Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Zonnepanelen op boerderij

Zonnepanelen op boerderij

Vind beste installateur
Gratis & vrijblijvend
Ga naar

Werk je in de agrarische sector? Zonnepanelen zijn een slimme investering voor boerderijen: je hebt doorgaans veel ruimte op daken van schuren en het woonhuis. Ook is er meestal een grootverbruikaansluiting.

Waarom zonnepanelen voor boeren?

  • Veel ruimte voor zonnepanelen
  • Regelingen & subsidie beschikbaar
  • Groot dakoppervlak aanwezig

Wat kosten zonnepanelen voor boerderij?

De kosten van zonnepanelen op een boerderij zijn doorgaans hoger dan de zonnepanelen prijs op een normale woning, omdat je veel meer zonnepanelen laat plaatsen. De kosten én opbrengst van zonnepanelen zijn afhankelijk van vele factoren, laat je adviseren door een ervaren installateur. Zo weet je zeker dat je de beste zonnepanelen laat plaatsen voor jouw boerderij, of je ze nu laat plaatsen voor privé of zakelijk gebruik.

Subsidies en regelingen voor boerderijen

Laat je zonnepanelen op je boerderij installeren? Dan zijn er verschillende subsidies en regelingen waar je wellicht gebruik van kunt maken:

  • EIA: Energie Investeringsaftrek
  • IA: Investeringsaftrek
  • KIA: Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek
  • SDE+ subsidie

Wat is de SDE+ subsidie voor zonnepanelen?

Met de SDE+ subsidie wordt de ontwikkeling van duurzame energievoorziening gestimuleerd in Nederland. Doorgaans komen er jaarlijks enkele openstellingsrondes beschikbaar, waarin de subsidie kan worden aangevraagd. Vanaf 2020 wordt de SDE+ verbreed onder de noemer SDE++ (Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie).

Zonnepanelen en asbestverwijdering

Is het nodig om asbest te verwijderen voordat de zonnepanelen geplaatst kunnen worden? Er zijn bedrijven die de asbestverwijdering en zonnepanelen op je boerderij voor hun rekening nemen.

Direct zonnepanelen installateurs vergelijken

Energiecontrol Duurzame energie
Solar2enjoy Zonnepanelen
Zonnemarkt Zonnepanelen
Kroon Zonnepanelen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal