Dakgoot materialen
Vergelijk beste dakdekker deals
  • Gratis & vrijblijvend

Dakgoot materialen

Ben je op zoek naar nieuwe dakgoten voor je woning? Of je nu oude dakgoten gaat vervangen of nieuwe dakgoten wilt plaatsen: je hebt de keuze uit verschillende materialen. Wat zijn je opties?

Materiaal
Prijs*
Levensduur
Onderhoud
Makkelijk repareren
Zinken dakgoten € 40

++

Ja

Ja

Aluminium dakgoten € 40

++

Nee

Ja

Kunststof dakgoten € 30

+

Nee

Ja

Polyester dakgoten € 30 + Nee Nee
Koperen dakgoten € 55

++

Nee

Nee

Rvs dakgoten € 75 ++ Nee Ja

*Vanaf-prijs dakgoten per meter, incl. btw en montage.

lightbulb
Meest populaire materiaal: zink
Vaak wordt er gekozen voor zinken dakgoten. Maar ook kunststof en aluminium worden steeds geliefder. Deze materialen zijn namelijk naadloos te maken, waardoor de kans op lekkages minimaal is.

Het dak van een woning en dakgoten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dakgoten zorgen ervoor dat regenwater wordt opgevangen en geen schade veroorzaakt aan je huis. Een woning hoort dus altijd te beschikken over dakgoten, maar je hebt wel inspraak in hoe de dakgoten eruitzien. Hierboven vertelden we over de verschillende materialen voor dakgoten. Maar ook qua vormen heb je een keuze:

Bakgoten

Bakgoten zijn een veelvoorkomende keuze wanneer mensen dakgoten uitzoeken. Deze goten zijn rechthoekig van vorm en voorzien van een platte bodem. De goten zie je terug bij oudere woningen en worden ook tegenwoordig nog veel gebruikt om zulke woningen op te knappen.

Bakgoten
Blokgoten

Blokgoten worden gemaakt uit een massief en rechthoekig materiaal. Van oorsprong werden deze blokgoten altijd van een stuk hout gemaakt, maar tegenwoordig is kunststof een veelgebruikt materiaal. De goot is uitgehold, waardoor een halfronde sleuf is ontstaan. De goten, ook wel ribgoten genoemd, kunnen bijvoorbeeld bekleed worden met zink of koper.

Blokgoten
Kilgoten

Kilgoten worden geplaatst tussen twee naar binnen gerichte daken. Door een dakgoot te plaatsen op deze zogeheten snijlijn wordt het regenwater afgevoerd naar een lager gelegen dakgoot. Zo worden lekkages voorkomen.

Kilgoten
Mastgoten

Een mastgoot is een halfronde dakgoot voor hemelwaterafvoer. Mastgoten zijn de tegenhangers van de rechthoekige bakgoten. Een andere benaming voor mastgoten is hanggoten. Mastgoten zijn meestal van zink of pvc, maar kunnen ook gemaakt worden van koper of aluminium.

Mastgoten

Direct gratis dakgoot offertes vergelijken

Wil je nieuwe dakgoten laten monteren aan je woning? Schakel dan de hulp in van een betrouwbare en ervaren vakman. Zo geniet je snel van je nieuwe goten. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Vergelijk daarom gratis dakgoot-offertes bij Slimster en kom in contact met regionale bedrijven. Je vergelijkt de vakmannen op prijs en kwaliteit, en beslist zelf met wie je in zee gaat. Zo bespaar je tot wel 45%.

  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal