Gratis zonnepanelen offertes?
Gratis & vrijblijvend

Dunne film zonnepanelen kopen

Pascal van de Beek
Content Specialist
5 minuten

De meest voorkomende zonnepanelen zijn gemaakt van kristallen (kristallijn), maar er zijn ook amorf zonnepanelen op de markt. Wat is de amorf zonnepanelen prijs en wanneer kan je het beste deze dunne film zonnepanelen kopen voor op je woning?

Minimale kosten € 225
Gemiddelde kosten € 280
Maximale kosten € 345
Gemiddelde prijs dunne film zonnepaneel.

Voordelen dunne film panelen

 • Egaal zwart paneel met zwart frame
 • Minder temperatuurgevoelig
 • Minder microcracks
 • Goedkoop type paneel
 • Flexibel zonnepaneel

Nadelen dunne film panelen

 • Gemiddeld rendement per Wattpiek
 • Geen hoog rendement per m2 dakoppervlak

Wat zijn dunne film zonnepanelen?

dunne film zonnepanelen

Dunne film zonnepanelen zijn buigzame, egaal zwarte panelen. Ze zorgen voor een mooie uitstraling op het dak, maar komen qua rendement niet in de buurt bij de andere zonnepanelen. Grote voordelen zijn vooral het uiterlijk, het lichte gewicht en het feit dat je deze panelen op gebogen oppervlaktes kunt plaatsen.

De dunne film zonnecellen kunnen gebruikt worden voor:

 • Glas-folie zonnepanelen

Wat kosten dunne film zonnepanelen?

Het draait bij zonnepanelen niet echt om de kosten per paneel, maar voor een ruwe prijsindicatie geven we hierboven toch de prijzen. Veel belangrijker is het om te letten op de kosten per Wattpiek.

Soort zonnepaneel Prijs* Offerte
Dunne film zonnepanelen € 225 - 345

* Gemiddelde prijs dunne film zonnepanelen, excl. montage.

Dunne film zonnepanelen zijn over het algemeen goedkoop in de aanschaf in vergelijking met andere zonnepanelen. De prijs van deze panelen hangt wel af van het materiaal en door de montage. Bekijk de algemene zonnepanelen prijzen. Ben je benieuwd naar de dunne film zonnepanelen kosten? Bekijk bovenstaande prijsindicatie of vraag gratis offertes aan inclusief advies.

amorf zonnepanelen
Andere zonnepanelen bekijken?
Zonnepanelen inspiratie

Opbouw dunne film zonnepanelen prijs

Materiaal
Arbeid
Reiskosten

Hoe worden dunne film zonnepanelen gemaakt?

Dunne film zonnepanelen worden gemaakt van verschillende materialen. Doorgaans is één van deze materialen amorf silicium. Dit silicium heeft in tegenstelling tot kristallijn silicium geen kristallen, maar gebruikt fotovoltaïsche zonnecellen. Door het ontbreken van de kristallen zijn de amorf zonnepanelen zeer buigzaam.

Nieuwe ontwikkelingen

Nieuwere en duurdere technologieën vervangen amorf silicium voor zwaardere metalen: Cadmium Telluride (CdTe) of Koper Indium Gallium Selenide (CIGS). Deze materialen zijn duurder, maar zetten zonlicht efficiënter om naar elektriciteit. CdTe en CIGS zetten het zonlicht efficiënter om naar elektriciteit, maar zijn wel duurder.

Ideaal op caravans & vakantiehuizen

De goedkope amorf zonnepanelen worden veel gebruikt voor plekken die maar weinig energie verbruiken, zoals caravans of vakantiehuisjes. Een laag rendement hoeft geen groot probleem te zijn als je veel ruimte hebt en een groot aantal zonnepanelen kunt plaatsen.

Soorten dunne film zonnepanelen

opbouw dunne film zonnepaneel

Opbouw glas-folie zonnepaneel

1. Glas
2. Lijmlaag
3. Dunne film zonnecellen
4. Lijmlaag
5. Folie

Opbouw glas-glas zonnepaneel

A. Glas
B. Lijmlaag
C. Dunne film zonnecellen
D. Lijmlaag
E. Glas

Wanneer je gaat voor dunne film glas-glas zonnepanelen, dan kun je de mate van doorzichtigheid kiezen. In een extra proces tijdens het maken van de zonnepanelen worden de dunne film zonnecellen weggelaserd, waardoor je door de zonnepanelen heen kunt kijken.

Niet transparante dunne film zonnepanelen

niet transparant dunne film zonnepaneel

Bij niet doorzichtige dunne film zonnepanelen kun je niet door het zonnepaneel heen kijken. Dit zijn de 'gewone' dunne film zonnepanelen die tussen dubbel glas geplaatst worden. Ideaal te gebruiken op dakbedekking.

Semi transparante dunne film zonnepanelen

semi transparant dunne film zonnepaneel

Semi doorzichtige dunne film zonnepanelen zijn ideaal voor een veranda. Doordat ze gedeeltelijk lichtdoorlatend zijn hebben ze ook een zonwerende functie. Dit komt door een extra proces tijdens het maken van de dunne film zonnepanelen, waarbij een gedeelte van de dunne film zonnecellen weggelaserd worden. Semi transparante dunne film panelen hebben standaard een lichtdoorlaat van 20%.

Transparante dunne film zonnepanelen

transparant dunne film zonnepaneel

Bij transparante dunne film panelen wordt zo veel mogelijk dunne film zonnecellen weggelaserd, waardoor je volledig door het zonnepaneel heen kunt kijken. Doordat dit extra proces lang duurt, valt de prijs van volledig doorzichtige dunne film zonnepanelen hoger dan niet doorzichtige dunne film panelen. Ideaal te gebruiken voor een serre.

Egale zwarte zonnepanelen met zwart frame

Dunne film zonnepanelen zijn zwart en ook voorzien van een zwart frame. Hierdoor hebben ze een strak, mooi uiterlijk. Wil je een egaal zwart paneel en is het rendement iets minder van belang, dan zijn dunne film panelen een uitstekende optie.

Wat is het rendement van dunne film zonnepanelen?

Het rendement van dunne film zonnepanelen ligt bij normale omstandigheden een stuk lager in vergelijking met de andere soorten zonnepanelen. Voor eenzelfde rendement als de andere panelen is doorgaans meer dakoppervlak nodig. Bij weinig/diffuus licht en bij hogere temperaturen presteert dit soort paneel echter wel beter.

Meer weten over opbrengst & terugverdientijd?

Wil je weten wat jouw zonnepanelen precies opbrengen?

En ben je benieuwd naar de terugverdientijd van nieuwe dunne film zonnepanelen?

Ontdek ook hoe je energie kunt terugleveren met je zonnepanelen.

Dunne film zonnepanelen monteren door ervaren vakman

Ga je dunne film zonnepanelen kopen, dan wil je dat deze correct en veilig geplaatst worden. Een ervaren zonnepaneel specialist kan je adviseren over de beste opties voor jou en jouw nieuwe zonnepanelen.

De montage is een groot deel van de totaalprijs van dunne film zonnepanelen. Hoewel sommige bedrijven stuntprijzen voor de montage aanbieden, is het belangrijk dat dit goed gebeurt. Zonnepanelen heb je niet voor even, maar voor de lange termijn. Zorg dus dat je verschillende bedrijven vergelijkt op prijs én kwaliteit.

Tip: Kijk ook altijd welke garanties het bedrijf aanbiedt.

Bespaar op de voorrijkosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Beste deal vinden voor nieuwe dunne film zonnepanelen

Dunne film zonnepanelen

Een ervaren specialist kan je vertellen of dunne film zonnepanelen de beste optie zijn op jouw dak. Wil je advies ontvangen over de zonnepanelen installatie en een kostenplaatje weten? Vraag meerdere gratis zonnepanelen offertes aan en vergelijk regionale installateurs. Je beslist zelf welke installateur uiteindelijk jouw nieuwe dunne film zonnepanelen gaat plaatsen.

Direct 985 zonnepaneel specialisten vergelijken

Zonnepanelen Noord
Zonnepaneel Gelderland
Zelfstroom
Wattopjedak
Veranderstroom
Sunleaves Solar
SunDynamics
SinneSysteem
Opwekken.com
Helios Solar
Heel Nederland Duurzaam
DHI Techniek
Atlas Power
Het Zonnepanelenhuis
Metis Green
Suntek Solar
Kuyt Dienstverlening
ESS Zonnepanelen
ZonderGas
Hydro Solar
Hoppenbrouwers Techniek
Qubiqs Zonnepanelen
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal