• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 88.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Kunststof dakgoten

Ben je op zoek naar sterke en onderhoudsvrije dakgoten? Dan zijn kunststof dakgoten ideaal. Deze goten zijn eenvoudig te plaatsen en te verkrijgen in verschillende soorten. Lees meer over de mogelijkheden en kosten van kunststof goten.

Voordelen dakgoten kunststof

  • Sterk en licht materiaal
  • Onderhoudsvrij
  • Weerbestendig
  • Voordelige prijs

Nadelen dakgoten kunststof

  • Naadloze goten lastig te repareren
Pvc of polyester dakgoten Kunststof goten zijn beschikbaar in pvc of polyester. Er zit weinig verschil tussen beide materialen, maar polyester dakgoten zijn naadloos gemaakt.

Kosten kunststof dakgoten

Kunststof dakgoten hebben in vergelijking met andere materialen een prima prijs. Kunststof dakgoten prijzen zijn lager dan kosten van zink, koper en aluminium. Bekijk onderstaande tabel voor een schatting van de kosten van kunststof goten. Liever de exacte prijs weten voor je nieuwe goten? Vraag dan gratis dakgoot-offertes aan via Slimster.

Indicatie prijzen dakgoot van kunststof

Materiaal Prijs per meter*
Kunststof dakgoot € 30,-

*Vanaf-prijs per meter incl. btw, materiaal en arbeidskosten.

Kunststof dakgoot prijzen vergelijken
Prijsopbouw kunststof dakgoten 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten dakgoten kunststof

Het materiaal is van invloed op de prijs van kunststof dakgoten. Het gaat hier om het soort kunststof, maar ook om de maten, de afwerking en het type dakgoot.

Soort kunststof

Het voordeel van polyester goten is dat ze naadloos zijn, maar het nadeel is dat ze niet gedeeltelijk vervangen kunnen worden. Kies je voor maatwerk goten van pvc, dan kan je wel slechts een deel van de goot repareren.

Afmeting dakgoten

Dakgoten zijn doorgaans 1,2 of 3 meter lang. Wil je een ander formaat of specifieke vorm? Laat je dan adviseren door een vakman.

Afwerking dakgoten

Het is niet alleen mogelijk om kunststof dakgoten te laten plaatsen, maar ook andere onderdelen van hemelwaterafvoer zijn beschikbaar in kunststof. Denk hierbij aan kunststof regenpijpen of een regenton. Je bepaalt zelf of je enkel de dakgoten laat vervangen of voor een complete afwerking gaat inclusief beugels en kopschotten.

Dakgoten repareren of vervangen? Soms kan je dakgoten laten herstellen in plaats van vervangen. Bevat de dakgoot een scheur of is hij sterk verouderd, dan is vervanging wel de beste optie. Als je nieuwe goten van kunststof plaatst, kies je voor onderhoudsvrije en duurzame goten.

Soorten kunststof dakgoten

Ga je voor kunststof dakgoten? Er zijn verschillende soorten goten waaruit je kunt kiezen:

Montagekosten voor nieuwe goten

Op zoek naar een ervaren vakman? Bij Slimster kom je eenvoudig in contact met bedrijven die actief zijn in jouw regio. Je kan meerdere bedrijven vergelijken en zo voorkomen dat je te veel betaalt. Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor het altijd raadzaam is om offertes te vergelijken.

Direct gratis dakgoot-offertes aanvragen

Kunststof dakgoten zijn niet duur, maar het monteren van nieuwe goten kan alsnog een flinke investering zijn. Schakel de hulp in van een betrouwbare specialist uit het Slimster-netwerk en bespaar op de kosten. Je vraagt gratis dakgoot-offertes aan en vergelijkt regionale bedrijven met elkaar. Je kan zelf beslissen wie de opdracht krijgt en bespaart zo tot wel 45%.

Beste deal voor kunststof dakgoten?
Den Besten Dakgoten
Kooistra & De Kock Loodgieters
Dakwerk Assen
Installatiebedrijf Velo vd Bij
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal