Wat kost dakgoten repareren?
Vergelijk beste dakdekker deals
  • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 40 Gemiddelde kosten € 52 Maximale kosten € 65
Gemiddelde uurtarief loodgieter.

Wat kost dakgoten repareren?

Een kapotte dakgoot is al gauw de boosdoener van waterschade in je woning en tuin. Om te voorkomen dat je de nadelen van een kapotte dakgoot ervaart, laat je dakgoten jaarlijks checken. Laat bij schade je dakgoten repareren door een vakman. In het Slimster-netwerk bevinden zich vele ervaren bedrijven die problemen met dakgoten kunnen oplossen.

Dakgoot repareren
Prijs*
Uurtarief loodgieter € 40 - 65

* Gemiddeld uurtarief loodgieter.

Dakgoten repareren is goedkoper dan de goten vervangen. De kosten van een dakgoot reparatie zijn afhankelijk van het materiaal, de beschadigde onderdelen en de afwerking. Is alleen je dakgoot beschadigd? Dan is het voldoende om dat deel te repareren. Is het ook nodig om de regenpijp of beugels te herstellen, dan merk je dit ook in de prijs. Is repareren niet voldoende? Dan is de dakgoten vervangen noodzakelijk.

dakgoot reparatie
Meer inspiratie opdoen?
Dakgoten voorbeelden
Soort materiaal
Prijsopgaven
Aluminium dakgoten repareren
Koperen dakgoten repareren Gratis offertes
Kunststof dakgoten repareren Gratis offertes
Rvs dakgoten repareren Gratis offertes
Zinken dakgoten repareren Gratis offertes

Let op: polyester dakgoten kan je vrijwel niet repareren. Zijn deze goten beschadigd, dan is het eigenlijk altijd nodig de goten te vervangen.

wrench
Hoe ontstaat dakgoot schade?
Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Maak dakgoten periodiek schoon en voorkom dat de goot vol komt te zitten met blad of vuil. Hetzelfde geldt voor de regenpijpen en hemelwaterafvoer.

Hoe weet je of je dakgoten of regenpijpen aan reparatie of vervanging toe zijn? Een lekkende dakgoot is als volgt te onderscheiden:

  • verrotte daklijst of dakopzet
  • rottende kozijnen
  • muren vriezen stuk in de winter
  • kapotte of verrotte plekken in de woning

Zelf repareren of laten doen?

Je kan een dakgoot of regenpijp zelf repareren, maar dit brengt wel een risico met zich mee. Herstel je de schade niet helemaal, dan kan de lekkage alleen maar meer schade aanrichten. We raden je daarom aan om contact op te nemen met een expert, die kan bekijken wat de beste oplossing is om jouw dakgoten te herstellen.

Dakgoot renoveren met EPDM

Zijn jouw dakgoten verouderd of beschadigd, maar wil je geen nieuwe dakgoten kopen? In bepaalde gevallen kan je jouw dakgoten laten bekleden met EPDM. Deze dakgootbekleding maakt de bestaande goot waterdicht, zodat je weer lang geniet van je dakgoten.

EPDM dakgootbekleding

Slim besparen op dakgoot reparatie

Ben je op zoek naar een expert die je kan helpen met je dakgoten? Vraag vrijblijvend dakgoot-offertes aan bij Slimster en kom in contact met enkele dakgoot-specialisten. Zij kunnen je vertellen of je dakgoten nog te repareren zijn of beter vervangen kunnen worden. Ook kunnen zij een offerte opmaken voor de klus, waarna je zelf beslist of je met ze in zee gaat.

  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal