• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Zonnepanelen op gevel

  Zonnepanelen op gevel

  Ga naar

  Zonnepanelen kunnen in feite op ieder oppervlak worden geplaatst. Zonnepanelen op een dak en zonnepanelen op de grond komen het meeste voor. Maar wist je dat je ook zonnepanelen op de gevel kunt installeren? Ontdek hier de mogelijkheden voor een zonnegevel.

  Voordelen zonnegevel

  • Ideaal als dak niet geschikt is
  • Dunne film panelen zijn goedkoop

  Nadelen zonnegevel

  • Lager rendement dan op dak
  • Vergunning nodig
  • Groot oppervlak nodig voor goede opbrengst

  zonnepanelen gevel

  Wat kosten zonnepanelen op gevel?

  Zonnepanelen op de gevel zijn nog niet heel gangbaar voor particulieren, maar zeker een optie als zonnepanelen op je dak geen optie zijn. Voor een zonnegevel wordt vaak gebruikgemaakt van dunne film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een lager rendement dan andere panelen, máár hebben minder rendementsverlies bij diverse hellingshoeken. Op een gevel zijn deze zonnepanelen dus een goede optie. Benieuwd naar de kosten? Laat je informeren door een betrouwbare vakman.

  Vergunning nodig voor zonnepanelen op gevel

  Wil je zonnepanelen op een gevel installeren, dan heb je altijd een omgevingsvergunning nodig. Laat de vergunning regelen door de installateur, zodat je zeker weet dat dit goed gebeurt en je er zelf geen omkijken naar hebt.

  Meer informatie?

  Beste deal vinden voor verticale zonnegevel

  Wil je zonnepanelen op je gevel? Vraag gratis en vrijblijvend zonnepanelen offertes aan en kom in contact met vakmannen die in jouw regio werken. Vergelijk deze vakmannen en beslis zelf wie de beste deal heeft.

  Direct zonnepanelen installateurs vergelijken

  Energiecontrol Duurzame energie
  Solar2enjoy Zonnepanelen
  Zonnemarkt Zonnepanelen
  Kroon Zonnepanelen
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal