Rieten dakbedekking prijzen
Vergelijk beste dakdekker deals
 • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 50 Gemiddelde kosten € 95 Maximale kosten € 140
Gemiddelde prijs

Rieten dakbedekking prijzen

Altijd al die romantische of landelijke uitstraling van een rieten dak willen hebben? Steeds meer mensen laten hun dak bedekken met riet om deze uitstraling te creëren.

 • Mooie uitstraling
 • Lange levensduur
 • Weerbestendig
 • Iedere 5 jaar onderhoud nodig
 • Prijzig materiaal
rieten dak
Prijs*
Rieten dak € 95 per m2
Nokvorsten € 95 per meter

* Vanafprijs rieten dak, incl. plaatsing en btw.

De prijs van een rieten dak is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het dakoppervlak en eventuele extra toevoegingen. Ook de afwerking is van invloed op de prijs. Bekijk de rieten dakbedekking prijzen en de prijs van nokvorsten die op het rieten dak komen. Wil je liever de exacte prijs weten van je nieuwe rieten dak?

Prijzen rieten dak vergelijken
Gratis offertes
rieten dak kosten
Andere dakbedekking bekijken?
Dakbedekking voorbeelden
lightbulb
Is een rieten dak mogelijk op mijn woning?
Een dak is alleen geschikt voor riet als de hellingshoek meer dan 45 graden bedraagt. Bij een klein dak volstaat 30 graden. Hoe steiler het dak, hoe langer het rieten dak meegaat. Regenwater wordt dan namelijk makkelijker afgevoerd, wat rotting tegengaat.

Prijsopbouw rieten dak aanbrengen

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Mogelijkheden met rieten dak

Wil je een rieten dak op je woning? Er zijn verschillende constructies mogelijk, maar het schroefdak is het meest populair en veilig.

 • Traditionele open dak: er was vroeger een open ruimte tussen de dakconstructie en het riet. Dit gaf veel tocht en het risico op brand was hoog.
 • Schroefdak: het riet wordt tegenwoordig op een dichte ondergrond gelegd, zoals isolatieplaten of multiplex. De dakbedekking is isolerend, brandwerend en je hebt geen last van stof in je woning.

Laat je jouw dak bedekken met riet, dan kan je ook kiezen voor extra opties. Wat dacht je van een dakkapel met riet of een dakraam voor meer lichtinval op de bovenverdieping?

Wil je wel de voordelen van riet, maar vind je weinig onderhoud ook belangrijk? Tegenwoordig is er ook kunststof riet te verkrijgen. Dit Novariet is onderhoudsvrij, maar heeft wel de uitstraling van riet. Wil je graag een rieten dak, maar is jouw dak te plat? Dan is patentriet een optie. Dit kunststof riet kan ook gelegd worden op daken met een kleine hellingshoek en is ook nog eens onderhoudsvrij.

lightbulb
Rieten dak onderhouden
Algen en mossen kunnen een afsluitende laag op het riet geven, waardoor het riet niet meer kan ademen. Daarom is er eenmaal per 5 jaar een grondige onderhoudsbeurt vereist. Een rietdekker kan dit onderhoud aan je dak eenvoudig uitvoeren.
rieten dak vervangen

Rieten dak vervangen en vernieuwen

Heeft jouw woning een rieten dak en kan deze wel een opknapbeurt gebruiken? De rietdekkers in het Slimster netwerk kunnen jouw rieten dak vervangen en weer als nieuw maken.

Het leggen van een rieten dak vereist veel expertise. Schakel hiervoor de hulp van iemand met veel ervaring. Bij Slimster zijn enkel kwalitatieve rietdekkers aangesloten.

 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Snelle en secure plaatsing
 • Garantie op materiaal en montage
 • Ervaren, vakkundige rietdekkers
 • Dakdekkers zijn in jouw regio actief
 • Opruimen bouwafval
calculator
Bespaar op voorrijkosten
Kies voor een lokale of regionale rietdekker en houd de reiskosten in de hand.

Beste deal vinden voor jouw nieuwe rieten dak

Vraag gratis dakbedekking offertes aan en vergelijk regionale bedrijven met elkaar. Je beslist zelf welke specialist het beste bij jou en je wensen past.

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal