• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 138.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Dunne film zonnepanelen

Dunne film zonnepanelen kopen

Ga naar
Minimale kosten € 100,- Maximale kosten € 220,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 155,-
Gemiddelde prijs dunne film zonnepaneel.

De meest voorkomende zonnepanelen zijn gemaakt van kristallen (kristallijn), maar er zijn ook amorf zonnepanelen op de markt. Deze dunne film zonnepanelen staan bekend om hun lichte gewicht, buigzaamheid en goedkope prijzen. Wanneer kan je het beste deze dunne film zonnepanelen kopen voor op je woning?

Voordelen dunne film panelen

  • Egaal zwart paneel met zwart frame
  • Minder temperatuurgevoelig
  • Minder microcracks
  • Goedkoop type paneel
  • Flexibel zonnepaneel

Nadelen dunne film panelen

  • Gemiddeld rendement per Wattpiek
  • Geen hoog rendement per m2 dakoppervlak

Wat zijn dunne film zonnepanelen?

dunne film zonnepanelen

Dunne film zonnepanelen zijn buigzame, egaal zwarte panelen. Ze zorgen voor een mooie uitstraling op het dak, maar komen qua rendement niet in de buurt bij de andere zonnepanelen. Grote voordelen zijn vooral het uiterlijk, het lichte gewicht en het feit dat je deze panelen op gebogen oppervlaktes kunt plaatsen.

Wat kosten dunne film zonnepanelen?

Het draait bij zonnepanelen niet echt om de kosten per paneel, maar voor een ruwe prijsindicatie geven we hierboven toch de prijzen. Veel belangrijker is het om te letten op de kosten per Wattpiek.

Soort zonnepaneel
Prijs*
Offerte
Dunne film zonnepanelen € 100 - 220

* Gemiddelde prijs dunne film zonnepanelen, excl. montage.

Dunne film zonnepanelen zijn over het algemeen goedkoop in de aanschaf in vergelijking met andere zonnepanelen. De prijs van deze panelen hangt wel af van het materiaal en door de montage. Bekijk de algemene zonnepanelen prijzen. Ben je benieuwd naar de dunne film zonnepanelen kosten? Bekijk bovenstaande prijsindicatie of vraag gratis offertes aan voor een exacte prijsopgave voor op jouw woning.

Dunne film zonnepanelen op je dak

amorf zonnepanelen
Andere zonnepanelen bekijken?

Opbouw dunne film zonnepanelen prijs

Hoe worden dunne film zonnepanelen gemaakt?

Dunne film zonnepanelen worden gemaakt van verschillende materialen. Doorgaans is één van deze materialen amorf silicium. Dit silicium heeft in tegenstelling tot kristallijn silicium geen kristallen, maar gebruikt fotovoltaïsche zonnecellen. Door het ontbreken van de kristallen zijn de amorf zonnepanelen zeer buigzaam.

Nieuwe ontwikkelingen

Nieuwere en duurdere technologieën vervangen amorf silicium voor zwaardere metalen: Cadmium Telluride (CdTe) of Koper Indium Gallium Selenide (CIGS). Deze materialen zijn duurder, maar zetten zonlicht efficiënter om naar elektriciteit. CdTe en CIGS zetten het zonlicht efficiënter om naar elektriciteit, maar zijn wel duurder.

Ideaal op caravans & vakantiehuizen

De goedkope amorf zonnepanelen worden veel gebruikt voor plekken die maar weinig energie verbruiken, zoals caravans of vakantiehuisjes. Een laag rendement hoeft geen groot probleem te zijn als je veel ruimte hebt en een groot aantal zonnepanelen kunt plaatsen.

Egale zwarte zonnepanelen met zwart frame

Dunne film zonnepanelen zijn zwart en ook voorzien van een zwart frame. Hierdoor hebben ze een strak, mooi uiterlijk. Wil je een egaal zwart paneel en is het rendement iets minder van belang, dan zijn dunne film panelen een uitstekende optie.

dunne film zonnepanelen kopen

Wat is het rendement van dunne film zonnepanelen?

Het rendement van dunne film zonnepanelen ligt bij normale omstandigheden een stuk lager in vergelijking met de andere soorten zonnepanelen. Voor eenzelfde rendement als de andere panelen is doorgaans meer dakoppervlak nodig. Bij weinig/diffuus licht en bij hogere temperaturen presteert dit soort paneel echter wel beter.

Meer weten over opbrengst & terugverdientijd?

Wil je weten wat jouw zonnepanelen precies opbrengen?

En ben je benieuwd naar de terugverdientijd van nieuwe dunne film zonnepanelen?

Ontdek ook hoe je energie kunt terugleveren met je zonnepanelen.

Dunne film zonnepanelen monteren door ervaren vakman

Ga je dunne film zonnepanelen kopen, dan wil je dat deze correct en veilig geplaatst worden. Een ervaren zonnepaneel specialist kan je adviseren over de beste opties voor jou en jouw nieuwe zonnepanelen installeren.

De montage is een groot deel van de totaalprijs van dunne film zonnepanelen. Hoewel sommige bedrijven stuntprijzen voor de montage aanbieden, is het belangrijk dat dit goed gebeurt. Zonnepanelen heb je niet voor even, maar voor de lange termijn. Zorg dus dat je verschillende bedrijven vergelijkt op prijs én kwaliteit.

Tip: Kijk ook altijd welke garanties het bedrijf aanbiedt.

Bespaar op de voorrijkosten Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Beste deal vinden voor nieuwe dunne film zonnepanelen

Een ervaren specialist kan je vertellen of dunne film zonnepanelen de beste optie zijn op jouw dak. Wil je advies ontvangen over de zonnepanelen installatie en een kostenplaatje weten? Vraag meerdere gratis zonnepanelen offertes aan en vergelijk regionale installateurs. Je beslist zelf welke installateur uiteindelijk jouw nieuwe dunne film zonnepanelen gaat plaatsen.

Direct 219 zonnepaneel specialisten vergelijken

Energiecontrol
Kroon Zonnepanelen
Direct Zonnepanelen
Greentastic Zonnepanelen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal