Wat kost een kunststof dakkapel?

Minimale kosten € 3.700
Gemiddelde kosten € 4.550
Maximale kosten € 5.400
Prijsindicatie standaard kunststof dakkapel 3 meter

Op zoek naar een dakkapel die lang meegaat en onderhoudsvrij is? Ga dan voor een onderhoudsarme dakkapel met kunststof afwerking. De prijzen van kunststof dakkapellen liggen weliswaar wat hoger dan bij een houten dakkapel, maar zijn sneller terugverdiend; je bent geen geld kwijt aan schilderwerk of onderhoud én bespaart op de energiekosten.

Voordelen kunststof dakkapel

 • Onderhoudsvrij
 • Goede isolatie
 • Zeer lange levensduur
 • Houtlook mogelijk

Nadelen kunststof dakkapel

 • Hogere aanschafprijs dan houten afwerking
 • Lastiger te herstellen bij schade (bv. storm)
 • Iets matter vergeleken met hoogglans afgeschilderd hout

Twee soorten onderhoudsvrije dakkapellen

 1. Houten dakkapel met kunststof kozijnen, zijwangen en boeidelen. (meest gebruikt + goedkoopst)
 2. Naadloos gegoten als 1 geheel, alleen mogelijk met polyester dakkapellen. (erg duur)

Wat kost een kunststof dakkapel?

Materiaal Prefab Traditioneel Offerte
Dakkapel met kunststof afwerking Vanaf € 3.700 Vanaf € 4.100
Polyester dakkapel Vanaf € 4.500 x Gratis offertes

* Vanaf-prijs van casco dakkapel van 3 meter, inclusief btw, plaatsing en materiaal.

Wat zijn de kunststof dakkapel kosten? De prijs is afhankelijk van het formaat van de dakkapel, maar ook de afwerking en arbeidkosten spelen een rol. Benieuwd naar jouw kunststof dakkapel prijs? Bekijk dan de richtprijzen. Liever de exacte prijs weten van jouw gewenste kunststof dakkapel?

Beste kunststof dakkapel voor laagste prijs?
Gratis offertes

Inspiratie opdoen?

onderhoudsvrije dakkapel
kunststof dakkapellen
onderhoudsarme dakkapel
trespa dakkapel
Andere dakkapellen bekijken?
Dakkapel voorbeelden

Houtlook dakkapel van kunststof

Wil je een dakkapel met kunststof afwerking, maar de uitstraling van hout? Laat dan een houtlook dakkapel plaatsen. Het kunststof is voorzien van een houtnerf waardoor het nauwelijks te onderscheiden is van echt hout. Je kunt deze houtlook dakkapel afwerking gebruiken op je gehele dakkapel: van je boeidelen, zijwangen tot houtlook kozijnen.

Kunststof dakkapel houtlook van Trespa of Keralit

Wanneer je een dakkapel met kunststof afwerking laat plaatsen, heb je de keuze uit diverse kunststof merken. Trespa of Keralit zijn de meest populaire kunststof merken, en dit is niet voor niets.

Zowel bij een Trespa dakkapel als Keralit dakkapel kun je kiezen voor een houtlook afwerking, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Je hebt de keuze uit tientallen kleuren en naast een houtnerf afwerking kun je ook voor een gladde kunststof afwerking gaan.

Een kunststof dakkapel wordt gemaakt van een houten frame en vervolgens bekleed met kunststof. De gehele buitenkant wordt dan voorzien van kunststof. Denk hierbij aan:

constructie dakkapel

Je kunt de gehele dakkapel met kunststof bekleden of slechts een deel met dit onderhoudsvrije materiaal laten afwerken. De houtskelet dakkapel met kunststof kozijnen en zijwangen is tegenwoordig het meest populair. Hiermee krijg je een volledig onderhoudsarme dakkapel.

Prijsopbouw dakkapel kunststof afwerking

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Mogelijkheden met onderhoudsvrije dakkapel

Het grootste deel van de kunststof dakkapel prijs wordt bepaald door het materiaal. Het gaat hier om het soort kunststof, maar ook de beglazing en afmetingen van de dakkapel en het type dakkapel spelen een rol. Wil je voordelig een dakkapel plaatsen? Bekijk dan de goedkope dakkapel prijzen.

Kunststof dakkapel merken

Ga je voor een kunststof dakkapel, dan heb je de keuze uit verschillende kunststof merken, zoals de hierboven genoemde Keralit en Trespa. Je hebt goedkope merken en duurdere merken. Ieder kunststof merk heeft zijn eigen prijzen, voordelen en nadelen. Laat je door een vakman informeren over het merk dat het beste bij jouw wensen past.

Isolatie kunststof dakkapel

In een kunststof dakkapel komen ramen, maar welke beglazing laat je in de kozijnen plaatsen? Hoe beter de isolatie, hoe hoger de prijs van de beglazing is. De isolatie wordt weergegeven met de U-waarde: een lagere U-waarde betekent een betere isolatie.

Alles over beglazing?
Isolatieglas
De hoge isolatiewaarde van kunststof dakkapellen (minimaal 2,5) zorgt voor een lager energieverbruik en dus een lagere energierekening.

Kunststof dakkapel modellen

Het dakkapel model is ook van invloed op de prijs van een kunststof dakkapel. Je hebt de keuze uit verschillende dakkapel soorten, die ook ieder een eigen prijskaartje hebben.

Extra opties bij kunststof dakkapel

Daarnaast zijn er ook diverse opties toe te voegen aan de dakkapel, om hem helemaal naar eigen wens vorm te geven. Hoe laat je bijvoorbeeld de dakkapel afwerken?

Onderhoudsvrije dakkapel van kunststof
Groot voordeel van een kunststof dakkapel is het zeer beperkte onderhoud. Een jaarlijkse schoonmaakbeurt is voldoende om de dakkapel als nieuw te laten ogen.

Kunststof dakkapel plaatsen door ervaren vakman

Niet alleen het materiaal is van invloed op de prijs: ook de montage speelt een rol. Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor we altijd aanraden om verschillende dakkapel offertes te vergelijken voordat je de beste deal bepaalt. Daarnaast speelt de wijze van montage ook een rol. Laat je de dakkapel prefab plaatsen of ga je voor een traditionele dakkapel?

Vergunning nodig voor kunststof dakkapel?

Heb je een vergunning nodig voor een kunststof dakkapel? Ontdek alles over een dakkapel vergunning en vergunningsvrije kunststof dakkapellen.

Vergunning voor kunststof dakkapel?
Dakkapel vergunning
Bespaar op reis- en afvoerkosten
Houd de reiskosten in de hand door de hulp in te schakelen van een regionale of lokale specialist. Een andere manier om kosten te besparen is door zelf het afval af te voeren.

Beste deal vinden voor nieuwe kunststof dakkapel

Kunststof dakkapel

Welke wensen je ook hebt voor je nieuwe dakkapel, niemand wil graag te veel betalen. Voorkom hoge kosten door een simpele oplossing: het vergelijken van dakkapel offertes. Laat je via Slimster goed informeren en ga niet met de eerste de beste specialist in zee. Zo kan je geïnformeerd kiezen voor het juiste bouwbedrijf.

574 dakkapel-specialisten vergelijken

Postema Dakkapellen
Kozijn Totaal Service
Klaassen Dakkapellen
Dakkapellen.nu
Dakkapel.nl
Bouw Advies XXL
Beens Dakkapellen
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis dakkapellen offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost een kunststof dakkapel?