• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Groendak prijzen

  Groendak prijzen

  Dakdekker offerte
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar
  Minimale kosten € 55,- Maximale kosten € 95,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 75,-
  Gemiddelde prijs groendak, exclusief kosten onderlaag.

  Voor een dak met uitstraling kies je voor een groendak. Maar wat is een groendak? Een groendak is begroeid met planten. Er is meer dan één type groendak; je hebt de keuze uit verschillende soorten vegetatiedaken, afhankelijk van het soort beplanting en de manier waarop je het dak wilt gebruiken. Eén ding is zeker: een groendak heeft meer voordelen dan alleen een mooie uitstraling.

  Voordelen groendak

  • Minder regenwater in afvoer
  • Verbeteren luchtkwaliteit
  • Meer groen in stadsbeeld
  • Lange levensduur
  • Vaak subsidie mogelijk

  Nadelen groendak

  • Sommige gevallen vergunning vereist
  • Soms veel onderhoud nodig
  groendak

  Wat kost een groendak?

  Materiaal Prijs per m2
  EPDM € 50
  Groendak € 55*

  *Prijsindicatie van extensief groendak. Kosten komen bovenop de prijs van de onderlaag.

  Een vegetatiedak is niet goedkoop. De kosten van een groendak komen bovenop de kosten van de normale dakbedekking, zoals EPDM. Een groendak is een goede investering, die zich op een duurzame manieren kan terugverdienen. Bekijk de groendak prijzen per m2. Liever de exacte prijzen weten voor jouw groendak?

  Groendak prijzen vergelijken
  groendak aanleggen
  Andere soorten dakbedekking?
  Groendak subsidie mogelijk? Steeds meer gemeenten verstrekken een subsidie voor de plaatsing van groendaken. Is dit het geval, dan kan je tot wel 40% van de totale aanlegkosten terugkrijgen. Informeer bij je gemeente of jij ook in aanmerking komt voor een subsidie.

  Prijsopbouw groendak aanleggen

  Wat heb je nodig voor een groendak?

  • Waterdichte ondergrond, zoals EPDM dakbedekking
  • Stevige dakconstructie

  De constructeur kan bepalen welk gewicht door de constructie gedragen kan worden. Aan de hand van jouw wensen voor beplanting en doeleinden wordt dan bepaald of een nieuwe dakconstructie nodig is.

  Soorten groendak

  We kunnen twee soorten groendaken/ vegetatiedaken onderscheiden; groendaken voor de sier (extensief groendak) en groendaken om op te leven (intensief groendak).

  Extensieve groendaken

  Er zijn verschillende extensieve groendaken. Het sedumdak is vooral begroeid met vetplanten en mos. Maar ook een bloemendak, kruidendak of grasdak zijn groendaken voor de sier.

  Intensieve groendaken

  Een intensief groendak is beloopbaar, zoals een daktuin inclusief beplanting, struiken of bomen. Er is wel een stevige constructie nodig om op het dak te kunnen lopen.

  Extra opties groendak

  Wanneer je een groendak laat aanleggen, kan je ervoor kiezen om direct een lichtkoepel of dakraam te laten maken. Daarnaast kan je de duurzaamheid van je woning verhogen door zonnepanelen te laten monteren.

  Vergunning nodig voor groendak? Om een groendak aan te leggen op je woning heb je soms een bouwvergunning nodig. Maak je een daktuin? Dan is een bouwvergunning altijd vereist. Een dakdekker kan je vertellen of een vergunning nodig is om jouw groendak te realiseren.
  goedkoop groendak maken

  Groendak maken door ervaren vakman

  We raden je aan om een groendak altijd te laten plaatsen door een vakman. Ga voor een dakdekker met ervaring met groendaken, zodat je zeker weet dat jouw vegetatiedak netjes en zorgvuldig wordt aangelegd. In het Slimster-netwerk bevinden zich enkel vakkundige dakdekkers, die verstand van zaken hebben.

  Voordelen vakman via Slimster

  • Vrijblijvend advies bij jou thuis
  • Snelle en correcte plaatsing
  • Garantie na plaatsing
  • Opruimen bouwafval
  • Regelen bouwtekening en vergunning
  Bespaar op voorrijkosten Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio werkzaam zijn. Op deze manier houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

  Beste deal vinden voor groendak aanbrengen

  Wil je ook een duurzaam groendak op je woning laten plaatsen? Vraag gratis dakbedekking offertes aan via Slimster en kom in contact met regionale dakdekkers. Je vergelijkt zelf de prijsoffertes en beslist welke vakman de opdracht krijgt.

  Direct 264 dakdekkers vergelijken

  Dakdekkers Nederland
  Dakotim & Bosvelt en Haisch
  Moltmaker Installatie & Dakdekkersbedrijf
  Kooistra Dakdekkers & De Kock loodgieters
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal