• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Zonnepanelen op boerderij

  Zonnepanelen op boerderij

  Vind beste installateur
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar

  Werk je in de agrarische sector? Zonnepanelen zijn een slimme investering voor boerderijen: je hebt doorgaans veel ruimte op daken van schuren en het woonhuis. Ook is er meestal een grootverbruikaansluiting.

  Waarom zonnepanelen voor boeren?

  • Veel ruimte voor zonnepanelen
  • Regelingen & subsidie beschikbaar
  • Groot dakoppervlak aanwezig

  Wat kosten zonnepanelen voor boerderij?

  De kosten van zonnepanelen op een boerderij zijn doorgaans hoger dan de zonnepanelen prijs op een normale woning, omdat je veel meer zonnepanelen laat plaatsen. De kosten én opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van vele factoren, laat je adviseren door een ervaren installateur. Zo weet je zeker dat je de beste zonnepanelen laat plaatsen voor jouw boerderij, of je ze nu laat plaatsen voor privé of zakelijk gebruik.

  Zonnepanelen installateurs vergelijken?

  Subsidies en regelingen voor boerderijen

  Laat je zonnepanelen op je boerderij installeren? Dan zijn er verschillende subsidies en regelingen waar je wellicht gebruik van kunt maken:

  • EIA: Energie Investeringsaftrek
  • IA: Investeringsaftrek
  • KIA: Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek
  • SDE+ subsidie

  Wat is de SDE+ subsidie voor zonnepanelen?

  Met de SDE+ subsidie wordt de ontwikkeling van duurzame energievoorziening gestimuleerd in Nederland. Doorgaans komen er jaarlijks enkele openstellingsrondes beschikbaar, waarin de subsidie kan worden aangevraagd. Vanaf 2020 wordt de SDE+ verbreed onder de noemer SDE++ (Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie). Vind alle informatie over de SDE+ subsidie en toekomstige SDE++ van de RVO.

  Zonnepanelen en asbestverwijdering

  Is het nodig om asbest te verwijderen voordat de zonnepanelen geplaatst kunnen worden? Er zijn bedrijven die de asbestverwijdering en zonnepanelen op je boerderij voor hun rekening nemen.

  Direct zonnepanelen installateurs vergelijken

  Energiecontrol Duurzame energie
  Solar2enjoy Zonnepanelen
  Zonnemarkt Zonnepanelen
  Kroon Zonnepanelen
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal