dat het beste bij jouw wensen past.

  Isolatie kunststof dakkapel

  In een kunststof dakkapel komen ramen, maar welke beglazing laat je in de kozijnen plaatsen? Hoe beter de isolatie, hoe hoger de prijs van de beglazing is. De isolatie wordt weergegeven met de U-waarde: een lagere U-waarde betekent een betere isolatie.

  Alles over beglazing?

  De hoge isolatiewaarde van kunststof dakkapellen (minimaal 2,5) zorgt voor een lager energieverbruik en dus een lagere energierekening.

  Kunststof dakkapel modellen

  Het dakkapel model is ook van invloed op de prijs van een kunststof dakkapel. Je hebt de keuze uit verschillende dakkapel soorten, die ook ieder een eigen prijskaartje hebben.

  Extra opties bij kunststof dakkapel

  Daarnaast zijn er ook diverse opties toe te voegen aan de dakkapel, om hem helemaal naar eigen wens vorm te geven. Hoe laat je bijvoorbeeld de dakkapel afwerken?

  Onderhoudsvrije dakkapel van kunststof Groot voordeel van een kunststof dakkapel is het zeer beperkte onderhoud. Een jaarlijkse schoonmaakbeurt is voldoende om de dakkapel als nieuw te laten ogen.
  dakkapel kunststof prijs

  Kunststof dakkapel plaatsen door ervaren vakman

  Niet alleen het materiaal is van invloed op de prijs: ook de montage speelt een rol. Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor we altijd aanraden om verschillende dakkapel offertes te vergelijken voordat je de beste deal bepaalt. Daarnaast speelt de wijze van montage ook een rol. Laat je de dakkapel prefab plaatsen of ga je voor een traditionele dakkapel?

  Vergunning nodig voor kunststof dakkapel?

  Heb je een vergunning nodig voor een kunststof dakkapel? Ontdek alles over een dakkapel vergunning en vergunningsvrije kunststof dakkapellen.

  Vergunning voor kunststof dakkapel?
  Bespaar op reis- en afvoerkosten Houd de reiskosten in de hand door de hulp in te schakelen van een regionale of lokale specialist. Een andere manier om kosten te besparen is door zelf het afval af te voeren.

  Beste deal vinden voor nieuwe kunststof dakkapel

  Welke wensen je ook hebt voor je nieuwe dakkapel, niemand wil graag te veel betalen. Voorkom hoge kosten door een simpele oplossing: het vergelijken van dakkapel offertes. Laat je via Slimster goed informeren en ga niet met de eerste de beste specialist in zee. Zo kan je geïnformeerd kiezen voor het juiste bouwbedrijf.

  491 dakkapel-specialisten vergelijken

  WBB dakkapellen
  Bogers & De Ruiter Dakkapellen
  Scheer Dakkapellen
  Dakkapel.nl
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal