Wat kost een dakkapel met schuin dak?

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 4.000
Gemiddelde kosten € 5.750
Maximale kosten € 7.500
Gemiddelde prijs dakkapel schuin dak 3 meter, incl. plaatsing

Wil je een dakkapel met een schuin dak op je woning plaatsen? Zo’n dakkapel met dakpannen heet ook wel een sleep dakkapel. Door dakpannen te gebruiken als dakbedekking sluit de dakkapel mooi aan bij de rest van het dak. Maar het is ook mogelijk om andere materialen te gebruiken.

Voordelen dakkapel schuin dak

  • Meer ruimte en licht op zolder
  • Betere afvoer van regenwater dan bij plat dak
  • Waardestijging van woning
  • Dakpannen worden hergebruikt

Nadelen dakkapel schuin dak

  • Altijd omgevingsvergunning nodig
  • Alleen mogelijk bij de juiste hellingshoek
  • Hogere prijs dan dakkapel met plat dak

Kosten dakkapel met sleepdak

Soort dakkapel Vanaf prijs* Offerte
Dakkapel met schuin dak € 3.100

* Vanaf-prijs dakkapel schuin dak, casco. Incl. btw en montage.

De kosten van een dakkapel met een schuin dak (pannendak) zijn hoger dan die van een dakkapel met een plat dak. Er is meer materiaal en tijd nodig om een schuin dak te plaatsen en deze sleep dakkapellen is geen standaard model. De prijs van een schuin dak dakkapel is onder meer afhankelijk van het materiaal, het formaat en eventuele extra opties. Maar ook de montage is van invloed op de prijs. Bekijk dakkapel richtprijzen. Liever de exacte prijs weten?

Dakkapel met schuin dak laten plaatsen?
Dakkapel offerte
dakkapel schuin dak
Andere dakkapellen bekijken?
Dakkapel inspiratie

Prijsopbouw dakkapel met pannendak

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Mogelijkheden dakkapel met schuin dak

Een dakkapel met een schuin dak komt minder vaak voor dan een dakkapel met plat dak, maar dit komt zeker niet door een gebrek aan mogelijkheden. De prijs is onder meer afhankelijk van het materiaal, maar ook van de extra opties die je kunt toevoegen.

Materiaalkeuze

Je hebt de keuze uit verschillende materialen:

Dakbedekking op dakkapel met schuin dak

De dakbedekking bij een dakkapel met schuin dak bestaat vaak uit dakpannen, maar je kan er ook voor kiezen om dakleien of rieten dakbedekking te laten plaatsen.

Opties voor schuin dak dakkapel

Een dakkapel met een hellend dak kan je eventueel nog uitbreiden met extra opties. Wil je bijvoorbeeld een dakkapel met balkon? Ook kan je zonwering laten plaatsen voor de ramen van de dakkapel, of zonnepanelen laten plaatsen op het schuine dak.

Welke hellingshoek heeft de dakkapel?
De hellingshoek van het dak van de woning bepaalt of een schuine dakkapel mogelijk is. Bij een hellingshoek van minder dan 35 graden is het niet verstandig om een schuine dakkapel te plaatsen in verband met de afvoer van regenwater.

Montage sleepdak dakkapel door vakman

Ga je voor een sleepdakkapel? Schakel de hulp in van een betrouwbare vakman om te profiteren van een goede, snelle plaatsing. Bij Slimster kom je in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn. Zo houd je direct de voorrijkosten in de hand.

sleepdakkapel
Slim bedrijven vergelijken
Ieder bedrijf hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor je altijd meerdere bedrijven moet vergelijken voor je een keuze maakt. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt.

Altijd vergunning nodig

Voor een dakkapel met schuin dak is altijd een vergunning vereist, wat ook weer kosten met zich meebrengt. Een dakkapel-specialist kan je wel helpen met de vergunningaanvraag.

Vergunning voor schuin dakkapel?
Dakkapel vergunning
Eenvoudig dakkapel met schuin dak onderhouden
Door het schuine dak stroomt regenwater eenvoudig weg en blad of rommel blijft niet zomaar op het dak liggen. Waar je het dak van een platte dakkapel regelmatig moet schoonmaken, heb je hier bij een sleepdakkapel veel minder last van.

Beste deal vinden voor nieuwe dakkapel

Dakkapel schuin dak

Door gratis dakkapel offertes met elkaar te vergelijken, vind je eenvoudig en snel de beste deal voor jouw dakkapel. Je komt in contact met regionale bedrijven, die je vergelijkt op basis van prijzen en kwaliteit. Je bepaalt daarna zelf wie de schuine dak dakkapel gaat plaatsen.

582 dakkapel-bedrijven vergelijken

Postema Dakkapellen
Kozijn Totaal Service
Klaassen Dakkapellen
Dakkapellen.nu
Dakkapel.nl
Bouw Advies XXL
Beens Dakkapellen
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis dakkapellen offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost een dakkapel met schuin dak?