• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Zinken dakkapel

  Wat kost een zinken dakkapel?

  Offertes aanvragen
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar
  Minimale kosten € 5.000,- Maximale kosten € 6.900,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 5.950,-
  Prijsindicatie standaard zinken dakkapel 3 meter

  Wil je meer ruimte creëren met een dakkapel en zoek je een moderne en industriële uitstraling? Dan is een dakkapel met een zinken afwerking een ideale optie.

  Voorheen werd zink vooral gebruikt voor de afwerking van zijwangen. Tegenwoordig wordt zink gebruikt voor de gehele afwerking van de dakkapel: zowel de zijwand, kraal, boeidelen en dakgoten kan je met zink bekleden.

  Voordelen zinken dakkapel

  • Recyclebaar en onderhoudsvrij
  • Lange levensduur
  • Waterdicht en brandwerend
  • Moderne uitstraling

  Nadelen zinken dakkapel

  • Niet goedkoop
  • Niet geschikt voor iedere woning

  Wat kost een zinken dakkapel?

  Materiaal
  Prefab
  Traditioneel
  Offerte
  Zinken dakkapel Vanaf € 5.000 Vanaf € 5.400

  * Vanaf-prijs van casco dakkapel van 3 meter, inclusief btw, plaatsing en materiaal.

  Een zinken dakkapel kost over het algemeen meer dan een dakkapel van hout of kunststof. De prijs van zinken dakkapellen is afhankelijk van de afwerking, afmetingen en arbeidskosten. Maar ook de opbouw van de dakkapel speelt een rol. Bekijk een prijsindicatie van een dakkapel met zinken bekleding.

  Zinken dakkapel prijzen vergelijken?

  Inspiratie opdoen?

  Andere dakkapellen bekijken?

  Prijsopbouw dakkapel zink

  Mogelijkheden met zinken dakkapel

  De zinken dakkapel prijs wordt onder meer bepaald door het materiaal. Deze materiaalkosten zijn opgebouwd uit:

  • Zink als materiaal
  • Beglazing
  • Soort dakkapel
  • Afmetingen dakkapel

  Zinken afwerking dakkapel

  Een zinken dakkapel is opgebouwd uit meer materialen dan enkel zink. Deze zinken dakkapellen hebben een houten of kunststof basis en een zinken bekleding. Waar vroeger alleen een zinken zijwand mogelijk was, kan tegenwoordig de gehele buitenkant van de dakkapel met zink worden bekleed. Denk hierbij aan:

  dakkapel constructie zink

  Beglazing van dakkapel

  Wat voor beglazing plaats je in de dakkapel? Hoe beter de isolatie van het glas, hoe hoger de prijs is. De isolatie wordt weergegeven aan de hand van de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie van de beglazing.

  Meer over beglazing?
  Waterdichte dakkapel Bij de keuze voor een dakkapel speelt de kwaliteit vaak een belangrijke rol. Kies je voor een zinken dakkapel, dan weet je zeker dat de dakkapel helemaal waterdicht is. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn voor lekkages.
  Hoe voorkom je lekkages?

  Dakkapel met zink plaatsen door ervaren vakman

  Ook de montage is van invloed op de kosten. Bij een dakkapel plaatsen, spelen grofweg 2 factoren een rol: de manier van opbouwen en het uurtarief van de vakman.

  Manier van monteren

  Een zinken dakkapel wordt in veel gevallen als maatwerk dakkapel geplaatst, maar kan ook als prefab dakkapel geproduceerd worden. Waar traditioneel plaatsen op het dak meer tijd in beslag neemt, is bij een prefab dakkapel minder maatwerk mogelijk.

  Uurtarief vakman

  De vakman rekent een bepaald uurtarief voor het monteren van de dakkapel. Aangezien iedere vakman zijn eigen uurtarief hanteert, kunnen de prijzen flink variëren. Daarom raden wij altijd aan om verschillende dakkapel-offertes te vergelijken. Zo betaal je nooit te veel.

  Oude dakkapel vervangen

  Wil je jouw oude dakkapel vervangen? Dan kan je ervoor kiezen om de dakkapel te vervangen door een variant van zink. Wil je daarentegen een dakkapel van zink vervangen, dan is dat een grotere opgave. Hiervoor raden we je sowieso altijd aan om een dakkapel-specialist in te schakelen.

  Bespaar op voorrij- en afvoerkosten Slim besparen doe je met Slimster. Je vraagt gratis offertes aan en komt enkel in contact met bedrijven uit jouw regio. Zo houd je de voorrijkosten in de hand. Door zelf het bouwafval op te ruimen, bespaar je nog meer op de kosten.

  Vergunning nodig voor zinken dakkapel?

  Heb je een vergunning nodig voor je nieuwe dakkapel van zink of kan je de zinken dakkapel vergunningsvrij plaatsen?

  Vergunning voor zinken dakkapel?

  Beste deal vinden voor nieuwe zinken dakkapel

  Bij Slimster vind je verschillende dakkapel bedrijven die gespecialiseerd zijn in zink. Door deze bedrijven te vergelijken, weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je dakkapel.

  497 dakkapel-specialisten vinden

  WBB dakkapellen
  Bogers & De Ruiter Dakkapellen
  Scheer Dakkapellen
  Dakkapel.nl
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal