• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Dakgoot materialen

Ben je op zoek naar nieuwe dakgoten voor je woning? Of je nu oude dakgoten gaat vervangen of nieuwe dakgoten wilt plaatsen: je hebt de keuze uit verschillende materialen. Deze materialen hebben hun eigen voor- en nadelen. Uit welke dakgoot materialen heb je de keuze?

Wat kosten de dakgoot materialen?

Het materiaal van dakgoten is bepalend voor een groot deel van de prijs. De prijs van het materiaal kan variëren; de zinkprijs of prijs van koper kan bijvoorbeeld stijgen of dalen. Voor dakgoten zijn dus lastig eenduidige prijzen te noemen.

De kosten zijn naast het materiaal ook nog afhankelijk van de afmetingen, afwerking en vorm van de dakgoot. In de onderstaande tabel vind je de prijzen van dakgoten per materiaal, maar zetten we ook enkele andere belangrijke punten op een rij.

Eenvoudig het beste materiaal vinden Zie in één oogopslag welk materiaal het meest geschikt is voor jouw nieuwe dakgoten.

Dakgoten materialen vergelijken

Materiaal Prijs Levensduur Onderhoudsarm Makkelijk repareren
Zinken dakgoten €€
Aluminium dakgoten €€
Kunststof dakgoten
Koperen dakgoten €€€

Meest populaire dakgoot materiaal: zink

Bij het vervangen of plaatsen van dakgoten wordt er meestal gekozen voor zinken dakgoten. Goten worden traditioneel van zink gemaakt en ook tegenwoordig is dit nog een populaire keuze. Toch zijn er in de laatste jaren veel andere materialen bijgekomen, zoals kunststof en aluminium. Zowel kunststof en aluminium zijn naadloos te maken, waardoor de kans op lekkage minimaal is. Een koperen dakgoot is ook mogelijk, maar wel een prijzige keuze. Dit materiaal wordt tegenwoordig niet vaak meer toegepast; koperen goten zijn namelijk heel lastig te repareren.

Dakgoten zelf samenstellen

Een dak en een dakgoot zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dakgoten zorgen ervoor dat regenwater wordt opgevangen en geen schade veroorzaakt aan je huis. Een woning hoort dus te beschikken over dakgoten, maar je kan wel zelf beslissen hoe de dakgoten eruitzien. Hierboven vertelden we over de verschillende materialen voor dakgoten. Maar ook qua vormen heb je een keuze, zoals:

Deze dakgoten hebben allen hun eigen voordelen en nadelen. Ben je benieuwd welk type dakgoot het beste bij jouw dak en woning past? Laat je dan adviseren door een specialist.

Beste specialist vinden voor nieuwe dakgoten?
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal