• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 92.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Mastgoten

Een mastgoot is een halfronde dakgoot voor hemelwaterafvoer. Mastgoten zijn de tegenhangers van de rechthoekige bakgoten. Een andere benaming voor mastgoten is hanggoten. Mastgoten zijn meestal van zink of pvc, maar kunnen ook gemaakt worden van koper of aluminium.

Voordelen mastgoten

  • Stevige constructie
  • Op maat te maken
  • Eenvoudig te bevestigen
  • Verkrijgbaar in siervormen

Nadelen mastgoten

  • Bakgoten eenvoudiger te reinigen

Wat kost een mastgoot?

De mastgoot kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen de lengte en diameter van de goten een grote rol. Daarnaast heeft ieder materiaal ook zijn eigen prijsklasse. Bekijk een schatting van de algemene dakgoot kosten. Exacte prijzen weten? Vraag dan gratis dakgoot-offertes aan via Slimster.

Mastgoot prijzen vergelijken

Mastgoot materialen

Heb je een keuze gemaakt en ga je voor mastgoten? Dan kan je ook nog kiezen uit verschillende materialen:

Constructie van mastgoot

Heb je dakgoten nodig voor een lang stuk? Bij langere mastgoten worden de afzonderlijke delen aan elkaar gesoldeerd of met een dakgootverbinder verbonden. Een mastgoot rust op gootbeugels, die zich op gepaste afstand van elkaar bevinden. Dankzij deze gootbeugels wordt het doorbuigen van de goot door sneeuw of water tegengegaan.

Afwerking van mastgoten Een mastgoot is halfrond en hetzelfde geldt voor de gootbeugels van de mastgoot. Bij mastgoten zie je ook vaak kopschotten; deze onderdelen zorgen voor een waterdichte dakgoot.

Slim besparen op nieuwe mastgoten

Ben je op zoek naar de geschikte dakgoot-specialist die jou met je woning en dakgoten kan helpen? Via Slimster vraag je eenvoudig gratis dakgoot-offertes aan, die je met elkaar vergelijkt op prijs en kwaliteit. Je beslist zelf welke vakman de opdracht krijgt en bespaart zo tot wel 45%.

Vind beste dakgoot-specialist
Den Besten Dakgoten
Kooistra & De Kock Loodgieters
Dakwerk Assen
Installatiebedrijf Velo vd Bij
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal