Gratis zonnepanelen offertes?
Gratis & vrijblijvend

Zonnepanelen op uitbouw

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Wil jij zonnepanelen op een uitbouw plaatsen? Met zonnepanelen op een aanbouw maak je optimaal gebruik van je dakoppervlak. Of kan je geen panelen op je gewone dak plaatsen? Dan zijn zonnepanelen op een aanbouw ook een goede optie.

Kunnen er zonnepanelen op uitbouw?

  • Dak van uitbouw moet gewicht zonnepanelen kunnen dragen
  • Rendement zonnepanelen afhankelijk van ligging uitbouw

Is het mogelijk om zonnepanelen op jouw aanbouw te plaatsen? Het dak van je uitbouw moet het gewicht van de zonnepanelen kunnen dragen. Op een plat dak komt er ook nog eens extra ballast bij, om te zorgen dat de zonnepanelen niet verschuiven of wegwaaien. Laat de zonnepanelen altijd installeren door een vakman, deze bekijkt namelijk ook altijd wat de mogelijkheden zijn op jouw dak.

zonnepanelen op aanbouw

Zonnepanelen op uitbouw met plat dak

Heb je een uitbouw, dan is deze meestal voorzien van een plat dak. Bij de plaatsing van zonnepanelen moet je dan rekening houden met een goede hellingshoek. Leg je de zonnepanelen plat op het dak, dan heb je geen optimaal rendement. Voor een optimaal rendement van zonnepanelen leg je deze in een hoek van 35 graden, gericht op het zuiden.

Meer weten?
Zonnepanelen plat dak

Zonnepanelen op uitbouw met schuin dak

Heeft jouw uitbouw een schuin dak? Ook dan zijn zonnepanelen mogelijk, al heb je dan minder invloed op de legrichting en hellingshoek. Dat bepaalt het dakvlak namelijk al voor je.

zonnepanelen voor uitbouw
zonnepanelen aanbouw
zonnepanelen uitbouw plaatsen

Nieuwe uitbouw met zonnepanelen?

Wil je meer ruimte in huis én je woning duurzaam maken? Je kunt ook kiezen een uitbouw met zonnepanelen te laten plaatsen. Het voordeel van een uitbouw direct met zonnepanelen uitrusten? Je weet zeker dat het dak van de aanbouw de zonnepanelen kan dragen. Vraag gratis uitbouw offertes aan.

Beste deal vinden voor zonnepanelen op aanbouw

Zonnepanelen op uitbouw

Wil je zonnepanelen op je uitbouw laten plaatsen? Vraag gratis en vrijblijvend zonnepanelen offertes aan via Slimster. Zo kom je in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Je vergelijkt deze vakmannen en kiest wie de beste deal heeft.

Direct zonnepanelen installateurs vergelijken

Zonnepanelen Noord
Zonnepaneel Gelderland
Zelfstroom
Wattopjedak
Veranderstroom
Sunleaves Solar
SunDynamics
SinneSysteem
Opwekken.com
Helios Solar
Heel Nederland Duurzaam
DHI Techniek
Atlas Power
Het Zonnepanelenhuis
Metis Green
Suntek Solar
Kuyt Dienstverlening
ESS Zonnepanelen
ZonderGas
Hydro Solar
Hoppenbrouwers Techniek
Qubiqs Zonnepanelen
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal