• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Dakgoten prijzen

Van € 2.600,- Gemiddeld € 3.400,- Tot € 8.200,-
Afhankelijk van materiaal, afmeting en opties.

Hebben jouw dakgoten hun beste tijd gehad of zoek je goten voor je nieuwbouwwoning? Dan is het wellicht tijd om nieuwe dakgoten te plaatsen. Of is een reparatie van de oude dakgoot nog een optie? Voor het vervangen óf repareren van dakgoten is het verstandig om een expert in te schakelen. Maar wat zijn de kosten om dakgoten te laten plaatsen?

Hoe worden dakgoten prijzen bepaald?

  • Materiaalkeuze
  • Afmetingen dakgoten
  • Afwerking dakgoten
  • Soort dakgoot

Wat kosten dakgoten?

De prijs van nieuwe dakgoten wordt bepaald door de bovengenoemde factoren. De lengte van de dakgoten speelt een rol bij de kosten, net als de (sier)afwerking. De meeste dakgoten zijn beschikbaar in de afmetingen: 1,2 en 3 meter. Maar naast deze standaardmaten kunnen specialisten natuurlijk ook dakgoten op maat maken en monteren.

Belangrijk voor de prijs is tevens de keuze van het materiaal: ga je bijvoorbeeld voor koper, zink, aluminium of kunststof? Je kan het ook omdraaien: hoeveel budget heb je voor het laten plaatsen van dakgoten? Afhankelijk van je budget kan je dan een keuze voor materiaal maken. In de onderstaande tabel vind je prijzen van dakgoten per materiaal.

Prijzen dakgoten

Materiaal Prijs per meter*
Koperen dakgoten € 55,-
Zinken dakgoten € 40,-
Aluminium dakgoten € 40,-
Kunststof dakgoten € 30,-

* Vanaf-prijs per meter, incl. btw, materiaal en montagekosten.

Welke vorm dakgoten?

Heb je een keuze gemaakt uit alle bovengenoemde mogelijkheden, dan kan je ook nog bepalen welke vorm dakgoten je laat plaatsen. Welke soort dakgoten geschikt zijn voor jouw woning is afhankelijk van de uitstraling van je woning en je eigen wensen. Een dakgoot-specialist kan je adviseren over de beste mogelijkheden voor de dakgoten voor jouw woning.

Duizelen alle mogelijkheden je en wil je wat inspiratie opdoen voor je (nieuwe) goten? Bekijk dan de dakgoot voorbeelden om wat ideeën op te doen.

Dakgoten vervangen of repareren

Zijn de dakgoten aan vervanging toe of is een reparatie voldoende? Er is al een groot verschil in prijs tussen het repareren of vervangen van dakgoten. Weet je niet of je de dakgoot moet vervangen of repareren? Geef dit gerust aan in de offerte-aanvraag. De specialist bekijkt de situatie bij jouw thuis en kan beoordelen wat de beste optie is.

Meer weten?

Besparen op nieuwe dakgoten

Wil je nieuwe dakgoten laten plaatsen of oude dakgoten vervangen? Schakel dan de hulp van een dakgoot-expert in. Deze specialist kan op het dak de huidige situatie bekijken en je adviseren over de mogelijkheden. Door verschillende bedrijven te vergelijken voordat je een keuze maakt, betaal je nooit te veel voor een goede specialist.

Gratis dakgoten-offertes vergelijken?
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal