• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Zonnepanelen op rieten dak mogelijk?

  Zonnepanelen op rieten dak mogelijk?

  Vind juiste installateur
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar

  Heb je een rieten dak en wil je weten of zonnepanelen mogelijk zijn? Of wil je riet op je dak leggen en tegelijkertijd zonnepanelen laten plaatsen?

  Kunnen er zonnepanelen op mijn rieten dak?

  Zonnepanelen kunnen in principe op een rieten dak worden geplaatst. Het is wel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden:

  • Zonnepanelen niet te diep in het riet, om schaduwval te voorkomen.
  • Zonnepanelen niet te hoog op het riet, om vochtproblemen te voorkomen.
  • Zonnepanelen moeten vrij van het riet liggen, voor een goede ventilatie.
  zonnepanelen in rieten dak

  Zonnepanelen op bestaand rieten dak

  Wil je zonnepanelen op je bestaande rieten dak plaatsen? Dit is vaak wat lastiger dan zonnepanelen op een nieuw rieten dak, maar niet onmogelijk. De dakconstructie moet goed ventileren, om vochtproblemen te voorkomen. Hiervoor moet er een uitsparing worden gemaakt (net als bij dakramen) voor de benodigde ventilatie.

  Ook is het belangrijk dat het huidige dak het gewicht van de zonnepanelen kan dragen. Een vakman bekijkt altijd of jouw dakconstructie stevig genoeg is.

  Zonnepanelen op nieuw rieten dak

  Is jouw rieten dak aan vervanging toe en wil je gelijk zonnepanelen laten plaatsen? Of wil je jouw oude dakbedekking vervangen voor een rieten dak met zonnepanelen? Zonnepanelen zijn redelijk eenvoudig te plaatsen op een nieuw rieten dak. De zonnecollectoren worden in het riet geplaatst met behulp van een uitsparing. Voor een waterdicht dak wordt er onder de panelen een dakbedekking zoals EPDM geplaatst.

  Wil je een rieten dak met zonnepanelen? Vraag dan gratis rieten dakbedekking offertes aan via Slimster.

  Extra duurzaam dak Een rieten dak is gemaakt van natuurlijke materialen. Door de zonnepanelen wordt dit dak nog duurzamer. Bovendien wek je je eigen stroom op.

  Beste deal voor zonnepanelen op rieten dak

  Vraag gratis en vrijblijvend zonnepanelen offertes aan bij Slimster. Zo kom je in contact met vakmannen die in jouw regio werkzaam zijn. Je vergelijkt deze bedrijven en beslist wie de beste deal heeft.

  Direct zonnepanelen installateurs vergelijken

  Energiecontrol Duurzame energie
  Solar2enjoy Zonnepanelen
  Zonnemarkt Zonnepanelen
  Kroon Zonnepanelen
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal