• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Dakkapel met plat dak

De meest voorkomende dakkapellen zijn dakkapellen met een plat dak. Deze dakkapellen hebben een lage prijs en worden snel geplaatst, waardoor ze erg populair zijn. Ontdek meer over de mogelijkheden en prijzen van een dakkapel met plat dak.

Voordelen plat dak dakkapel

  • Veel extra ruimte en licht op zolder
  • Stijging waarde van woning
  • Voordelig om te laten plaatsen
  • Niet altijd een vergunning nodig

Nadelen plat dak dakkapel

  • Regelmatig onderhoud vereist
Dakkapel plat dak laten plaatsen?

Wat kost een dakkapel met plat dak?

Een dakkapel met een plat dak is één van de voordeligste dakkapel modellen. Een plat dak dakkapel is een standaard model en kan eenvoudig worden geplaatst. De prijs van een dakkapel met plat dak is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de maten en materiaalkeuze van de dakkapel. Ook eventuele extra opties zijn van invloed op de prijs.

Bekijk een indicatie van de dakkapel prijzen voor dakkapellen met een plat dak of andere modellen. Toch liever een concrete prijs weten? Vraag dan gratis dakkapel-offertes aan via Slimster.

Prijsopbouw dakkapel 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Mogelijkheden met een plat dak dakkapel

Hoewel een dakkapel met plat dak vaak een standaardmodel is, heb je alsnog de keuze om de dakkapel naar jouw wensen vorm te geven. Bekijk de dakkapel voorbeelden voor meer inspiratie. Als je meer opties toevoegt, zie je dit uiteraard ook terug in de dakkapel prijs. Laat je door een specialist adviseren over de mogelijkheden en prijzen van jouw droomdakkapel.

Wanneer je een dakkapel met plat dak laat plaatsen, heb je ook de keuze uit diverse materialen:

Vergunning nodig?

Voor een dakkapel met een plat dak heb je niet altijd een vergunning nodig. Wanneer de dakkapel aan bepaalde voorwaarden voldoet, is vergunningsvrije plaatsing mogelijk. Maar in alle andere gevallen is er wel een omgevingsvergunning nodig. Heb je een vergunning vereist, dan brengt dit ook kosten met zich mee.

Waarom heeft een dakkapel met plat dak onderhoud nodig? Op een dakkapel met plat dak blijft regenwater stilstaan en ook blijven takken of bladeren liggen. Maak het dak regelmatig schoon en de dakgoten vrij om verstoppingen en lekkages te voorkomen.

Besparen op plat dak dakkapel

Wil je een dakkapel met plat dak plaatsen? Kies dan niet blindelings voor één specialist, maar vergelijk verschillende regionale bedrijven met elkaar. Zo ontdek je welke mogelijkheden er zijn en bepaal je zelf met welke specialist je in zee gaat.

Beste dakkapel-deal vinden
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal