Hoekdakkapel

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Wil je jouw zolder verruimen, maar is jouw dak niet geschikt voor twee losse dakkapellen? Benut de ruimte op zolder optimaal en geniet van meer lichtinval door een hoekdakkapel te laten plaatsen. Deze hoekdakkapel is tevens geen veelvoorkomende dakkapel, waardoor je een unieke uitstraling creëert.

Voordelen hoekdakkapel

  • Meer ruimte op zolder
  • Lichtinval van twee kanten
  • Unieke uitstraling van woning
  • Prijs van woning stijgt

Nadelen hoekdakkapel

  • Vrijwel altijd omgevingsvergunning nodig

Kosten hoekdakkapel

Een hoekdakkapel is anders opgebouwd dan een normale dakkapel. De prijs van een hoekdakkapel verschilt om deze reden ook van de standaard prijzen. De kosten worden bepaald door de maten, materiaalkeuze en hellingshoek van de dakkapel.

Om een indruk te krijgen van de dakkapel kosten hebben we de prijzen per materiaal en per meter voor je op een rijtje gezet. Wil je liever een concrete prijs weten van een hoekdakkapel?

Hoekdakkapel laten plaatsen?
Dakkapel offerte
Meer inspiratie opdoen?
Dakkapel voorbeelden

Prijsopbouw dakkapel

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Materiaalkosten hoekdakkapel

Het materiaal bepaalt een belangrijk deel van de hoekdakkapel prijzen. Je hebt de keuze uit verschillende materialen:

Extra zonlicht door hoekdakkapel
Een hoekdakkapel zorgt voor nog meer lichtinval dan een gewone dakkapel. Als de zon draait, kan het zonlicht nog steeds via de andere kant de kamer in. Vooral een hoekdakkapel op het zuidwesten zorgt voor extra veel zonlicht, maar zuidoost is ook een goede richting.

Mogelijkheden hoekdakkapel

Je hebt uiteraard diverse mogelijkheden bij een hoekdakkapel. Wil je het extra koel houden op zolder? Ga dan voor rolluiken voor de dakkapel. Of ga voor een energiezuinige woning en kies voor een dakkapel met zonnepanelen.

Alle mogelijkheden bekijken?
Dakkapel soorten

Vergunning nodig voor hoekdakkapel

Je hebt vrijwel altijd een vergunning nodig om een hoekdakkapel te kunnen plaatsen. Ontdek alles over de regels en voorwaarden over een dakkapel vergunning.

Montage hoekdakkapel door specialist

Schakel altijd de hulp in van een betrouwbare vakman bij de plaatsing van een hoekdakkapel. Je wilt natuurlijk dat de montage correct gebeurt en dat je snel kan genieten van de extra ruimte op zolder. Bij Slimster vergelijk je eenvoudig meerdere bedrijven, waardoor je ook nog eens nooit te veel betaalt voor een goede dakkapel-specialist.

Meer over montage dakkapel
Plaatsen dakkapel
Bespaar op reiskosten
Bij Slimster kom je enkel in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo betaal je nooit te veel reiskosten en houd je je uitgaven in de hand.

Beste hoekdakkapel-specialist vinden

Hoekdakkapel

Vraag gratis dakkapel-offertes aan via Slimster en kom in contact met regionale bedrijven. Je vergelijkt deze bedrijven op prijs en kwaliteit, en beslist zelf welke vakman de opdracht krijgt. Door slim te vergelijken, kan je tot wel 45% besparen.

575 dakkapel-bedrijven vergelijken

Postema Dakkapellen
Kozijn Totaal Service
Klaassen Dakkapellen
Dakkapellen.nu
Dakkapel.nl
Bouw Advies XXL
Beens Dakkapellen
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis dakkapellen offertes?
Geheel vrijblijvend
Hoekdakkapel