• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Hoe lekkage voorkomen bij een dakkapel?
  Ga naar

  Hoe lekkage voorkomen bij een dakkapel?

  Heb jij een dakkapel op je dak of ben je van plan er één te laten plaatsen? Je wilt dan natuurlijk geen last krijgen van lekkages. Hoe worden lekkages bij een dakkapel voorkomen?

  Dakkapel waterdicht maken

  1. Dakbedekking & afvoer
  2. Lood rondom de dakkapel
  3. Goede montage
  4. Goed onderhoud

  1. Dakbedekking & afvoer

  dakbedekking en afvoer dakkapel

  Goede dakbedekking van een dakkapel zorgt ervoor dat het dak waterdicht is. Voor een dakkapel met een plat dak wordt ander materiaal gebruikt dan een dakkapel met schuin dak. Een dakkapel specialist weet precies welke dakbedekking het beste past bij jouw dakkapel.

  Dakkapel met plat dak

  Bij een dakkapel met plat dak wordt er vaak EPDM dakbedekking gebruikt. Vakmannen monteren dit materiaal met een speciale lijm waardoor de dakbedekking goed blijft zitten en het dak van je dakkapel waterdicht is. Een andere dakbedekking voor een waterdicht dak is bitumen dakbedekking.

  Dakkapel met schuin dak

  Dakkapellen met een schuin dak worden afgewerkt met dakpannen, leien dak of zelfs een rieten dak. Er wordt vaak gekozen voor de dakbedekking die ook op de rest van het dak ligt. Je dakkapel is hierdoor waterdicht én een geheel met je dak.

  Benieuwd naar de soorten dakbedekking?

  Regenwater afvoeren

  Het is belangrijk dat regenwater niet op het dak van een dakkapel blijft staan. Je hebt hier de keuze uit verschillende opties, zowel qua regenpijp als dakgoten. Laat je hierover informeren door een vakman of bekijk de verschillende dakgoot materialen.

  2. Lood aanbrengen

  lood dakkapel
  • Zorgt dat dakkapel en dak goed aansluiten

  Aan de zijkant en onderkant van de dakkapel wordt lood of een loodvervanger aangebracht. Loodvervanger is een kunststof product en een stuk milieuvriendelijker dan lood. Door de dakkapel met lood af te werken, zorg je voor een waterdichte afwerking.

  Wil je geen lood of loodvervanger plaatsen? Plaats dan een verholen goot. Deze afvoer van aluminium of kunststof vervangt het lood en wordt onder de dakpannen aangebracht. Dit kost vaak wat meer, maar zorgt wel voor een mooier en luxer uiterlijk van je dakkapel.

  3. Goede montage dakkapel

  waterdichte dakkapel

  Het voorkomen van lekkages begint bij een goede montage. Bij Slimster vind je aangesloten vakmannen die jarenlange ervaring hebben met dakkapel montages. Benieuwd hoe jouw dakkapel geplaatst wordt?

  Benieuwd hoe dakkapel geplaatst wordt?
  Garantie op montage Krijg je toch last van lekkages en komen die door een foutieve montage? Dan kan je terugvallen op garantie.

  4. Goed onderhoud dakkapel

  Goed onderhoud is noodzakelijk om lekkages te voorkomen. Heb je een dakkapel met plat dak? Dan blijven vuil en bladeren makkelijker op het dak en in de dakgoot liggen. Zorg dus dat je de bladeren een paar keer per jaar verwijderd. Controleer dan ook de dakpannen rondom de dakkapel. Bij gebroken, scheve of missende dakpannen is er een grotere kans op lekkages.

  Heb je een houten dakkapel? Houtrot kan ook leiden tot lekkages. Laat iedere paar jaar jouw dakkapel schilderen (en beschadigingen repareren) om de levensduur te verlengen en lekkages te voorkomen.

  Waterdichte dakkapel laten plaatsen door ervaren vakman

  Wil je een nieuwe dakkapel laten plaatsen? Ga voor een correcte montage door een ervaren vakman in te schakelen. Vraag gratis en vrijblijvend dakkapel offertes aan en kom in contact met aangesloten specialisten die werken in jouw regio. Vergelijk de offertes van de verschillende bedrijven en kies voor de deal die het beste bij je past.

  Vergelijk 497 dakkapel specialisten

  WBB dakkapellen
  Bogers & De Ruiter Dakkapellen
  Scheer Dakkapellen
  Dakkapel.nl
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
  Deel deze pagina