• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 138.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
5 tips: zelf reinigen van jouw dakkapel

5 tips: zelf reinigen van jouw dakkapel

Een dakkapel is een flinke investering, en het is begrijpelijk dat je hier zuinig op bent. Goed onderhoud hoort hier ook bij. Om geld te besparen kan je de dakkapel zelf schoonmaken, maar dit is geen eenvoudige klus. Lees hier 5 belangrijke tips voor het onderhouden en reinigen van je dakkapel.

1. Eén keer per jaar dakkapel reinigen

Een dakkapel is erg vatbaar voor weersomstandigheden zoals regen, hagel en sneeuw. Houd er rekening mee dat een houten dakkapel meer (en vaker) onderhoud nodig heeft dan een kunststof dakkapel. Reinig jaarlijks jouw dakkapel en spuit hem in met waterafstotende spray. Zo voorkom je groene aanslag op de dakkapel.

2. Veiligheid boven alles

Ga je zelf jouw dakkapel schoonmaken? Zorg dan altijd voor een veilige werkomgeving. Maak je de dakkapel van de buitenkant schoon? Ga dan niet op het dak staan, maar plaats een veilige en stabiele steiger of ladder voor het huis. Hang niet uit het raam tijdens het schoonmaken en blijf altijd geconcentreerd aan het werk. Deze klus moet je niet gehaast doen. Start met het reinigen van jouw dakkapel op een vrije dag zodat je alle tijd hebt.

3. Gebruik geen hogedrukreiniger

Door de kracht van een hogedrukreiniger kan je de verf of coating op jouw dakkapel beschadigen. Je kunt het beste beginnen door met stromend water de zand en stofresten van de dakkapel te verwijderen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een tuinslang of een gieter.

4. Reinigen dakkapel met allesreiniger of afwasmiddel

Heb je alle grove zandresten van jouw dakkapel verwijderd? Nu kan je met de grote schoonmaak beginnen. Gebruik hiervoor normale allesreiniger of afwasmiddel en verdun het middel met water.

5. Afvoerbuizen dakkapel controleren

Last but not least: Ben je klaar met de grote schoonmaak? Controleer of er nog ergens bladeren in gekomen zijn. Afvoerbuizen en dakgoten rondom de dakkapel zijn hier erg gevoelig voor en kunnen verstopt raken door deze bladeren.

Dakkapel renoveren? Slimster helpt jou!

Ga jij binnenkort jouw dakkapel zelf reinigen? Met behulp van deze vijf tips moet dit helemaal goedkomen. Kom je er tijdens de schoonmaak achter dat het hout rot is of er onderdelen vervangen moeten worden, zoals de kozijnen, boeidelen of zijwangen? Slimster helpt jou met de renovatie van jouw dakkapel. Vraag snel dakkapel offertes aan om met regionale dakkapelbedrijven in contact te komen.

Nieuwe dakkapel of dakkapel renovatie?

WBB dakkapellen
Bogers & De Ruiter Dakkapellen
Scheer Dakkapellen
Dakkapel.nl
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
Deel deze pagina