• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 107.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Dakkapel plat dak

Dakkapel plat dak

Ga naar

De meest voorkomende dakkapellen zijn dakkapellen met een plat dak. Deze dakkapellen hebben een lage prijs en worden snel geplaatst, waardoor ze erg populair zijn. Ontdek meer over de mogelijkheden en prijzen van een dakkapel met plat dak.

Voordelen dakkapel plat dak

  • Veel extra ruimte en licht op zolder
  • Stijging waarde van woning
  • Voordelig om te laten plaatsen
  • Niet altijd een vergunning nodig

Nadelen dakkapel plat dak

  • Regelmatig onderhoud vereist

Wat kost een dakkapel met plat dak?

Soort dakkapel
Vanaf-prijs
Dakkapel met plat dak € 2.600

Vanaf-prijs casco dakkapel plat dak van 2 meter, incl. btw, plaatsing en materiaal.

Een dakkapel met een plat dak is één van de voordeligste dakkapel modellen. Het gaat hier namelijk om een standaard dakkapel model, dat eenvoudig kan worden geplaatst. De prijs van een dakkapel met plat dak is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het formaat en materiaalkeuze van de dakkapel. Ook eventuele extra opties zijn van invloed op de prijs. Bekijk de algemene dakkapel prijzen.

Dakkapel plat dak laten plaatsen?

Meer inspiratie opdoen?

Prijsopbouw dakkapel plat dak

Materiaalkosten dakkapel met plat dak

Het materiaal bepaalt voor een deel de prijs van een dakkapel. Je hebt niet alleen de keuze uit verschillende materialen, maar ook qua afmetingen en modellen heb je diverse mogelijkheden.

Dakkapel materialen

Wat betreft de materialen heb je een viertal mogelijkheden:

Dakkapel modellen

Bij het plaatsen van een dakkapel met plat dak heb je nog verschillende opties:

Dakkapel vergunning

In sommige gevallen heb je een dakkapel vergunning nodig voor een dakkapel met een plat dak. Maar soms kan je ook een vergunningsvrije dakkapel laten plaatsen.

Onderhoud dakkapel plat dak Op een dakkapel met plat dak blijft regenwater stilstaan en ook blijven takken of bladeren liggen. Maak het dak regelmatig schoon en de dakgoten vrij om verstoppingen en lekkages te voorkomen.

Dakkapel met plat dak laten monteren door vakman

Je kan een dakkapel met plat dak op verschillende manieren opbouwen:

Bij een traditionele dakkapel wordt de dakkapel op het dak opgebouwd, terwijl een prefab dakkapel in zijn geheel op het dak wordt geplaatst. Een dakkapel met plat dak is beschikbaar in standaard afmetingen, maar je kan de dakkapel uiteraard volledig naar je eigen wensen laten maken.

Besparen door bedrijven te vergelijken Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor prijzen flink kunnen variëren. Vergelijk verschillende bedrijven voordat je een keuze maakt en voorkom zo dat je te veel betaalt.

Besparen op voorrij- en afvoerkosten

Wil je slim besparen? Bij Slimster brengen we je alleen in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten in de hand. Een andere manier om te besparen, is door zelf het bouwafval af te voeren.

Direct gratis dakkapel-offertes aanvragen

Wil je een dakkapel met plat dak plaatsen? Kies dan niet blindelings voor één specialist, maar vergelijk verschillende regionale bedrijven met elkaar. Zo ontdek je welke mogelijkheden er zijn en bepaal je zelf met welke specialist je in zee gaat. Je besparing kan zo oplopen tot wel 45%.

391 dakkapel-bedrijven vergelijken

Klaassen Dakkapellen
Scheer Dakkapellen
Klok & De Ruiter Dakkapellen
Dooijewaard Dakkapellen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal