Zonnepanelen voor jacuzzi plaatsen
Vergelijk beste zonnepanelen deals
  • Gratis & vrijblijvend

Zonnepanelen voor jacuzzi plaatsen

Wil je een jacuzzi, bubbelbad of spa verwarmen, dan kan dit op verschillende manieren. Je kunt je jacuzzi verwarmen met zonnepanelen. Maar waarom zou je zonnepanelen gebruiken voor je jacuzzi en wat levert het op?

Gemiddeld kan een jacuzzi 3.500 - 4.000 kWh per jaar verbruiken, maar dit ligt aan de grootte en de soort. Hiermee wordt het water opgewarmd en behoudt de jacuzzi de temperatuur. Door zonnepanelen te gebruiken om de jacuzzi te verwarmen kun je makkelijk besparen op de energierekening.

Ben je benieuwd met hoeveel zonnepanelen je de stroomkosten van een jacuzzi kunt compenseren? Dan kun je zelf het benodigde vermogen van de zonnepanelen berekenen.

calculator
Stroomverbruik jacuzzi / Omrekenfactor = Benodigd vermogen / Wp = Aantal zonnepanelen

Voorbeeld jacuzzi + zonnepanelen

Stroomverbruik jacuzzi: 3.500 - 4.000 kWh
Omrekenfactor van 0,85
Benodigd vermogen: 4118 - 4706 Wp
Wp per paneel: 325 - 395 Wp

Om het stroomverbruik van een jacuzzi te compenseren heb je gemiddeld 12 - 13 zonnepanelen nodig.

Wanneer je weet hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor het gebruik van een jacuzzi, dan kun je de kosten berekenen:

Gemiddeld liggen de kosten van een whirlpool tussen de € 750 - 2.250 zonder montage. De prijs van zonnepanelen ligt gemiddeld tussen de € 250 - 333 per paneel. Wanneer je ongeveer 12 - 13 zonnepanelen nodig hebt, dan ben je voor een nieuwe jacuzzi met zonnepanelen gemiddeld tussen de € 3.750 - 6.579 zonder montage kwijt.

Benieuwd naar jouw situatie?
Zonnepanelen offertes
plaatsen van zonnepanelen voor jacuzzi

Extra tips om jacuzzi warm te houden

Heb je een jacuzzi achter in de tuin en wil je besparen op het verbruik door zonnepanelen te plaatsen? Door onderstaande tips te gebruiken kun je extra besparen op het verbruik van een jacuzzi:

  • Gebruik een app om de jacuzzi op tijd aan te zetten
  • Zorg voor een goed afdekzeil om warmte vast te houden
  • Zet je jacuzzi uit de wind
  • Stel vakantiemodus in
  • Gebruik zo weinig mogelijk de luchtjets
  • Zorg voor schone filters

Zonnepanelen om je jacuzzi te verwarmen is mogelijk, maar een betere optie hiervoor is een zonneboiler of een warmtepomp. Een jacuzzi verwarmen met zonnepanelen is namelijk een van de duurdere opties om het water te verwarmen.

Er zijn betere opties om je jacuzzi te verwarmen, maar wil je je jacuzzi verwarmen met zonnepanelen? Vraag dan vrijblijvend zonnepanelen offertes aan en kom in contact met meerdere installateurs die werken in je regio. Vraag daarnaast ook badkamer offertes aan voor een nieuw jacuzzi. Zo vind je makkelijk de beste deal voor zonnepanelen + jacuzzi.

Direct zonnepanelen offertes vergelijken

  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal