• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Mastgoten

  Mastgoten

  Dakgoot offerte
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar

  Een mastgoot is een halfronde dakgoot voor hemelwaterafvoer. Mastgoten zijn de tegenhangers van de rechthoekige bakgoten. Een andere benaming voor mastgoten is hanggoten. Mastgoten zijn meestal van zink of pvc, maar kunnen ook gemaakt worden van koper of aluminium.

  Voordelen mastgoten

  • Stevige constructie
  • Op maat te maken
  • Eenvoudig te bevestigen
  • Verkrijgbaar in siervormen

  Nadelen mastgoten

  • Bakgoten eenvoudiger te reinigen
  mastgoot

  Wat kost een mastgoot?

  De mastgoot kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen de lengte en diameter van de goten een grote rol. Daarnaast heeft ieder materiaal ook zijn eigen prijsklasse. Bekijk een schatting van de algemene dakgoot kosten. Exacte prijzen weten? Vraag dan gratis dakgoot-offertes aan via Slimster.

  Mastgoot prijzen vergelijken

  Mastgoot materialen

  Heb je een keuze gemaakt en ga je voor mastgoten? Dan kan je ook nog kiezen uit verschillende materialen:

  prijs mastgoten
  Meer inspiratie opdoen?

  Constructie van mastgoot

  Heb je dakgoten nodig voor een lang stuk? Bij langere mastgoten worden de afzonderlijke delen aan elkaar gesoldeerd of met een dakgootverbinder verbonden. Een mastgoot rust op gootbeugels, die zich op gepaste afstand van elkaar bevinden. Dankzij deze gootbeugels wordt het doorbuigen van de goot door sneeuw of water tegengegaan.

  Afwerking van mastgoten

  Een mastgoot is halfrond en hetzelfde geldt voor de gootbeugels van de mastgoot. Bij mastgoten zie je ook vaak kopschotten; deze onderdelen zorgen voor een waterdichte dakgoot. Werk de mastgoot netjes af en zorg voor een goede afvoer van regenwater.

  Mastgoot laten plaatsen door vakman

  Wil je nieuwe dakgoten en lijken mastgoten jou geschikt? Laat je adviseren door een ervaren en betrouwbare vakman, die ook de nieuwe goten kan plaatsen. Vraag gratis dakgoot-offertes aan bij Slimster. Je komt enkel in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn, waardoor je bespaart op de voorrijkosten. Nog meer besparen doe je door verschillende bedrijven te vergelijken. Zo vind je altijd de beste deal voor je nieuwe mastgoten.

  Vind beste dakgoot-specialist

  Den Besten Dakgoten
  Kooistra & De Kock Loodgieters
  Dakwerk Assen
  Installatiebedrijf Velo vd Bij
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal