Koperen dakgoten & regenpijp

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

Ben je op zoek naar dakgoten met een unieke uitstraling? Koperen dakgoten worden tegenwoordig niet heel vaak meer geplaatst, maar geven zeker een unieke look aan de woning. Vooral bij oudere woningen zie je deze karakteristieke goten nog wel regelmatig. Wat zijn de mogelijkheden met koper en hoe zit het met de prijs van een dakgoot van koper?

Voordelen koperen dakgoot

  • Unieke en luxe uitstraling
  • Weinig onderhoud nodig
  • Zeer lange levensduur
  • Kleur verandert door jaren heen

Nadelen koperen dakgoot

  • Materiaal met hoge prijs
  • Reparaties kosten veel geld

Kosten koperen dakgoten

Materiaal Meterprijs*
Koperen dakgoot € 55
Koperen regenpijp € 55 Gratis offertes

*Vanaf-prijs per meter incl. btw, materiaal en arbeidskosten.

Koper heeft een hogere prijs dan andere materialen, zoals zink en aluminium. De prijzen van nieuwe koperen dakgoten zijn onder meer afhankelijk van de afmetingen van de goot. In de tabel vind je een schatting van de meterprijs. Wil je exacte prijzen weten? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster.

Dakgoot koper
Meer inspiratie opdoen?
Dakgoten voorbeelden

Prijsopbouw koperen dakgoot en regenpijp

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Materiaalkosten koperen dakgoten

De koperen dakgoot prijs wordt voor een deel bepaald door het materiaal. Het gaat hier niet alleen om de prijs van koper, maar ook om de afmetingen, afwerking en het type dakgoot.

Afmeting dakgoten

Een dakgoot is doorgaans 1,2 of 3 meter lang. Ben je op zoek naar een andere afmeting of een koperen dakgoot op maat? Een vakman kan je adviseren over maatwerk.

Afwerking dakgoten

Met de juiste afwerking voorkom je lekkages aan dakgoten en geniet je van een lange levensduur.

Soort dakgoten koper

Ga je voor koperen goten? Dan heb je nog de keuze uit verschillende soorten:

Koperen hemelwaterafvoer plaatsen

Wil je niet alleen nieuwe koperen dakgoten kopen, maar ook nieuwe regenpijpen laten plaatsen? Een koperen hemelwaterafvoer sluit uitstekend aan bij dakgoten van hetzelfde materiaal. Het voordeel? Je kunt zowel de regenpijp als dakgoot repareren bij beschadigingen of lekkages.

Repareren of vervangen?
Hebben de dakgoten en regenpijpen van koper hun beste tijd gehad? Laat de goten inspecteren door een vakman, wellicht zijn ze nog te repareren. De specialisten uit het Slimster-netwerk adviseren je vrijblijvend over de mogelijkheden.

Vervangen door koperen goten

Is de dakgoot gescheurd of erg verouderd? Dan is het verstandig om de goot te vervangen. Wil je weinig onderhoud aan je dakgoten en houd je van een authentieke uitstraling? Dan zijn koperen dakgoten ideaal.

Montage door ervaren vakman

Laat je koperen dakgoten monteren door een betrouwbare specialist en kom niet voor onaangename verrassingen te staan. Ga je zelf aan de slag, dan bestaat de kans dat je de koperen goten niet goed soldeert of bevestigt waardoor er lekkages kunnen ontstaan. Bij Slimster kom je enkel in contact met regionale bedrijven, waardoor je de voorrijkosten in de hand houdt.

Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief. Door offertes te vergelijken, weet je zeker dat je nooit te veel betaalt.

Direct gratis offertes aanvragen

Koperen dakgoten & regenpijp

Op zoek naar een vakkundig bedrijf voor je nieuwe dakgoten en hemelwaterafvoer van koper? Vraag dan gratis dakgoot-offertes aan via Slimster en vergelijk regionale vakmannen. Je beslist zelf met wie je in zee gaat en bespaart zo tot wel 45%.

636 dakgoot specialisten vergelijken

Onderhoudsbedrijf van Dooren
Octrius Dakwerken
Marku Daktotaal
Kiran Dakdekkers
Dakonderhoud Willemsen
Dackus Dakwerken
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis dakgoten offertes?
Geheel vrijblijvend
Koperen dakgoten & regenpijp