Wat kost een zinken dakkapel?
Vergelijk beste dakkapel deals
 • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 5.000 Gemiddelde kosten € 5.950 Maximale kosten € 6.900
Prijsindicatie standaard zinken dakkapel 3 meter

Wat kost een zinken dakkapel?

Wil je meer ruimte creëren met een dakkapel en zoek je een moderne en industriële uitstraling? Dan is een dakkapel met een zinken afwerking een ideale optie.

lightbulb
Voorheen werd zink vooral gebruikt voor de afwerking van zijwangen. Tegenwoordig wordt zink gebruikt voor de gehele afwerking van de dakkapel: zowel de zijwand, kraal, boeidelen en dakgoten kan je met zink bekleden.
 • Recyclebaar en onderhoudsvrij
 • Lange levensduur
 • Waterdicht en brandwerend
 • Moderne uitstraling
 • Niet goedkoop
 • Niet geschikt voor iedere woning
Materiaal
Prefab
Traditioneel
Offerte
Zinken dakkapel Vanaf € 5.000 Vanaf € 5.400

* Vanaf-prijs van casco dakkapel van 3 meter, inclusief btw, plaatsing en materiaal.

Een zinken dakkapel kost over het algemeen meer dan een dakkapel van hout of kunststof. De prijs van zinken dakkapellen is afhankelijk van de afwerking, afmetingen en arbeidskosten. Maar ook de opbouw van de dakkapel speelt een rol. Bekijk een prijsindicatie van een dakkapel met zinken bekleding.

Zinken dakkapel prijzen vergelijken?
Vind beste deal

Inspiratie opdoen?

Zinken dakkapellen
dakkapel met zink bekleden
dakkapel zinken afwerking
dakkapel zink
Toon alle afbeeldingen
Andere dakkapellen bekijken?
Dakkapel voorbeelden

Prijsopbouw dakkapel zink

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

De zinken dakkapel prijs wordt onder meer bepaald door het materiaal. Deze materiaalkosten zijn opgebouwd uit:

 • Zink als materiaal
 • Beglazing
 • Soort dakkapel
 • Afmetingen dakkapel

Zinken afwerking dakkapel

Een zinken dakkapel is opgebouwd uit meer materialen dan enkel zink. Deze zinken dakkapellen hebben een houten of kunststof basis en een zinken bekleding. Waar vroeger alleen een zinken zijwand mogelijk was, kan tegenwoordig de gehele buitenkant van de dakkapel met zink worden bekleed. Denk hierbij aan:

dakkapel constructie zink

Beglazing van dakkapel

Wat voor beglazing plaats je in de dakkapel? Hoe beter de isolatie van het glas, hoe hoger de prijs is. De isolatie wordt weergegeven aan de hand van de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie van de beglazing.

Meer over beglazing?
Isolatieglas
leaf
Waterdichte dakkapel
Bij de keuze voor een dakkapel speelt de kwaliteit vaak een belangrijke rol. Kies je voor een zinken dakkapel, dan weet je zeker dat de dakkapel helemaal waterdicht is. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn voor lekkages.
Hoe voorkom je lekkages?
Dakkapel waterdicht maken

Ook de montage is van invloed op de kosten. Bij een dakkapel plaatsen, spelen grofweg 2 factoren een rol: de manier van opbouwen en het uurtarief van de vakman.

Manier van monteren

Een zinken dakkapel wordt in veel gevallen als maatwerk dakkapel geplaatst, maar kan ook als prefab dakkapel geproduceerd worden. Waar traditioneel plaatsen op het dak meer tijd in beslag neemt, is bij een prefab dakkapel minder maatwerk mogelijk.

Uurtarief vakman

De vakman rekent een bepaald uurtarief voor het monteren van de dakkapel. Aangezien iedere vakman zijn eigen uurtarief hanteert, kunnen de prijzen flink variëren. Daarom raden wij altijd aan om verschillende dakkapel-offertes te vergelijken. Zo betaal je nooit te veel.

Wil je jouw oude dakkapel vervangen? Dan kan je ervoor kiezen om de dakkapel te vervangen door een variant van zink. Wil je daarentegen een dakkapel van zink vervangen, dan is dat een grotere opgave. Hiervoor raden we je sowieso altijd aan om een dakkapel-specialist in te schakelen.

calculator
Bespaar op voorrij- en afvoerkosten
Slim besparen doe je met Slimster. Je vraagt gratis offertes aan en komt enkel in contact met bedrijven uit jouw regio. Zo houd je de voorrijkosten in de hand. Door zelf het bouwafval op te ruimen, bespaar je nog meer op de kosten.

Vergunning nodig voor zinken dakkapel?

Heb je een vergunning nodig voor je nieuwe dakkapel van zink of kan je de zinken dakkapel vergunningsvrij plaatsen?

Vergunning voor zinken dakkapel?
Dakkapel vergunningen

Bij Slimster vind je verschillende dakkapel bedrijven die gespecialiseerd zijn in zink. Door deze bedrijven te vergelijken, weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je dakkapel.

512 dakkapel-specialisten vinden

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal