• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Leien dakbedekking prijzen

  Leien dakbedekking prijzen

  Dakdekker offerte
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar
  Minimale kosten € 70,- Maximale kosten € 115,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 92,50
  Gemiddelde prijs leien dakbedekking.

  Dakleien geven je woning een authentieke uitstraling. Van oorsprong zijn deze leien dakpannen gemaakt van natuurlijk leisteen, maar tegenwoordig zijn er ook dakleien beschikbaar in andere materialen.

  Voordelen leien dakbedekking

  • Lange levensduur
  • Weerbestendig
  • Verschillende soorten
  • Unieke uitstraling

  Nadelen leien dakbedekking

  • Prijzig materiaal

  leien dak

  Wat kost leien dakbedekking?

  Natuurleien

  Kunstleien

  Prijs* € 115 € 70
  Levensduur 100 jaar 30 jaar
  Uitstraling

  Authentiek,

  met imperfecties

  Minder authentiek,

  egale stenen

  * Vanaf-prijs leisteen per m2, incl. plaatsing en btw.

  De prijs van een leien dak is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de materiaalkeuze, het dakoppervlak en de afwerking van het dak. Maar ook de montage is van invloed op de prijs. Voorheen waren er alleen natuurleien, maar tegenwoordig komen de kunstleien steeds meer in trek. Bekijk de leisteen prijzen per m2. Liever de exacte prijs weten?

  Leien dak prijzen vergelijken
  leien dak prijzen
  Andere dakbedekking bekijken?
  Verschil in prijs en levensduur Er is een groot prijsverschil tussen natuurleien en kunstleien. Dit prijsverschil komt grotendeels door de levensduur; natuurleien zijn duurder, maar gaan veel langer mee.

  Prijsopbouw leien dakbedekking

  Wanneer een leien dak leggen?

  Leisteen dakpannen zijn geschikt voor woningen met een schuin dak. In principe kunnen ze op iedere woning met een schuin dak worden gemonteerd. Welke leistenen geschikt zijn, verschilt per woning. Er zijn rechthoekige leien, vierkante leien of leistenen met afgeronde hoeken. Ook de kleurkeuze is afhankelijk van de woning en uitstraling.

  Mogelijkheden dakleien

  Ben je nog niet zeker van het soort leisteen, maar wil je je dak met leisteen laten bedekken? Schakel dan de hulp in van experts via Slimster. Deze leidekkers adviseren je vrijblijvend bij jou thuis, zodat je een beter beeld krijgt van de kosten en mogelijkheden.

  Kunstleien worden voorzien van een coatinglaag om vuil en vocht af te stoten. Deze laag slijt na verloop van tijd, waardoor er een broedplaats voor mossen en algen ontstaat. Kunstleien moeten iedere 10-15 jaar worden ontmost en opnieuw gecoat. Natuurleien hoef je minder vaak te ontmossen en coaten.

  Leien dakbedekking aanbrengen door leidekker

  Wil je leien dakbedekking op je woning laten aanbrengen? Schakel dan de hulp in van een ervaren specialist en weet zeker dat de plaatsing correct gebeurt. Bij Slimster vind je enkel vakkundige dakdekkers, die verstand van zaken hebben.

  Voordelen dakdekker via Slimster

  • Vrijblijvend advies bij jou thuis
  • Snelle en secure plaatsing
  • Garantie op materiaal en montage
  • Ervaren, vakkundige dakdekkers
  • Dakdekkers zijn in jouw regio actief
  • Opruimen bouwafval
  Bespaar op voorrijkosten Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

  Beste deal vinden voor nieuwe leien dakbedekking

  Vraag gratis dakbedekking offertes aan via Slimster en kom in contact met dakdekkers die in jouw regio werken. Je vergelijkt zelf de prijsoffertes en beslist welke dakdekker de opdracht krijgt.

  Direct 263 dakdekkers vergelijken

  Dakdekkers Nederland
  Dakotim & Bosvelt en Haisch
  Moltmaker Installatie & Dakdekkersbedrijf
  Kooistra Dakdekkers & De Kock loodgieters
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal