Zinken dakgoot & regenpijp

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

Zinken dakgoten zijn de meest populaire dakgoten in Nederland. Een dakgoot en regenpijp van zink geeft een woning veel uitstraling en is gemaakt van een sterk materiaal. Wat maakt deze dakgoten zo geliefd en met welke kosten moet je rekening houden?

Voordelen zink

  • Authentieke uitstraling
  • Waardestijging woning
  • Lange levensduur
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding

Nadelen zink

  • Ook last van corrosie (maar is te voorkomen)
  • Niet te combineren met andere metalen

Kosten zinken dakgoten en regenpijp (prijs per meter)

Materiaal Meterprijs*
Zinken dakgoot € 40
Zinken regenpijp € 40 Gratis offertes

*Vanaf-prijs per meter incl. btw, materiaal en arbeidskosten.

Een zinken dakgoot is niet goedkoop in vergelijking met veel andere materialen. Alleen een koperen dakgoot en rvs dakgoot hebben een hogere prijs. Hetzelfde geldt voor de zinken regenpijp: deze heeft een gemiddelde prijs voor hemelwaterafvoer. In de tabel vind je een indicatie van de meterprijs van zinken dakgoten en hemelwaterafvoer. Benieuwd naar exacte prijzen? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster.

De populariteit van zinken dakgoten en regenpijpen is te danken aan de goede prijs-kwaliteit verhouding van dit materiaal. Bij een beschadiging hoeft niet direct de hele goot of pijp vervangen te worden; ze kunnen vrij eenvoudig gerepareerd worden.
wat kost een zinken regenpijp
Meer inspiratie opdoen?
Dakgoot voorbeelden

Prijsopbouw zinken dakgoten en hemelwaterafvoer

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Materiaalkosten dakgoten zink

Een deel van de prijzen van dakgoten wordt bepaald door het materiaal. Kies je voor zink, dan gaat het om meer dan enkel de prijs van dit materiaal. Ook de afmetingen, afwerking en het soort dakgoot spelen een rol.

Afmetingen dakgoot

De zinken dakgoot prijzen gaan doorgaans per meter, maar je hebt de keuze uit verschillende afmetingen. Ga je voor dakgoten van 1,2 of 3 meter? Heb je echt een zinken dakgoot op maat nodig, laat je dan adviseren door een vakman.

Afwerking dakgoot

Een goede afwerking zorgt ervoor dat je geen lekkages krijgt aan je dakgoten. Je kan een dakgoot op verschillende manieren netjes afwerken.

Soort dakgoot van zink

Is je keuze gevallen op zinken goten? Dan kan je ook nog vaststellen welke soort dakgoten je laat monteren. Er zijn verschillende soorten beschikbaar, met ieder hun eigen stijl:

Zinken regenpijp plaatsen

Zink is niet alleen een populair materiaal voor dakgoten, maar ook zinken regenpijpen of zinken hemelwaterafvoer worden veel gebruikt. Net als bij dakgoten kan je een regenpijp van zink eenvoudig repareren bij schade. Wil je een lekkende dakgoot of regenpijp repareren? Laat de zinken dakgoot of zinken regenpijp dan bekleden met EPDM. Deze EPDM dakgoot afwerking zorgt voor een waterdichte goot en afvoer.

Dakgoot vervangen of repareren?
Bij Slimster vind je dakgoot-specialisten die het dak en de dakgoten kunnen inspecteren op beschadigingen. Je kan flink op de kosten besparen als blijkt dat niet de gehele dakgoot aan vervanging toe is, maar een reparatie voldoende is.

Dakgoot vervangen met zink

Is de dakgoot gescheurd, is er sprake van een lekkage in de goot of is de goot te verouderd? Dan is het toch echt verstandig om de dakgoot te vervangen. Zink is een ideale optie voor een nieuwe dakgoot: duurzaam en sterk, met een levensduur van wel 40 jaar.

Arbeidskosten voor nieuwe dakgoten

Voor een correcte montage schakel je de hulp in van ervaren vakmannen, maar je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Bij Slimster kom je eenvoudig in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten altijd in de hand.

We raden je altijd aan om meerdere bedrijven te vergelijken, aangezien iedere vakman zijn eigen uurtarief hanteert. Door slim te vergelijken, kan je gemakkelijk besparen op de kosten.

Direct gratis zinken dakgoot-offertes vergelijken

Zinken dakgoot & regenpijp

Zinken dakgoten laten plaatsen is niet goedkoop; zink is niet het duurste materiaal, maar toch kunnen kosten flink oplopen als jouw hele woning nieuwe dakgoten nodig heeft. Je kan ervoor kiezen om goedkoper materiaal te gebruiken aan de achterzijde van de woning. Wil je de woning wel in één geheel hebben? Vergelijk dan offertes van regionale bedrijven via Slimster. Ook dan kan je veel besparen, want je beslist zelf met welk bedrijf je in zee gaat. Je besparing kan oplopen tot wel 45%.

633 dakgoot-specialisten vergelijken

Onderhoudsbedrijf van Dooren
Octrius Dakwerken
Marku Daktotaal
Kiran Dakdekkers
Dakonderhoud Willemsen
Dackus Dakwerken
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis dakgoten offertes?
Geheel vrijblijvend
Zinken dakgoot & regenpijp