Bitumen & dakleer dakbedekking prijzen

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 45
Gemiddelde kosten € 60
Maximale kosten € 75
Gemiddelde prijs bitumen dakbedekking.

Is het dak van jouw woning toe aan nieuwe dakbedekking en heb je een plat dak? Bitumen dakbedekking, ook wel dakleer genoemd, is dan een goede optie, want deze dakbedekking beschermt jouw woning tegen het typisch Nederlandse weer.

Voordelen bitumen dakbedekking

 • Weerbestendig
 • Sterk materiaal
 • Oude laag niet altijd verwijderen
 • Te combineren met groendak

Nadelen bitumen dakbedekking

 • Relatief korte levensduur (25 jaar)
 • Kwetsbaar voor wortelgroei
Wat is bitumen?
Bitumen is een vloeistof, gemaakt uit aardolie. Bitumineuze dakbedekking (in de volksmond dakleer) wordt met behulp van een brander aangebracht op een plat (of licht hellend) dak. Door de hitte smelt het bitumen vast aan het dak.
bitumen dak

Wat zijn de kosten van bitumen dakbedekking?

Soort dakbedekking Prijs per m2*
Bitumen dakbedekking € 45

* Vanaf-prijs bitumen & dakleer per m2, incl. plaatsing en btw.

De prijs van dakleer is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het dakoppervlak en de afwerking. Ook de montage is van invloed op de prijs: zo hoeft niet altijd het oude bitumen te worden verwijderd, wat scheelt in de kosten. Bekijk de bitumen dakbedekking prijs per m2. Liever de exacte prijs weten?

Dakleer vervangen of laten plaatsen?
Gratis offertes
prijzen bitumen dak
Andere soorten dakbedekking?
Dakbedekking inspiratie

Hoe is de prijs van dakleer opgebouwd?

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Materiaalkosten bitumen

De prijs van dakbedekking wordt grotendeels bepaald door het materiaal. Je kan een bitumen dak op zichzelf plaatsen of deze dakbedekking combineren met andere materialen, zoals dakshingles. Ook de afwerking van het dak speelt een rol, net als eventuele extra opties.

Wil je bijvoorbeeld een lichtstraat of dakraam laten plaatsen in het dak? Of duurzaam energie opwekken door zonnepanelen te laten monteren?

Soort dakleer

Er zijn meerdere soorten bitumen dakbedekking op de markt, zoals APP bitumen en SBS bitumen. Welke soort het beste bij je past, is afhankelijk van jouw dak en jouw wensen. Een ervaren dakdekker kan je informeren en adviseren over de beste optie voor jou.

Alleen voor platte daken?

Bitumen dakbedekking wordt vaak geassocieerd met platte daken. Maar bitumen kan ook op licht hellende daken worden aangebracht, bijvoorbeeld samen met dakshingles.

bitumen dakdekker
bitumen aanbrengen

Bitumen dakbedekking laten aanbrengen

Er zijn verschillende manieren om bitumen, ookwel dakleer of roofing genoemd, op het dak aan te brengen. Zo is het niet altijd nodig om de bestaande laag dakbedekking te verwijderen. Kan de nieuwe bitumen dakbedekking over de oude laag heen geplaatst worden? Dan scheelt dat uiteraard in de kosten.

Heeft jouw dak daarnaast veel hoeken en bochten? Dan merk je dit ook in de prijs: iedere hoek moet namelijk perfect worden afgewerkt om lekkages te voorkomen.

Voordelen dakdekker inschakelen via Slimster

Niemand wil te veel betalen voor een dakdekker, maar je wilt natuurlijk wel kwaliteit. Door een dakdekker uit het Slimster-netwerk te kiezen, profiteer je van enkele voordelen:

 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Snelle en correcte plaatsing
 • Garantie op materiaal én montage
 • Opruimen bouwafval
Slim besparen op voorrijkosten
Bij Slimster kom je enkel in contact met dakdekkers die in jouw regio werken. Zo lopen de reiskosten van de vakman nooit te hoog op.

Beste deal vinden voor bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking prijzen

Op zoek naar een dakdekker die bitumen dakbedekking plaatst? Vraag gratis dakbedekking offertes aan en vergelijk dakdekkers die in jouw regio actief zijn. Deze experts kunnen je adviseren over de mogelijkheden en voorzien je van een prijsopgave. Je beslist vervolgens zelf welke dakdekker jouw opdracht krijgt.

Vrijblijvend 620 dakdekkers vergelijken

Onderhoudsbedrijf van Dooren
Octrius Dakwerken
Marku Daktotaal
Kiran Dakdekkers
Dakonderhoud Willemsen
Dackus Dakwerken
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis dakdekker offertes?
Geheel vrijblijvend
Bitumen & dakleer dakbedekking prijzen