• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 128.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Zonnepanelen op dakkapel

Zonnepanelen op dakkapel

Wil je op een duurzame manier energie opwekken én ben je ook op zoek naar een manier om jouw woning te vergroten? Ga dan voor een nieuwe dakkapel en laat hier zonnepanelen op plaatsen. Zo wek je groene energie op en geniet je van meer ruimte in je woning.

Wat kosten zonnepanelen op een dakkapel?

De prijs van zonnepanelen op en dakkapel varieert afhankelijk van het soort dakkapel en het type zonnepanelen. Een dakkapel en zonnepanelen zijn los van elkaar al een flinke investering, laat staan als je ze tegelijkertijd plaatst. Toch wordt veelal aangeraden om zonnepanelen op een nieuwe dakkapel te plaatsen. Zo weet je zeker dat de dakkapel het gewicht van de zonnepanelen kan dragen.

Benieuwd naar de kosten van zonnepanelen op een dakkapel? Ontdek de dakkapel prijzen en zonnepanelen prijzen. Liever de exacte prijs weten?

Zonnepanelen op dakkapel plaatsen

Kun je zonnepanelen op een dakkapel plaatsen?

De veelgestelde vraag is: kun je zonnepanelen wel op een dakkapel plaatsen? Er is geen eenduidig antwoord, aangezien het afhankelijk is van het soort dakkapel en de zonnepanelen. Het is belangrijk dat de dakkapel het gewicht van de zonnepanelen en de bijbehorende ballast kan dragen.

Om zonnepanelen te beschermen tegen extreme weersomstandigheden wordt er namelijk extra gewicht bevestigd. Het dak van de dakkapel moet dit gewicht uiteraard wel kunnen dragen. Daarnaast is het per situatie verschillend of de plaatsing van zonnepanelen wel rendabel is. Laat je hierover informeren door een ervaren vakman.

Zonnepanelen op nieuwe dakkapel of bestaande dakkapel?

In principe kan je zonnepanelen laten plaatsen op nieuwe en bestaande dakkapellen. Toch is het vaak beter om zonnepanelen op een nieuwe dakkapel te plaatsen. De zonnepanelen kunnen dan op 2 manieren worden bevestigd:

  • De dakkapel wordt in de fabriek voorzien van zonnepanelen
  • De zonnepanelen worden na plaatsing van de dakkapel aangebracht op het dak

Door de zonnepanelen tegelijkertijd met de dakkapel te monteren, weet je zeker dat de dakkapel het gewicht van de zonnepanelen kan dragen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Dakkapel met zonnepanelen plaatsen

Zijn zonnepanelen op een dakkapel rendabel?

Wat leveren zonnepanelen op een dakkapel je precies op? De zonnepanelen opbrengt is afhankelijk van meerdere factoren, zoals het soort zonnepanelen en het type dak. Ga je voor zonnepanelen op een plat dak of zonnepanelen op een schuin dak? De hellingshoek en hoeveelheid zonlicht spelen ook een rol.

Zonnepanelen op dakkapel plaatsen door vakman

Ben je op zoek naar een ervaren vakman die jouw dakkapel van zonnepanelen kan voorzien? Vraag gratis zonnepaneel offertes aan en kom in contact met maximaal 5 specialisten die in jouw regio actief zijn. Door deze specialisten te vergelijken, vind je eenvoudig de beste deal.

192 zonnepaneel bedrijven vergelijken

Energiecontrol
Kroon Zonnepanelen
Direct Zonnepanelen
Greentastic Zonnepanelen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal