• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 107.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Zinken dakkapel

Zinken dakkapel prijzen

Ga naar
Minimale kosten € 4.800,- Maximale kosten € 10.400,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 7.600,-
Afhankelijk van materiaal, afmeting en opties.

Wil je meer ruimte creëren met een dakkapel en zoek je een moderne en industriële uitstraling? Dan is een dakkapel met een zinken afwerking een ideale optie.

Voorheen werd zink vooral gebruikt voor de afwerking van zijwangen. Tegenwoordig wordt zink gebruikt voor de gehele afwerking van de dakkapel: zowel de zijwand, kraal, boeidelen en dakgoten kan je met zink bekleden.

Voordelen dakkapel zink

 • Recyclebaar en onderhoudsvrij
 • Lange levensduur
 • Waterdicht en brandwerend
 • Moderne uitstraling

Nadelen dakkapel zink

 • Niet goedkoop
 • Niet geschikt voor iedere woning

Wat kost een zinken dakkapel?

Materiaal
Vanaf-prijs*
Zinken dakkapel € 4.800

* Vanaf-prijs van casco dakkapel van 2 meter, inclusief btw, plaatsing en materiaal.

Een zinken dakkapel kost over het algemeen meer dan een dakkapel van hout of kunststof. De prijs van zinken dakkapellen is afhankelijk van de afwerking, afmetingen en arbeidskosten. Maar ook de opbouw van de dakkapel speelt een rol. In de bovenstaande tabel vind je een prijsindicatie van een dakkapel met zinken bekleding.

Zinken dakkapel prijzen vergelijken?

Zinken dakkapellen
Meer inspiratie opdoen?

Prijsopbouw dakkapel zink

Materiaalkosten zinken dakkapel

De prijs van een zinken dakkapel wordt onder meer bepaald door het materiaal. Deze materiaalkosten zijn opgebouwd uit:

 • Zink als materiaal
 • Beglazing
 • Soort dakkapel
 • Afmetingen dakkapel

Zinken afwerking dakkapel

Een zinken dakkapel is opgebouwd uit meer materialen dan enkel zink. Deze zinken dakkapellen hebben een houten of kunststof basis en een zinken bekleding. Waar vroeger alleen een zinken zijwand mogelijk was, kan tegenwoordig de gehele buitenkant van de dakkapel met zink worden bekleed. Denk hierbij aan:

Beglazing van dakkapel

Wat voor beglazing plaats je in de dakkapel? Hoe beter de isolatie van het glas, hoe hoger de prijs is. De isolatie wordt weergegeven aan de hand van de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie van de beglazing.

Beglazing
U-waarde
Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90
HR glas 1,7 - 2,0 € 100
HR+ glas 1,3 - 1,6 € 105
HR++ glas 1,2 € 110
HR+++ glas 0,5 - 0,9 € 150

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Waterdichte dakkapel Bij de keuze voor een dakkapel speelt de kwaliteit vaak een belangrijke rol. Kies je voor een zinken dakkapel, dan weet je zeker dat de dakkapel helemaal waterdicht is. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn voor lekkages.

Dakkapel met zink laten bekleden

Ook de montage is van invloed op de kosten. Bij een dakkapel plaatsen, spelen grofweg 2 factoren een rol: de manier van opbouwen en het uurtarief van de vakman.

Manier van plaatsen

Een zinken dakkapel wordt in veel gevallen als maatwerk dakkapel geplaatst, maar kan ook als prefab dakkapel geproduceerd worden. Waar traditioneel plaatsen op het dak meer tijd in beslag neemt, is bij een prefab dakkapel minder maatwerk mogelijk.

Uurtarief vakman

De vakman rekent een bepaald uurtarief voor het monteren van de dakkapel. Aangezien iedere vakman zijn eigen uurtarief hanteert, kunnen de prijzen flink variëren. Daarom raden wij altijd aan om verschillende dakkapel-offertes te vergelijken. Zo betaal je nooit te veel.

Bespaar op voorrij- en afvoerkosten Slim besparen doe je met Slimster. Je vraagt gratis offertes aan en komt enkel in contact met bedrijven uit jouw regio. Zo houd je de voorrijkosten in de hand. Door zelf het bouwafval op te ruimen, bespaar je nog meer op de kosten.

Vergunning nodig?

Heb je een vergunning nodig voor je nieuwe dakkapel van zink?

Vergunningsvrije dakkapel

Wil je weten of je jouw zinken dakkapel zonder vergunning kan plaatsen?

Oude dakkapel vervangen

Wil je jouw oude dakkapel vervangen? Dan kan je ervoor kiezen om de dakkapel te vervangen door een variant van zink. Wil je daarentegen een dakkapel van zink vervangen, dan is dat een grotere opgave. Hiervoor raden we je sowieso altijd aan om een dakkapel-specialist in te schakelen.

Zinken dakkapel-expert vinden

Bij Slimster vind je verschillende dakkapel bedrijven die gespecialiseerd zijn in zink. Door deze bedrijven te vergelijken, weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je dakkapel.

391 dakkapel-specialisten vinden

Klaassen Dakkapellen
Scheer Dakkapellen
Klok & De Ruiter Dakkapellen
Dooijewaard Dakkapellen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal