• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Bakgoten

Bakgoten zijn één van de populaire soorten dakgoten. Deze dakgoten hebben een rechthoekige vorm en zijn voorzien van een platte bodem. De goten zie je veel terug bij oudere woningen, maar ook vandaag de dag wordt deze eenvoudige dakgoot nog veel gebruikt.

Voordelen bakgoten

  • Waterdicht
  • Snel te plaatsen
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Eenvoudig te repareren

Nadelen bakgoten

  • Lastiger op woning af te stemmen dan mastgoot

Wat kost een bakgoot?

Bakgoten zijn eenvoudige dakgoten met opstaande zijkanten en een platte bodem. De bakgoten zijn op maat te maken, maar behoren wel tot de eenvoudige goten. Toch kan de prijs van een bakgoot flink variëren. De prijzen zijn afhankelijk van de materiaalkeuze, maar ook van de afwerking. Gootklossen en bakgootbeugels houden de dakgoot bijvoorbeeld op zijn plek, maar je beslist zelf op welke manier de goten worden afgewerkt.

Ben je benieuwd naar de kosten van bakgoten? Bekijk een schatting van de prijzen van dakgoten per materiaal. Wil je een exacte prijs weten? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster.

Bakgoot laten plaatsen?

Verschil tussen bakgoot en mastgoot

Naast een bakgoot kan je ook kiezen voor een mastgoot of blokgoot. Waar een bakgoot rechthoekig van vorm is, heeft een mastgoot een halfronde vorm. Van oorsprong waren alle dakgoten halfrond, aangezien ze gemaakt werden van uitgeholde boomstammen. Het voordeel van een rechthoekige bakgoot is echter dat deze goot eenvoudiger schoon te maken is.

Materialen voor bakgoten

Naast de keuze voor de vorm dakgoten heb je ook nog de keuze uit het materiaal. Er zijn diverse materialen mogelijk, ieder met hun eigen voordelen en nadelen:

Bakgoten afwerken

Je wilt natuurlijk dat je goten netjes zijn afgewerkt en extra lang meegaan. Bij bakgoten worden meestel bakgootbeugels gemonteerd en ook wordt er een betimmering geplaatst. Je kan ook kiezen voor een dakgootbescherming, zodat bladeren niet in de goot blijven liggen. Maar zelfs met een bescherming moet je jouw dakgoten zo nu en dan schoonmaken.

Wil je wat meer inspiratie opdoen voor jouw (nieuwe) dakgoten? Bekijk dan de dakgoot voorbeelden en ontdek de verschillende mogelijkheden.

Vind de beste dakgoot-specialist

Op zoek naar iemand die kan helpen bij het vervangen of plaatsen van dakgoten? Via Slimster.nl vergelijk je eenvoudig en snel offertes van verschillende bedrijven. Deze specialisten kunnen beoordelen wat de mogelijkheden zijn voor de dakgoten van jouw woning

Voordelig bakgoten laten plaatsen?
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal