• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 98.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Prijzen dakgoot repareren

Minimale kosten € 40,- Maximale kosten € 65,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 52,-
Gemiddelde uurtarief loodgieter

Een kapotte dakgoot is al gauw de boosdoener van waterschade in je woning en tuin. Om te voorkomen dat je de nadelen van een kapotte dakgoot ervaart, laat je dakgoten jaarlijks checken. Bij beschadigingen kan je de dakgoten vervolgens laten repareren. In het Slimster-netwerk bevinden zich vele ervaren bedrijven die problemen met dakgoten kunnen oplossen.

Wat kost een dakgoot reparatie?

Dakgoot repareren
Prijs*
Uurtarief loodgieter € 40 - 65

* Gemiddeld uurtarief loodgieter.

Dakgoten repareren is goedkoper dan de goten vervangen. De kosten van een dakgoot reparatie zijn afhankelijk van het materiaal van de dakgoot, de beschadigde onderdelen en de afwerking. Is alleen je dakgoot beschadigd? Dan is het voldoende om enkel dat deel te repareren. Is het ook nog om de regenpijp of beugels te herstellen, dan zal je dit ook merken in de prijs. Is repareren niet voldoende? Dan is de dakgoten vervangen noodzakelijk.

dak repareren met epdm
Meer inspiratie opdoen?

Kosten dakgoten repareren per materiaal

Soort materiaal
Prijsopgaven
Aluminium dakgoten repareren
Koperen dakgoten repareren Gratis offertes
Kunststof dakgoten repareren Gratis offertes
Rvs dakgoten repareren Gratis offertes
Zinken dakgoten repareren Gratis offertes

Let op: polyester dakgoten kan je vrijwel niet repareren. Zijn deze goten beschadigd, dan is het eigenlijk altijd nodig de goten te vervangen.

Hoe ontstaat dakgoot schade? Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Maak dakgoten periodiek schoon en voorkom dat de goot vol komt te zitten met blad of vuil. Hetzelfde geldt voor de regenpijpen en hemelwaterafvoer.

Lekkage in de dakgoot

Hoe weet je of je dakgoten of regenpijpen aan reparatie of vervanging toe zijn? Een lekkende dakgoot is als volgt te onderscheiden:

  • verrotte daklijst of dakopzet
  • rottende kozijnen
  • muren vriezen stuk in de winter
  • kapotte of verrotte plekken in de woning

Zelf repareren of laten doen?

Je kan een dakgoot of regenpijp zelf repareren, maar dit brengt wel een risico met zich mee. Herstel je de schade niet helemaal, dan kan de lekkage alleen maar meer schade aanrichten. We raden je daarom aan om contact op te nemen met een expert, die kan bekijken wat de beste oplossing is om jouw dakgoten te herstellen.

Slim besparen op dakgoot reparatie

Ben je op zoek naar een expert die je kan helpen met je dakgoten? Vraag vrijblijvend dakgoot-offertes aan bij Slimster en kom in contact met enkele dakgoot-specialisten. Zij kunnen je vertellen of je dakgoten nog te repareren zijn of beter vervangen kunnen worden. Ook kunnen zij een offerte opmaken voor de klus, waarna je zelf beslist of je met ze in zee gaat.

Vergelijk gratis dakgoot-offertes
Den Besten Dakgoten
Kooistra & De Kock Loodgieters
Dakwerk Assen
Installatiebedrijf Velo vd Bij
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal