Hoe dakkapel reinigen: zelf schoonmaken of laten doen?

Hoe dakkapel reinigen: zelf schoonmaken of laten doen?
Henrieke Hahn
Henrieke Hahn
Product Specialist
2 minuten

Een dakkapel is een flinke investering, en het is begrijpelijk dat je hier zuinig op bent. Goed onderhoud hoort hier ook bij. Om geld te besparen kan je de dakkapel zelf schoonmaken, maar dit is geen eenvoudige klus. Lees hier waar je op moet letten als je zelf gaat reinigen.

Reinig de dakkapel jaarlijks

Een dakkapel is erg vatbaar voor weersomstandigheden zoals regen, hagel en sneeuw. Reinig jaarlijks jouw dakkapel en spuit hem in met waterafstotende spray. Zo voorkom je groene aanslag op de dakkapel.

  • Houd er rekening mee dat een houten dakkapel meer (en vaker) onderhoud nodig heeft dan een kunststof dakkapel.

Dakkapel veilig schoonmaken

Ga je zelf jouw dakkapel schoonmaken? Zorg dan altijd voor een veilige werkomgeving. Maak je de dakkapel van de buitenkant schoon?

  • Ga dan niet op het dak staan
  • Hang niet uit het raam tijdens het schoonmaken
  • Plaats een veilige en stabiele steiger of ladder

Blijf geconcentreerd tijdens het werk. Start met het reinigen van jouw dakkapel op een vrije dag zodat je alle tijd hebt.

Gebruik geen hogedrukreiniger

Je dakkapel reinigen met een hogedrukreiniger: het lijkt een handige oplossing. Maar pas op, door de kracht van de hogedrukreiniger kan je de verf of coating op de dakkapel beschadigen.

  • Geen hogedrukreiniger gebruiken
  • Verwijder stofresten en zand met een tuinslang of gieter
dakkapel reinigen

Reinigen dakkapel met allesreiniger of afwasmiddel

Heb je alle grove zandresten van jouw dakkapel verwijderd? Nu kan je met de grote schoonmaak beginnen. Gebruik hiervoor normale allesreiniger of afwasmiddel en verdun het middel met water.

  • Geen chemische middeltjes die coating of verf kunnen aantasten

Afvoerbuizen dakkapel controleren

Last but not least: Ben je klaar met de grote schoonmaak? Controleer of er nog ergens bladeren in gekomen zijn. Afvoerbuizen en dakgoten rondom de dakkapel zijn hier erg gevoelig voor en kunnen verstopt raken door deze bladeren.

Reparatie of onderhoud nodig?

Dakkapel reinigen laten doen?

Wil je je dakkapel schoonmaken, maar durf je niet zelf de ladder op te gaan en ben je op zoek naar een specialist om jouw dakkapel schoon te laten maken? Via Slimster vraag je vrijblijvend schoonmaak offertes aan, waarmee je in contact komt met schoonmaakbedrijven die werken in jouw regio.

Direct schoonmaakbedrijven vergelijken?
Gratis offertes

Dakkapel renoveren? Slimster helpt jou!

Hoe dakkapel reinigen: zelf schoonmaken of laten doen?

Ga jij binnenkort jouw dakkapel zelf reinigen en kom je er tijdens de schoonmaak achter dat het hout verrot is of er onderdelen vervangen moeten worden, zoals de kozijnen, boeidelen of zijwangen? Slimster helpt jou met de renovatie van jouw dakkapel. Vraag snel dakkapel offertes aan om met regionale dakkapelbedrijven in contact te komen.

Nieuwe dakkapel of dakkapel renovatie?

Postema Dakkapellen
Kozijn Totaal Service
Klaassen Dakkapellen
Dakkapellen.nu
Dakkapel.nl
Bouw Advies XXL
Beens Dakkapellen
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal