• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 92.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Koperen dakgoten

Ben je op zoek naar dakgoten met een unieke uitstraling, dan is koper een goede keuze; dit materiaal is namelijk geschikt voor ieder type woning. Tegenwoordig valt de keuze niet vaak meer op koperen goten, maar bij oudere huizen zie je deze karakteristieke goten nog regelmatig. Wat zijn de mogelijkheden met koper en hoe zit het met de prijs van een dakgoot van koper?

Voordelen koperen dakgoot

  • Unieke en luxe uitstraling
  • Weinig onderhoud nodig
  • Zeer lange levensduur
  • Kleur verandert door jaren heen

Nadelen koperen dakgoot

  • Materiaal met hoge prijs
  • Reparaties kosten veel geld

Koperen dakgoot prijzen

Koper heeft een hogere prijs dan andere materialen, zoals zink en aluminium. De prijzen van nieuwe koperen dakgoten zijn onder meer afhankelijk van de afmetingen van de goot. In onderstaande tabel geven we een schatting van de kosten. Wil je de exacte prijzen weten? Vraag dan gratis dakgoot-offertes aan via Slimster.

Geschatte kosten koperen dakgoot

Materiaal Vanaf-prijs*
Koperen dakgoot v.a. € 55,-

*Vanaf-prijs per meter incl. btw, materiaal en arbeidskosten.

Koperen dakgoot prijzen vergelijken

Materiaalkosten koperen dakgoten

De koperen dakgoot prijs wordt voor een deel bepaald door het materiaal. Het gaat hier niet alleen om de prijs van koper, maar ook om de afmetingen, afwerking en het type dakgoot.

Afmeting dakgoten

Een dakgoot is doorgaans 1,2 of 3 meter lang. Ben je op zoek naar een andere afmeting? Een vakman kan je adviseren over maatwerk.

Afwerking dakgoten

Met de juiste afwerking voorkom je lekkages aan dakgoten en geniet je van een lange levensduur. Ga bijvoorbeeld voor een goede hemelwaterafvoer en laat eventueel een betimmering plaatsen om de levensduur te verlengen.

Soort dakgoten koper

Ga je voor koperen goten? Dan heb je nog de keuze uit verschillende soorten:

Repareren of vervangen? Hebben de dakgoten hun beste tijd gehad? Laat de goten inspecteren door een vakman, wellicht zijn ze nog te repareren. De specialisten uit het Slimster-netwerk adviseren je vrijblijvend over de mogelijkheden.

Vervangen door koperen goten

Is de dakgoot gescheurd of erg verouderd? Dan is het verstandig om de goot te vervangen. Wil je weinig onderhoud aan je dakgoten en houd je van een authentieke uitstraling? Ga dan voor koperen dakgoten. Deze dakgoten hebben ook een enorm lange levensduur van wel 40 jaar.

Montage door ervaren vakman

Laat je koperen dakgoten monteren door een betrouwbare specialist en kom niet voor onaangename verrassingen te staan. Bij Slimster kom je enkel in contact met regionale bedrijven, waardoor je de voorrijkosten in de hand houdt.

Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief. Door offertes te vergelijken, weet je zeker dat je nooit te veel betaalt.

Direct gratis offertes vergelijken

Op zoek naar een vakkundig bedrijf voor je nieuwe dakgoten van koper? Vraag dan gratis dakgoot-offertes aan via Slimster en vergelijk regionale vakmannen. Je beslist zelf met wie je in zee gaat en bespaart zo tot wel 45%.

Besparen op koperen dakgoten?
Den Besten Dakgoten
Kooistra & De Kock Loodgieters
Dakwerk Assen
Installatiebedrijf Velo vd Bij
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal