• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 107.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Polyester dakkapel prijzen

Polyester dakkapel prijzen

Ga naar
Minimale kosten € 4.000,- Maximale kosten € 9.200,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 6.600,-
Afhankelijk van materiaal, afmeting en opties.

Ben je op zoek naar een dakkapel die snel geplaatst kan worden? Een polyester dakkapel wordt binnen één dag op je woning gemonteerd. Deze sterke, maar lichte dakkapel is ideaal als je weinig wilt omkijken naar je dakkapel; hij vergt namelijk weinig onderhoud en gaat lang mee.

Binnen 1 dag gemonteerd Een polyester dakkapel is alleen als prefab verkrijgbaar en wordt geheel naadloos geleverd. Na de productie in de fabriek wordt de dakkapel binnen één dag op het dak gemonteerd.

Voordelen polyester dakkapel

 • Naadloos
 • Binnen één dag geplaatst
 • Lange levensduur
 • Onderhoudsvrij
 • Uitstekende isolatie

Nadelen polyester dakkapel

 • Relatief hoge prijs
 • Niet eenvoudig te repareren
 • Alleen prefab mogelijk

Kosten polyester dakkapel

Materiaal
Vanaf-prijs*
Polyester dakkapel € 4.000

* Vanaf-prijs van casco dakkapel van 2 meter, inclusief btw, plaatsing en materiaal.

De polyester dakkapel prijzen zijn afhankelijk van de afmeting en materiaalkeuze, maar ook van de afwerking. Het is door de vele factoren lastig om goede prijzen te noemen van een polyester dakkapel. In bovenstaande tabel vind je een richtprijs van een dakkapel van polyester. Liever een concrete prijs weten?

Polyester dakkapel prijzen vergelijken
kosten polyester dakkapel
Meer voorbeelden bekijken?

Prijsopbouw polyester dakkapel

Materiaalkosten naadloze dakkapel

De kosten van een polyester dakkapel worden voor een groot deel bepaald door de materiaalkeuze. De materiaalkosten worden vastgesteld door:

 • Het materiaal van de dakkapel
 • De beglazing van de dakkapel
 • Het type dakkapel
 • De afmetingen van de dakkapel

Polyester als materiaal

Een polyester dakkapel is een dakkapel van kunststof zonder naden; de dakkapel is naadloos gegoten. De dakkapel verliest hierdoor weinig warmte. Hoewel een kunststof dakkapel al een goede isolatie heeft, is een polyester dakkapel voorzien van een nog betere isolatiewaarde.

Beglazing in polyester dakkapel

Hoewel een polyester dakkapel vrijwel in zijn geheel op het dak wordt gemonteerd, moet de beglazing wel nog worden toegevoegd. Je hebt de keuze uit verschillende soorten beglazing.

Beglazing
U-waarde
Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90
HR glas 1,7 - 2,0 € 100
HR+ glas 1,3 - 1,6 € 105
HR++ glas 1,2 € 110
HR+++ glas 0,5 - 0,9 € 150

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Polyester dakkapel laten plaatsen

Waar een kunststof dakkapel ook traditioneel op het dak kan worden opgebouwd, is een polyester dakkapel altijd een prefab dakkapel. Dit betekent dat de dakkapel in de fabriek wordt gemaakt en vervolgens in zijn geheel op het dak wordt geplaatst.

De plaatsingskosten van een polyester dakkapel liggen lager dan die van een kunststof dakkapel, omdat de vakman niet de gehele dakkapel op het dak hoeft op te bouwen. Wel kost het meer tijd in de fabriek om de dakkapel te produceren en is er minder maatwerk mogelijk.

Bespaar door bedrijven te vergelijken Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor prijzen flink kunnen variëren. Vergelijk daarom altijd meerdere dakkapel-offertes voordat je een keuze maakt. Zo betaal je nooit te veel.

Verschil polyester dakkapel en kunststof dakkapel

Wat is dan precies het verschil tussen een kunststof dakkapel en een polyester dakkapel? Het antwoord is: de opbouw. Polyester is een naadloos gegoten soort kunststof. Een kunststof dakkapel heeft een houten frame en is afgewerkt met kunststof. Een dakkapel van polyester is naadloos uit kunststof (polyester) gegoten. Deze prefab dakkapel is dus houtvrij en isoleert beter dan een gewone kunststof dakkapel.

Vergunning nodig?

Heb je een vergunning nodig voor je nieuwe dakkapel?

Vergunningsvrije dakkapel

Wil je liever een dakkapel zonder vergunning plaatsen?

Vind de beste dakkapel specialist

Ben je op zoek naar die ene specialist die jouw woning van een polyester dakkapel kan voorzien? Vergelijk verschillende bedrijven met elkaar via Slimster en leg de voor- en nadelen van deze specialisten naast elkaar. Zo weet je zeker dat je het juiste bouwbedrijf kiest en nooit te veel betaalt.

Vergelijk 391 dakkapel-bedrijven

Klaassen Dakkapellen
Scheer Dakkapellen
Klok & De Ruiter Dakkapellen
Dooijewaard Dakkapellen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal