Dubbele dakkapel

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

Wil je meer ruimte in je woning dan één dakkapel je kan geven? Met een dubbele dakkapel verdubbel je de voordelen van een dakkapel; twee keer zoveel licht en twee keer zoveel ruimte. Door een dubbele dakkapel te plaatsen, bespaar je ook nog eens op de kosten; je hoeft namelijk niet tweemaal de volledige prijs van losse dakkapellen te betalen.

Voordelen dubbele dakkapel

 • Voordelig om tegelijkertijd te plaatsen
 • Veel meer extra ruimte en licht
 • Stijging waarde van woning

Nadelen dubbele dakkapel

 • Vaak vergunning nodig
 • Plaatsing kan langer dan een dag duren

Dubbele dakkapel kosten

Een dubbele dakkapel plaatsen is goedkoper dan 2 dakkapellen op verschillende tijdstippen plaatsen. Hoeveel voordeel je krijgt bij het plaatsen van dubbele dakkapellen verschilt per bedrijf. Wel kunnen we je een indicatie geven van de dakkapel prijzen per meter en per materiaal. Toch liever een concrete prijs weten?

Dubbele dakkapel op woning?
Dakkapel offerte
dubbele dakkapel
Voorbeelden bekijken?
Dakkapellen inspiratie

Prijsopbouw dakkapel

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Materiaal dubbele dakkapel

Bij het plaatsen van een dubbele dakkapel heb je dezelfde materiaalkeuze als bij een enkele dakkapel. De prijs van een dubbele dakkapel wordt deels bepaald door het materiaal:

Twee keer zoveel ruimte

Een dubbele dakkapel kan op verschillende manieren worden geplaatst. Deze variant is in feite niets meer dan 2 losse dakkapellen. Er zijn 3 mogelijkheden:

 • 2 dakkapellen naast elkaar: deze optie komt het meeste voor. Je creëert veel extra licht en ruimte op zolder, of in twee verschillende kamers.
 • 2 dakkapellen boven elkaar: meer licht en ruimte op 2 verdiepingen? Laat de dakkapellen dan boven elkaar plaatsen.
 • 2 dakkapellen haaks op elkaar: door de dakkapellen haaks op elkaar te zetten, krijg je extra veel lichtinval op zolder.
dubbele dakkapel

Dakkapel vergunning nodig?

Een dubbele dakkapel plaatsen: mag dat zomaar? Vaak is een vergunning vereist voor een dubbele dakkapel. Het is onder bepaalde voorwaarden mogelijk om vergunningsvrij een dakkapel te bouwen. Met een dubbele dakkapel is het echter lastig om aan deze voorwaarden te voldoen.

Vergunning voor dakkapel?
Dakkapel vergunning

Montage dubbele dakkapel door vakman

Wil je meer dan één dakkapel op je woning? Dan is het voordeliger om deze tegelijkertijd te laten plaatsen. Met meerdere projecten op één locatie maakt een bouwbedrijf namelijk minder kosten, zoals de kosten om een steiger te plaatsen of de voorrijkosten. Een andere mogelijkheid: het plaatsen van een dakkapel tegelijkertijd met je buren. Ook dan kan je slim besparen. En handig: als je buren ook een nieuwe dakkapel krijgen, hebben ze waarschijnlijk minder problemen van de overlast bij de montage van jouw dakkapel.

twee dakkapellen
Besparen door te vergelijken
Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor prijzen flink variëren. Door verschillende bedrijven te vergelijken, betaal je nooit te veel.

Geniet van meer ruimte op zolder

Dubbele dakkapel

Wil je ook meer ruimte en licht op zolder, maar hier niet te veel voor betalen? Door een dubbele dakkapel te laten plaatsen, bespaar je op de prijzen en creëer je tegelijkertijd extra veel ruimte. Om de beste specialist te vinden voor het monteren van jouw dubbele dakkapel, vraag je gratis dakkapel-offertes aan via Slimster.

574 dakkapel-bedrijven vergelijken

Postema Dakkapellen
Kozijn Totaal Service
Klaassen Dakkapellen
Dakkapellen.nu
Dakkapel.nl
Bouw Advies XXL
Beens Dakkapellen
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis dakkapellen offertes?
Geheel vrijblijvend
Dubbele dakkapel