Zonnepanelen op dakkapel
Vergelijk beste zonnepanelen deals
 • Gratis & vrijblijvend

Zonnepanelen op dakkapel

Zonnepanelen en dakkapel: gaat dit samen? Kun je een zonnepaneel op een dakkapel plaatsen of zijn er andere opties? Ontdek hier alles over de mogelijkheden van zonnepanelen op een dakkapel.

2 mogelijkheden voor zonnepaneel op dakkapel

Zonnepanelen op bestaande dakkapel plaatsen
Nieuwe dakkapel met zonnepanelen plaatsen
 • Lagere energierekening
 • Vaak al goede hellingshoek
 • Investering terugverdienen
 • Zonnepanelen vallen minder op
 • Niet altijd mogelijk
 • Niet altijd (meest) rendabel

Benieuwd naar de zonnepanelen kosten? De prijs van zonnepanelen op een dakkapel varieert, afhankelijk van het soort dakkapel en het type zonnepanelen. Heb je bijvoorbeeld extra ballast nodig of worden de zonnepanelen op een schuin dak gemonteerd? Dit heeft allemaal invloed op de kosten.

Bekijk een indicatie van de prijzen of vraag direct gratis zonnepanelen offertes aan voor een maatwerk prijsopgave.

Wil je een dakkapel met zonnepanelen plaatsen? Laat de zonnepanelen dan tegelijkertijd met de nieuwe dakkapel installeren en vraag dakkapel offertes aan. De vakman kan dan rekening houden met het extra gewicht van de zonnepanelen.

zonnepanelen dakkapel

Wil je zonnepanelen op je bestaande dakkapel? Schakel dan altijd de hulp in van een ervaren vakman. Een expert kijkt altijd of jouw dakkapel geschikt is voor zonnepanelen:

 • Dakkapel is sterk genoeg voor gewicht zonnepanelen
 • Ligging van dakkapel is rendabel (niet op noorden, geen schaduw)

Bij het gewicht van de panelen en de ligging speelt onder meer het dak van de dakkapel een rol. Heeft de dakkapel een schuin dak of plat dak?

 • Geen ballast + geen ruimte tussen panelen nodig
 • Hoek en legrichting liggen vast

Zonnepanelen op een dakkapel met schuin dak is zeker mogelijk, als het dak sterk genoeg is. Wel is belangrijk hoe de dakkapel ligging is, zolang deze niet naar het noorden wijst zijn zonnepanelen mogelijk. Een dakkapel gericht op het zuiden levert het beste rendement op voor je zonnepanelen.

 • Meer speling qua hoek en legrichting
 • Minder zonnepanelen + meer gewicht door ballast

Heeft jouw dakkapel een plat dak? Dan kun je doorgaans minder zonnepanelen kwijt dan op een schuin dak. Je hebt wel meer ruimte om zelf de legrichting en hellingshoek te bepalen voor een optimaal rendement.

lightbulb
Bij een plat dak dakkapel is het gewicht van zonnepanelen hoger, omdat ballast de panelen op hun plek moet houden. Laat een vakman berekenen of jouw dakkapel sterk genoeg is.
zonnepanelen op dakkapel
dakkapel zonnepanelen
Toon alle afbeeldingen

Ben je op zoek naar een dakkapel inclusief zonnepanelen? Vaak zijn zonnepanelen op een nieuwe dakkapel de beste mogelijkheid. Een vakman kan dan precies berekenen hoeveel gewicht het dak kan dragen en hoeveel zonnepanelen er mogelijk zijn.

Een nieuwe dakkapel met zonnepanelen biedt 2 mogelijkheden:

 1. Dakkapel in fabriek voorzien van zonnepanelen, daarna in geheel geplaatst
 2. Dakkapel wordt eerst geplaatst, daarna zonnepanelen monteren

Door een nieuwe dakkapel met zonnepanelen te plaatsen, weet je zeker dat de dakkapel het gewicht van de zonnepanelen kan dragen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Ander voordeel? Een dakkapel met geïntegreerde zonnepanelen heeft ook een strakkere uitstraling.

Dakkapel met zonnepanelen plaatsen?
Dakkapel offertes
calculator
Slim besparen op de kosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten altijd eenvoudig in de hand.

Ben je op zoek naar een ervaren vakman die jouw dakkapel van zonnepanelen kan voorzien? Vraag gratis zonnepanelen offertes aan en kom in contact met vakkundige installateurs. Door deze installateurs te vergelijken, vind je eenvoudig de beste deal.

598 zonnepanelen bedrijven vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal