Mastgoten

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Een mastgoot is een halfronde dakgoot voor hemelwaterafvoer. Mastgoten zijn de tegenhangers van de rechthoekige bakgoten. Een andere benaming voor mastgoten is hanggoten. Mastgoten zijn meestal van zink of pvc, maar kunnen ook gemaakt worden van koper of aluminium.

Voordelen mastgoten

  • Stevige constructie
  • Op maat te maken
  • Eenvoudig te bevestigen
  • Verkrijgbaar in siervormen

Nadelen mastgoten

  • Bakgoten eenvoudiger te reinigen
mastgoot

Wat kost een mastgoot?

De mastgoot kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen de lengte en diameter van de goten een grote rol. Daarnaast heeft ieder materiaal ook zijn eigen prijsklasse. Bekijk een schatting van de algemene dakgoot kosten. Exacte prijzen weten? Vraag dan gratis dakgoot-offertes aan via Slimster.

Mastgoot prijzen vergelijken
Gratis dakgoot offertes

Mastgoot materialen

Heb je een keuze gemaakt en ga je voor mastgoten? Dan kan je ook nog kiezen uit verschillende materialen:

prijs mastgoten
Meer inspiratie opdoen?
Dakgoot voorbeelden

Constructie van mastgoot

Heb je dakgoten nodig voor een lang stuk? Bij langere mastgoten worden de afzonderlijke delen aan elkaar gesoldeerd of met een dakgootverbinder verbonden. Een mastgoot rust op gootbeugels, die zich op gepaste afstand van elkaar bevinden. Dankzij deze gootbeugels wordt het doorbuigen van de goot door sneeuw of water tegengegaan.

Afwerking van mastgoten

Een mastgoot is halfrond en hetzelfde geldt voor de gootbeugels van de mastgoot. Bij mastgoten zie je ook vaak kopschotten; deze onderdelen zorgen voor een waterdichte dakgoot. Werk de mastgoot netjes af en zorg voor een goede afvoer van regenwater.

Mastgoot laten plaatsen door vakman

Mastgoten

Wil je nieuwe dakgoten en lijken mastgoten jou geschikt? Laat je adviseren door een ervaren en betrouwbare vakman, die ook de nieuwe goten kan plaatsen. Vraag gratis dakgoot-offertes aan bij Slimster. Je komt enkel in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn, waardoor je bespaart op de voorrijkosten. Nog meer besparen doe je door verschillende bedrijven te vergelijken. Zo vind je altijd de beste deal voor je nieuwe mastgoten.

Vind beste dakgoot-specialist

Onderhoudsbedrijf van Dooren
Octrius Dakwerken
Marku Daktotaal
Kiran Dakdekkers
Dakonderhoud Willemsen
Dackus Dakwerken
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis dakgoten offertes?
Geheel vrijblijvend
Mastgoten