Blokgoten

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Blokgoten worden gemaakt uit een massief en rechthoekig materiaal. Van oorsprong werden deze blokgoten altijd van een stuk hout gemaakt, maar tegenwoordig is kunststof een veelgebruikt materiaal. De goot is uitgehold, waardoor een halfronde sleuf is ontstaan. De goten, ook wel ribgoten genoemd, kunnen bijvoorbeeld bekleed worden met zink of koper.

Voordelen blokgoten

  • Klassieke uitstraling
  • Ideaal voor monumentale panden
  • Maatwerk dakgoten

Nadelen blokgoten

  • Regelmatig onderhoud vereist
  • Zware constructie
Ideaal voor monumenten
Blokgoten zijn ideaal voor monumentale panden. Je kan kiezen uit diverse materialen en siervormen gebruiken als afwerking. Zo kan je iedere gewenste uitstraling creëren.
blokgoot

Kosten blokgoten

Blokgoten worden op maat gemaakt en de prijs is hierdoor afhankelijk van meerdere factoren, zoals de afmetingen, materiaalkeuze en afwerking. Ben je benieuwd naar de blokgoten prijs? We kunnen een schatting geven van de algemene dakgoot kosten. Voor exacte prijzen vraag je gratis dakgoot-offertes aan via Slimster.

Blokgoot prijzen vergelijken
Gratis dakgoot offertes

Blokgoot materialen

Ga je voor bakgoten? Dan is het ook nog nodig om te kiezen voor een bepaald dakgoot materiaal. Grofweg heb je de keuze uit de volgende materialen:

blokgoot prijzen
Meer inspiratie opdoen?
Dakgoot voorbeelden

Blokgoot afwerken

Dakgoot-specialisten kunnen de dakgoten compleet naar jouw wensen afwerken. Zo kan je de blokgoten laten afwerken met traditionele gootbeugels of de dakgoot in een houten bak plaatsen. Een blokgoot wordt daarnaast vaak bekleed met zink of koper voor een mooie uitstraling.

Nieuwe blokgoten laten monteren

Wil je nieuwe blokgoten laten plaatsen? Schakel de hulp in van een betrouwbaar en ervaren bedrijf, zonder te veel te betalen. Bij Slimster kom je in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn, waardoor je bespaart op de reiskosten. Deze bedrijven hebben stuk voor stuk verstand van zaken en kunnen je adviseren over alle mogelijkheden.

Vind de beste deal

Blokgoten

Ben je op zoek naar de beste dakgoot-specialist om jouw dakgoten te vervangen of nieuwe goten te plaatsen? Vraag vrijblijvende, gratis dakgoot-offertes aan via Slimster en vergelijk regionale bedrijven met elkaar. Je beslist zelf welke vakman de opdracht krijgt en bespaart zo tot wel 45%.

620 dakgoot-bedrijven vergelijken

Onderhoudsbedrijf van Dooren
Octrius Dakwerken
Marku Daktotaal
Kiran Dakdekkers
Dakonderhoud Willemsen
Dackus Dakwerken
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis dakgoten offertes?
Geheel vrijblijvend
Blokgoten