• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 157.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Zonnepanelen op dakkapel

Zonnepanelen op dakkapel

Ga naar

Wil je op een duurzame manier energie opwekken én ben je ook op zoek naar een manier om jouw woning te vergroten? Ga dan voor een nieuwe dakkapel en laat hier zonnepanelen op plaatsen. Zo wek je groene energie op en geniet je van meer ruimte in je woning.

Kan ik zonnepanelen op mijn dakkapel plaatsen?

Het is mogelijk om zonnepanelen op je dakkapel te plaatsen, maar dan moet het dak van de dakkapel wél sterk genoeg zijn om het extra gewicht te dragen. Een ervaren vakman kijkt altijd of jouw dakkapel stevig genoeg is om de zonnepanelen te dragen. Is dit niet het geval, dan kijkt hij samen met je naar andere mogelijkheden.

Daarnaast is het afhankelijk van de ligging van de dakkapel of de zonnepanelen rendabel zijn. Naar welke windrichting is de dakkapel gericht en hoe kunnen de zonnepanelen gelegd worden?

zonnepanelen dakkapel

Wat kosten zonnepanelen op een dakkapel?

Benieuwd naar de zonnepanelen kosten? De prijs van zonnepanelen op een dakkapel varieert, afhankelijk van het soort dakkapel en het type zonnepanelen. Bekijk een indicatie van de prijzen of vraag direct gratis zonnepanelen offertes aan voor een maatwerk prijsopgave.

Zonnepanelen prijs weten?

Wil je een dakkapel met zonnepanelen plaatsen? Laat de zonnepanelen dan tegelijkertijd met de nieuwe dakkapel installeren en vraag dakkapel offertes aan. De vakman kan dan rekening houden met het extra gewicht van de zonnepanelen.

Zonnepanelen op schuin dak dakkapel

Heeft jouw dakkapel een schuin dak en wil je zonnepanelen plaatsen? De zonnepanelen komen dan direct op de dakbedekking te liggen, er is geen extra ballast nodig. Ook kun je nadenken over geïntegreerde zonnepanelen, die in het dak liggen.

Zonnepanelen op plat dak dakkapel

Heb je een dakkapel met plat dak? Dan worden de zonnepanelen gelegd met extra ballast, omdat de panelen wind kunnen vangen bij extreem weer. Deze ballast zorgt voor extra gewicht. Een vakman rekent altijd eerst uit of het dak van jouw dakkapel het extra gewicht kan dragen.

Zonnepanelen op plat dak

Zonnepanelen op nieuwe of bestaande dakkapel?

In principe kan je zonnepanelen laten plaatsen op nieuwe en bestaande dakkapellen. Toch is het vaak beter om zonnepanelen op een nieuwe dakkapel te plaatsen. De zonnepanelen kunnen dan op 2 manieren worden bevestigd:

  • Dakkapel in de fabriek voorzien van zonnepanelen
  • Na plaatsing dakkapel worden zonnepanelen gemonteerd

Door een nieuwe dakkapel met zonnepanelen te plaatsen, weet je zeker dat de dakkapel het gewicht van de zonnepanelen kan dragen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Dakkapel met zonnepanelen plaatsen
Slim besparen op de kosten Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten altijd eenvoudig in de hand.

Zonnepanelen op dakkapel plaatsen door vakman

Ben je op zoek naar een ervaren vakman die jouw dakkapel van zonnepanelen kan voorzien? Vraag gratis zonnepanelen offertes aan en kom in contact met vakkundige installateurs. Door deze installateurs te vergelijken, vind je eenvoudig de beste deal.

278 zonnepanelen bedrijven vergelijken

Energiecontrol Duurzame energie
Solar2enjoy Zonnepanelen
Zonnemarkt Zonnepanelen
Kroon Zonnepanelen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal