• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 98.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Dubbele dakkapel

Dubbele dakkapel

Wil je meer ruimte in je woning dan één dakkapel je kan geven? Met een dubbele dakkapel verdubbel je de voordelen van een dakkapel; twee keer zoveel licht en twee keer zoveel ruimte. Door een dubbele dakkapel te plaatsen, bespaar je ook nog eens op de kosten; je hoeft namelijk niet tweemaal de volledige prijs van losse dakkapellen te betalen.

Voordelen dubbele dakkapel

  • Voordelig om tegelijkertijd te plaatsen
  • Veel meer extra ruimte en licht
  • Stijging waarde van woning

Nadelen dubbele dakkapel

  • Vaak vergunning nodig
  • Plaatsing kan langer dan een dag duren

Dubbele dakkapel kosten

Het plaatsen van een dubbele dakkapel is goedkoper dan twee dakkapellen op verschillende tijdstippen plaatsen. Hoeveel voordeel je krijgt bij het plaatsen van dubbele dakkapellen verschilt per bedrijf. Wel kunnen we je een indicatie geven van de dakkapel prijzen per meter en per materiaal. Toch liever een concrete prijs weten? Je kan gratis dakkapel-offertes vergelijken via Slimster.

Dubbele dakkapel op woning
Voorbeelden bekijken?

Prijsopbouw dakkapel

Materiaal dubbele dakkapel

Bij het plaatsen van een dubbele dakkapel heb je dezelfde materiaalkeuze als bij een enkele dakkapel. De prijs van een dubbele dakkapel wordt deels bepaald door het materiaal:

Twee keer zoveel ruimte

Een dubbele dakkapel kan op verschillende manieren worden geplaatst. Deze variant is in feite niets meer dan 2 losse dakkapellen. Er zijn 3 mogelijkheden.

Naast elkaar

Deze optie komt het meeste voor bij.

Je creëert veel extra licht en ruimte op zolder, of in twee verschillende kamers.

Boven elkaar

Meer ruimte en licht creëren op verschillende verdiepingen?

Laat de dakkapellen dan boven elkaar plaatsen.

Haaks op elkaar

Laat aan beide zijden van het dak een dakkapel plaatsen.

Door de dakkapellen haaks op elkaar te zetten, krijg je extra veel licht op zolder.

Vergunning nodig?

Vaak is een vergunning vereist voor een dubbele dakkapel. Het is onder bepaalde voorwaarden mogelijk om vergunningsvrij een dakkapel te bouwen. Met een dubbele dakkapel is het echter lastig om aan deze voorwaarden te voldoen.

Meer inspiratie opdoen

Weet je nog niet precies hoe jouw dakkapel eruit komt te zien? Je kan eenvoudig meer inspiratie opdoen door de verschillende dakkapel ideeën te bekijken, die wij voor je op een rijtje hebben gezet.

Montage dubbele dakkapel door vakman

Wil je meer dan één dakkapel op je woning? Dan is het voordeliger om deze tegelijkertijd te laten plaatsen. Met meerdere projecten op één locatie maakt een bouwbedrijf namelijk minder kosten, zoals de kosten om een steiger te plaatsen of de voorrijkosten. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van een dakkapel tegelijkertijd met je buren. Ook dan kan je slim besparen.

Besparen door te vergelijken Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor prijzen flink variëren. Door verschillende bedrijven te vergelijken, betaal je nooit te veel.

Geniet van meer ruimte op zolder

Wil je ook meer ruimte en licht op zolder, maar hier niet te veel voor betalen? Door een dubbele dakkapel te laten plaatsen, bespaar je op de prijzen en creëer je tegelijkertijd extra veel ruimte. Om de beste specialist te vinden voor het monteren van jouw dubbele dakkapel, vraag je gratis dakkapel-offertes aan via Slimster.

352 dakkapel-bedrijven vergelijken
Klaassen Dakkapellen
Scheer Dakkapellen
Klok & De Ruiter Dakkapellen
Dooijewaard Dakkapellen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal