• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 87.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Dakgoten prijzen

Van € 30,-   € 42,- Tot € 55,-
Vanaf-prijs per meter, afhankelijk van materiaal en extra opties.

Hebben jouw dakgoten hun beste tijd gehad of zoek je goten voor je nieuwbouwwoning? Dan is het wellicht tijd om nieuwe dakgoten te plaatsen. Of is een reparatie van de oude dakgoot nog een optie? Voor het vervangen óf repareren van dakgoten is het verstandig om een expert in te schakelen. Maar wat zijn de kosten om dakgoten te laten plaatsen?

De meeste dakgoten zijn beschikbaar in goten van 1,2 of 3 meter. Naast deze standaardmaten kunnen vakmannen ook dakgoten op maat laten maken en monteren.

Wat kosten dakgoten?

De prijs van nieuwe dakgoten wordt bepaald door verschillende factoren en is om deze reden lastig exact te bepalen. Zo speelt het materiaal een rol, maar zijn ook de afmetingen en het type dakgoot van invloed op de prijs. Heb je een bepaald budget voor het plaatsen van dakgoten? Afhankelijk van je budget kan je dan een keuze voor het geschikte materiaal maken.

Ben je benieuwd naar de dakgoten prijzen? In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de dakgoot prijzen inclusief plaatsing. Wil je liever de exacte prijs weten van jouw nieuwe dakgoten inclusief montage? Vraag dan gratis dakgoot-offertes aan via Slimster.

Materiaal Prijs per meter*
Koperen dakgoten € 55,-
Zinken dakgoten € 40,-
Aluminium dakgoten € 40,-
Kunststof dakgoten € 30,-

* Vanaf-prijs dakgoten per meter, incl. btw, materiaal en montage.

Wil je eerst meer inspiratie opdoen voordat je een keuze maakt wat betreft je nieuwe dakgoten? Bekijk dan de dakgoot voorbeelden.

Slim dakgoot prijzen vergelijken
Prijsopbouw dakgoten 1. Materiaalkosten
2. Arbeidskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

1. Materiaalkosten dakgoten

Een deel van de dakgoot prijzen wordt bepaald door het materiaal. Het gaat hier om de materiaalkeuze, maar ook om de afmetingen van de dakgoten, de afwerking en het soort dakgoot.

Materiaal en afmetingen

Ben je op zoek naar nieuwe dakgoten, dan heb je de keuze uit verschillende materialen:

Ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen, nadelen en prijskaartje.

Maar naast het materiaal heb je ook de keuze uit verschillende afmetingen: hoeveel meter aan dakgoten heb je nodig? Wil je jouw hele woning van hetzelfde materiaal dakgoot voorzien, of wil je aan de voorzijde van je woning een luxer materiaal dan aan de achterkant? Laat je door een vakman adviseren over alle verschillende mogelijkheden.

Prijs per soort dakgoot

Er zijn verschillende soorten dakgoten waaruit je kunt kiezen. Welk soort dakgoot is geschikt voor jouw woning en past bij jouw wensen? Bekijk de verschillende dakgoot soorten om meer te ontdekken over de mogelijkheden en de kosten. De meest populaire dakgoten zijn:

Belang van een goede dakgoot afwerking Door een goede montage voorkom je lekkages en beschadigingen. Maar ook de afwerking is belangrijk. Denk hierbij aan een goede hemelwaterafvoer of het plaatsen van betimmering om de dakgoten. Zo geniet je extra lang van je nieuwe dakgoten.

Zijn je dakgoten aan vervanging toe?

Vaak is het niet duidelijk of de dakgoten nog te repareren zijn of echt vervangen moeten worden. Een dakgoot specialist kan de dakgoten inspecteren en je adviseren over de beste mogelijkheden.

2. Arbeidskosten

De juiste vakman kan jouw nieuwe dakgoten snel en correct vervangen of installeren. Deze montage brengt natuurlijk wel de nodige kosten met zich mee. Door slim te vergelijken, voorkom je dat je te veel betaalt. Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor het belangrijk is om altijd meerdere bedrijven te vergelijken voordat je een keuze maakt. Bij Slimster vergelijk je eenvoudig verschillende bedrijven en profiteer je van enkele belangrijke voordelen:

  • Vrijblijvend advies bij jou thuis
  • Garantie na plaatsing
  • Opruimen bouwafval
Bespaar op de voorrijkosten Slim besparen? Bij Slimster kom je enkel in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Nooit te veel betalen voor nieuwe dakgoten

Wil je nieuwe dakgoten laten plaatsen of oude dakgoten vervangen? Schakel dan de hulp van een dakgoot-expert in. Deze specialist kan op het dak de huidige situatie bekijken en je adviseren over de mogelijkheden. Door verschillende bedrijven te vergelijken voordat je een keuze maakt, betaal je nooit te veel voor een goede specialist.

Gratis dakgoten-offertes vergelijken
Den Besten Dakgoten
Kooistra & De Kock Loodgieters
Dakwerk Assen
Installatiebedrijf Velo vd Bij
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal