EPDM afwerking

Pascal van de Beek
Product Specialist
2 minuten

Zijn jouw dakgoten verouderd of beschadigd, maar wil je geen nieuwe dakgoten kopen? In bepaalde gevallen kan je jouw dakgoten laten bekleden met EPDM. Deze dakgootbekleding maakt de bestaande goot waterdicht, zodat je weer lang geniet van je dakgoten.

Voordelen EPDM dakgootbekleding

  • Gaat tot 50 jaar mee
  • Goedkoper dan nieuwe dakgoot
  • Eenvoudige en snelle renovatie
  • Vrijwel onderhoudsvrij
  • Weerbestendig en waterdicht

Nadelen EPDM dakgootbekleding

  • Soms is nieuwe bekleding niet genoeg

Dakgoten bekleden met EPDM

EPDM is synthetisch rubber en staat voor Ethyleen-Propyleen-Dieen Monomeer. Door je dakgoten met EPDM te laten bekleden, worden je dakgoten weer waterdicht. Daarnaast is EPDM bestand tegen UV-straling en zure regen. Zorg wel dat je dakgoten goed schoon zijn voordat je EPDM aanbrengt, voor een uitstekende hechting van de lijm waarmee de bekleding wordt aangebracht.

Wat kost dakgoten bekleden met EPDM?

De gemiddelde prijs van EPDM dakgoot bedekking is een paar euro per meter. Uiteraard is de prijs afhankelijk van de huidige staat van de dakgoten en de afmetingen van de EPDM. Is het nodig om een deel van de dakgoten te vervangen en de rest te repareren? Dan komt de prijs van EPDM bovenop de dakgoot kosten. Liever de exacte prijs weten? Vraag dan gratis offertes aan.

Dakgoot bekleden met EPDM
Gratis offertes
Meer inspiratie opdoen?
Dakgoot voorbeelden

Dakgoot repareren met EPDM

Zijn jouw dakgoten toe aan een opknapbeurt? Je hebt dan meerdere opties:

Kies je voor de tweede optie, dan is EPDM een mogelijkheid. Met behulp van EPDM kan je een dakgoot renovatie of reparatie uitvoeren. EPDM is een elastisch en watervast materiaal, wat voornamelijk wordt gebruikt bij zinken dakgoten. Andere opties zijn Mariseal en Everseal. Ook Mariseal is elastisch. Dit polyester wordt vloeibaar aangebracht en hardt vervolgens uit. Mariseal is te gebruiken op alle materialen. Everseal fungeert als tape. Door de zelfklevende onderlaag is deze tape waterdicht.

Dakgoot bekleden met EPDM door vakman

Tijd om jouw dakgoten te repareren? Schakel de hulp in van een ervaren vakman, zodat je zeker weet dat de EPDM renovatie correct gebeurt. Vraag gratis dakgoot-offertes aan bij Slimster en kom in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Vergelijk deze vakmannen en beslis welke vakman het beste bij jou en je wensen aansluit.

452 dakgoot-bedrijven vergelijken

Dakdekkers Nederland
Dakotim & Bosvelt en Haisch
Moltmaker Installatie & Dakdekkersbedrijf
Kooistra Dakdekkers & De Kock loodgieters
MLB Daktechiek
Verkoulen Roermond
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal