• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Dakkapel met schuin dak

Wil je een dakkapel met een schuin dak op je woning plaatsen? Zo’n dakkapel wordt ook wel een sleepdakkapel genoemd. Door dakpannen te gebruiken als dakbedekking sluit de dakkapel mooi aan bij de rest van het dak. Maar het is ook mogelijk om andere materialen te gebruiken. Wat zijn de kosten van een dakkapel met schuin dak en waar moet je op letten bij de plaatsing van deze dakkapel?

Voordelen dakkapel schuin dak

  • Meer ruimte en licht op zolder
  • Betere afvoer van regenwater dan bij plat dak
  • Waardestijging van woning
  • Dakpannen worden hergebruikt

Nadelen dakkapel schuin dak

  • Altijd omgevingsvergunning nodig
  • Alleen mogelijk bij de juiste hellingshoek
  • Hogere prijs dan dakkapel met plat dak

Kosten van dakkapel met sleepdak

Een dakkapel met een schuin dak heeft een hogere prijs dan een dakkapel met plat dak. Er is namelijk meer materiaal en tijd nodig om een schuine dakkapel te plaatsen. De prijs is van meerdere factoren afhankelijk, zoals het materiaal en de maten van de dakkapel. Ben je benieuwd naar de kosten van een dakkapel met schuin dak? Bekijk dan een indicatie van dakkapel prijzen per meter.

Dakkapel met schuin dak laten plaatsen?
Prijsopbouw dakkapel schuin dak 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Mogelijkheden met sleepdak dakkapel

Een dakkapel met schuin dak komt minder vaak voor dan een plat dak dakkapel. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een dakkapel met schuin dak of een ander model? Bekijk dan de dakkapel voorbeelden.

Is je oog gevallen op een sleepdak dakkapel? Dan dien je ook nog te bepalen van welk materiaal de dakkapel wordt gemaakt:

Minder onderhoud nodig

Een dakkapel met een schuin dak heeft minder onderhoud dan een dakkapel met plat dak. Door het schuine dak stroomt regenwater eenvoudig weg en blad of rommel blijft niet zomaar op het dak liggen. Waar je het dak van een platte dakkapel regelmatig moet schoonmaken, heb je hier bij een sleepdakkapel veel minder last van.

Vergunning nodig?

Voor een dakkapel met een schuin dak heb je altijd een vergunning nodig, wat ook de nodige kosten met zich meebrengt. Een vergunningsvrije dakkapel is alleen mogelijk als de dakkapel in ieder geval een plat dak heeft. Voor schuine dakkapellen moet je dus hoe dan ook een omgevingsvergunning aanvragen.

Welke hellingshoek heeft de dakkapel? De hellingshoek van het dak van de woning bepaalt of een schuine dakkapel mogelijk is. Bij een hellingshoek van minder dan 35 graden is het niet verstandig om een schuine dakkapel te plaatsen in verband met de afvoer van regenwater.

Vergelijk offertes en vind beste deal

Door offertes met elkaar te vergelijken, vind je eenvoudig en snel de beste deal voor jouw dakkapel. Vraag gratis offertes aan en kom in contact met regionale specialisten. Vergelijk op basis van prijzen en kwaliteit, en bepaal vervolgens zelf welk bedrijf jouw opdracht uitvoert.

Bespaar op je ideale dakkapel
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal