• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Hoekdakkapel

Wil je jouw zolder verruimen, maar is jouw dak niet geschikt voor twee losse dakkapellen? Benut de ruimte op zolder optimaal en geniet van meer lichtinval door een hoekdakkapel te laten plaatsen. Deze hoekdakkapel is tevens geen veelvoorkomende dakkapel, waardoor je een unieke uitstraling creëert.

Voordelen hoekdakkapel

  • Meer ruimte op zolder
  • Lichtinval van twee kanten
  • Unieke uitstraling van woning
  • Prijs van woning stijgt

Nadelen hoekdakkapel

  • Vrijwel altijd omgevingsvergunning nodig

Wat kost een hoekdakkapel?

Een hoekdakkapel is anders opgebouwd dan een normale dakkapel. De prijs van een hoekdakkapel verschilt om deze reden ook van een normale dakkapel prijs. De kosten worden bepaald door de maten, materiaalkeuze en hellingshoek van de dakkapel.

Om een indruk te krijgen van de dakkapel kosten hebben we de prijzen per materiaal en per meter voor je op een rijtje gezet. Wil je liever een concrete prijs weten van een hoekdakkapel? Vraag dan gratis dakkapel-offertes aan.

Hoekdakkapel laten plaatsen?
hoekdakkapel
zinken hoekdakkapel
kleine hoekdakkapel
Prijsopbouw hoekdakkapel 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Mogelijkheden met hoekdakkapel

Wanneer je een hoekdakkapel laat plaatsen op je woning, creëer je veel extra ruimte. De dakkapel wordt letterlijk om de hoek van het dak gebouwd en volgt als het ware de knik in het huidige dak. Bekijk nog meer dakkapel voorbeelden. Ga je voor een hoekdakkapel? Dan heb je ook nog de keuze uit verschillende materialen:

Extra zonlicht door hoekbouw

Een dakkapel zorgt altijd al voor extra licht op zolder, maar een hoekdakkapel vergroot de inval van licht nog meer. Als de zon draait, schijnt het zonlicht namelijk aan de andere kant van de dakkapel de kamer binnen. Het plaatsen van een hoekdakkapel op het zuidwesten zorgt ervoor dat je veel van de zon kan genieten. Een andere mogelijkheid is om de dakkapel op het zuidoosten te laten plaatsen.

Vergunning nodig voor hoekdakkapel

Voor het plaatsen van een hoekdakkapel heb je vrijwel altijd een bouwvergunning nodig. Een dakkapel kan zonder vergunning worden geplaatst, maar dan moet er wel aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Dit is bij een hoekdakkapel meestal niet het geval. Houd daarom bij een hoekdakkapel rekening met bijkomende kosten van de bouwvergunning.

Beste hoekdakkapel-specialist vinden

Een hoekdakkapel is geen simpele dakkapel en je wilt natuurlijk lang genieten van de nieuwe ruimte. Schakel de hulp in van een ervaren dakkapel-specialist om zeker te zijn van de kwaliteit van de dakkapel. Een ander voordeel van het laten plaatsen van een dakkapel, is dat je garantie ontvangt op de materialen en plaatsing.

Vergelijk gratis offertes en bespaar
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal