• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Rieten dakbedekking prijzen

  Rieten dakbedekking prijzen

  Dakdekker offerte
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar
  Minimale kosten € 50,- Maximale kosten € 140,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 95,-
  Gemiddelde prijs

  Altijd al die romantische of landelijke uitstraling van een rieten dak willen hebben? Steeds meer mensen laten hun dak bedekken met riet om deze uitstraling te creëren.

  Voordelen rieten dak

  • Mooie uitstraling
  • Lange levensduur
  • Weerbestendig

  Nadelen rieten dak

  • Iedere 5 jaar onderhoud nodig
  • Prijzig materiaal

  rieten dak

  Wat kost rieten dakbedekking?

  Prijs*
  Rieten dak € 95 per m2
  Nokvorsten € 95 per meter

  * Vanafprijs rieten dak, incl. plaatsing en btw.

  De prijs van een rieten dak is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het dakoppervlak en eventuele extra toevoegingen. Ook de afwerking is van invloed op de prijs. Bekijk de rieten dakbedekking prijzen en de prijs van nokvorsten die op het rieten dak komen. Wil je liever de exacte prijs weten van je nieuwe rieten dak?

  Prijzen rieten dak vergelijken
  rieten dak kosten
  Andere dakbedekking bekijken?
  Is een rieten dak mogelijk op mijn woning? Een dak is alleen geschikt voor riet als de hellingshoek meer dan 45 graden bedraagt. Bij een klein dak volstaat 30 graden. Hoe steiler het dak, hoe langer het rieten dak meegaat. Regenwater wordt dan namelijk makkelijker afgevoerd, wat rotting tegengaat.

  Prijsopbouw rieten dak aanbrengen

  Mogelijkheden met rieten dak

  Wil je een rieten dak op je woning? Er zijn verschillende constructies mogelijk, maar het schroefdak is het meest populair en veilig.

  • Traditionele open dak: er was vroeger een open ruimte tussen de dakconstructie en het riet. Dit gaf veel tocht en het risico op brand was hoog.
  • Schroefdak: het riet wordt tegenwoordig op een dichte ondergrond gelegd, zoals isolatieplaten of multiplex. De dakbedekking is isolerend, brandwerend en je hebt geen last van stof in je woning.

  Laat je jouw dak bedekken met riet, dan kan je ook kiezen voor extra opties. Wat dacht je van een dakkapel met riet of een dakraam voor meer lichtinval op de bovenverdieping?

  Wat is kunststof riet?

  Wil je wel de voordelen van riet, maar vind je weinig onderhoud ook belangrijk? Tegenwoordig is er ook kunststof riet te verkrijgen. Dit Novariet is onderhoudsvrij, maar heeft wel de uitstraling van riet. Wil je graag een rieten dak, maar is jouw dak te plat? Dan is patentriet een optie. Dit kunststof riet kan ook gelegd worden op daken met een kleine hellingshoek en is ook nog eens onderhoudsvrij.

  Rieten dak onderhouden Algen en mossen kunnen een afsluitende laag op het riet geven, waardoor het riet niet meer kan ademen. Daarom is er eenmaal per 5 jaar een grondige onderhoudsbeurt vereist. Een rietdekker kan dit onderhoud aan je dak eenvoudig uitvoeren.
  rieten dak vervangen

  Rieten dak vervangen en vernieuwen

  Heeft jouw woning een rieten dak en kan deze wel een opknapbeurt gebruiken? De rietdekkers in het Slimster netwerk kunnen jouw rieten dak vervangen en weer als nieuw maken.

  Rieten dak vervangen of plaatsen door rietdekker

  Het leggen van een rieten dak vereist veel expertise. Schakel hiervoor de hulp van iemand met veel ervaring. Bij Slimster zijn enkel kwalitatieve rietdekkers aangesloten.

  • Vrijblijvend advies bij jou thuis
  • Snelle en secure plaatsing
  • Garantie op materiaal en montage
  • Ervaren, vakkundige rietdekkers
  • Dakdekkers zijn in jouw regio actief
  • Opruimen bouwafval
  Bespaar op voorrijkosten Kies voor een lokale of regionale rietdekker en houd de reiskosten in de hand.

  Beste deal vinden voor jouw nieuwe rieten dak

  Vraag gratis dakbedekking offertes aan en vergelijk regionale bedrijven met elkaar. Je beslist zelf welke specialist het beste bij jou en je wensen past.

  Direct 263 dakdekkers vergelijken

  Dakdekkers Nederland
  Dakotim & Bosvelt en Haisch
  Moltmaker Installatie & Dakdekkersbedrijf
  Kooistra Dakdekkers & De Kock loodgieters
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal