Gratis zonnepanelen offertes?
Gratis & vrijblijvend

Zakelijk zonnepanelen aanschaffen

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

Zakelijk zonnepanelen aanschaffen is een slimme en rendabele investering. Het lijkt een ingewikkeld proces, maar dat hoeft niet zo te zijn. Wat zijn de voordelen van zakelijke zonnepanelen en hoe kun je als bedrijf je dak verhuren voor zonnepanelen?

Voordelen zakelijke zonnedaken

Met zonnepanelen op je bedrijfspand, distributiecentrum, boerderij dak of op de eigen grond profiteer je van enkele belangrijke voordelen:

 • Bespaar op energiekosten
 • Verdien investering eenvoudig terug
 • Wek eigen duurzame energie op
 • Subsidie & fiscale voordelen
 • Verminder je CO2-uitstoot
 • Duurzaam maatschappelijk verantwoord ondernemen

Zakelijke zonnepanelen financieren

Wil je profiteren van het rendement van zonne-energie? Dan kun je jouw zonnedak financieren op verschillende manieren:

Zakelijk zonnepanelen kopen

Heb je voldoende investeringsruimte, dan is het kopen van zonnepanelen altijd de beste keuze. Gemiddeld verdien je de investering in zonnepanelen als klein- of grootverbruiker in 7 – 8 jaar terug. Dit komt door de fiscale voordelen en subsidies, die de terugverdientijd nog aantrekkelijker maken. Er zijn diverse financiële tegemoetkomingen waar je als ondernemer van kunt profiteren, zoals KIA, EIA, MIA en VAMIL. Ontdek meer over de beschikbare zakelijke zonnepanelen subsidie.

Vraag gratis offertes aan voor zonnepanelen en laat je adviseren over de mogelijkheden:

Zakelijk zonnepanelen leasen

 • Hoog rendement zonder zelf te investeren
 • Direct profiteren van gratis stroom
 • Behoud van liquide middelen
 • Na looptijd overname van zonnepanelen mogelijk

Zakelijk zonnepanelen leasen of lenen is een veelgebruikte keuze. De meeste ondernemers met zonnedaken sluiten hier een leasecontract of lening voor af. Heb je een geschikt dakoppervlak en wil je je liquide middelen behouden, maar wel profiteren van de voordelen van zakelijke zonnestroom? Leasen biedt een hoog rendement zonder zelf te hoeven investeren.

Een leaseperiode van zakelijke zonnepanelen is vaak 10 – 15 jaar. Een zakelijke lening moet je sneller afbetalen, waardoor de maandlasten hoger zijn. Bij een zonnepanelen leasecontract heb je langer de tijd én dus ook lagere maandlasten. Wil je zakelijk zonnepanelen leasen? Laat je dan goed adviseren over de mogelijkheden. Hoe het leasen precies werkt is afhankelijk van je dak, verbruik en wensen.

Zakelijk zonnepanelen installeren?
Vind beste deal

Type netaansluiting: grootverbruik of kleinverbruik

Een bedrijfspand of woning kan 2 soorten netaansluitingen hebben:

 • Kleinverbruikaansluiting: capaciteit van maximaal 3 x 80 ampère
 • Grootverbruikaansluiting: capaciteit van meer dan 3 x 80 ampère

Het is belangrijk om te weten of je een kleinverbruik- of grootverbruikaansluiting hebt. Afhankelijk van je netaansluiting kom je in aanmerking voor diverse fiscale voordelen voor zonnedaken.

zakelijk zonnedak

Zonnepanelen voor zakelijk kleinverbruik

Heb je een kleinverbruiksaansluiting? Als kleinverbruiker mag je salderen. Dit betekent dat de teruggeleverde stroom wordt verrekend met de afgenomen stroom. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan ontvang je een terugleververgoeding. Als kleinverbruiker wil je genoeg zonnepanelen om het energieverbruik op nul te krijgen. Het is minder interessant om meer panelen te plaatsen dan je zelf nodig hebt.

Let op: de salderingsregeling wordt langzaam afgebouwd vanaf 2023.

Als MKB'er of ZZP'er zonnepanelen plaatsen? Ontdek meer over zonnepanelen aanvragen door zzp.

Salderen zonnepanelen zakelijk: alleen voor kleinverbruik
Salderen is alleen mogelijk voor kleinverbruikers. Als grootverbruikers kom je in aanmerking voor de SDE-subsidie.
zakelijk zonnepanelen berekenen

Zonnepanelen voor zakelijk grootverbruik

Ben je grootverbruiker? Opgewekte energie die je niet zelf gebruikt, kun je terugleveren aan het net. Als grootverbruiker ben je dus zelf energieleverancier. Omdat je zonne-energie kunt terugleveren, is het interessant om zoveel mogelijk zonnepanelen te plaatsen als mogelijk. Hoe groter je zonnedak, hoe meer opgewekte energie je kunt terugleveren aan het net.

Voor grootverbruikers is de SDE++ subsidie beschikbaar. Deze Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++) is de opvolger van de SDE+ subsidie. De SDE++ is alleen toegankelijk voor grootverbruikers. Kom je hiervoor in aanmerking, dan ontvang je een vergoeding per opgewekte kWh.

Zonnepanelen expert neemt alles voor je uit handen

Zonnepanelen zakelijk

Heb je voldoende dakoppervlak voor zonnepanelen en wil je ook duurzaam energie opwekken? Schakel de hulp in van een zonnepanelen expert, die je alles uit handen neemt. Deze expert adviseert je over de mogelijkheden en helpt je met subsidies en andere fiscale voordelen. Ook regelt de expert het onderhoud en de monitoring van je zonnestroominstallatie. Vraag gratis zakelijke zonnepaneel offertes aan via Slimster en kom in contact met experts die bij jouw wensen aansluiten.

Direct zonnepanelen experts vergelijken

Zonnepanelen Noord
Zonnepaneel Gelderland
Zelfstroom
Wattopjedak
Veranderstroom
Sunleaves Solar
SunDynamics
SinneSysteem
Opwekken.com
Helios Solar
Heel Nederland Duurzaam
DHI Techniek
Atlas Power
Het Zonnepanelenhuis
Metis Green
Suntek Solar
Kuyt Dienstverlening
ESS Zonnepanelen
ZonderGas
Hydro Solar
Hoppenbrouwers Techniek
Qubiqs Zonnepanelen
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal