Minimale kosten € 1.100 Gemiddelde kosten € 1.600 Maximale kosten € 2.100
Gemiddelde prijs airco excl. dakkapel

Airco op dakkapel

Pascal van de Beek
Product Specialist
2 minuten

Heb je problemen om je zolder koel te houden? Vooral bij een dakkapel met een plat dak kan de temperatuur op zolder flink oplopen. Om ervoor te zorgen dat de temperatuur, vooral in de zomermaanden, aangenaam blijft kan je een airconditioning laten installeren op je dakkapel.

2 mogelijkheden voor airco op dakkapel

Airco op bestaande dakkapel plaatsen?
Nieuwe dakkapel met airco plaatsen?

Voordelen dakkapel met airco?

  • Verkoeling op zolder
  • Kan ook verwarmen in winter
  • Geluidsarme airco mogelijk

Kosten airco voor bestaande dakkapel

Wat kost een dakkapel airco? Een airco op zolder biedt verschillende mogelijkheden. Zoek je een stille airco op zolder? Ga dan voor een split airco op je dakkapel. Mag de airco wat geluid maken? Dan is een airco zonder buitenunit een optie. Benieuwd naar de gemiddelde kosten van een airco exclusief dakkapel?

Soort airco Prijs*
Split airco € 1.100 - 2.100
Airco zonder buitenunit € 1.400 - 2.000 Gratis offertes
Mobiele airco (excl montage) € 400 - 600

* Prijsindicatie airco excl. dakkapel. Incl. montage.

Wil je jouw nieuwe dakkapel direct uitrusten met een airco? Dan betaal je doorgaans een meerprijs in plaats van het volledige bedrag. Deze meerprijs varieert per dakkapel bedrijf.

airco dakkapel

Hoe airco dakkapel plaatsen?

De beste airco voor je dakkapel is een split airco. Deze airco heeft een buitenunit en binnenunit. De binnenunit kan fluisterstil zijn, wat handig is als je op zolder slaapt.

Binnenunit airco dakkapel

Een airco binnenunit kan er op veel manieren uitzien. Je kunt een airco in het plafond van je dakkapel plaatsen of een wandairco kiezen. De binnenunit is daarnaast verkrijgbaar in verschillende modellen, zodat hij altijd past bij de rest van de zolder.

Liever een dakkapel met ingebouwde airco? Het binnentoestel is dan helemaal weggewerkt in het plafond, de wand of vloer.

Buitenunit airco op zolder

De buitenunit van de airco wordt op de dakkapel geplaatst. Wil je jouw dakkapel en zolder kunnen koelen op hete zomerdagen, maar wil je geen zichtbare apparatuur op het dak?

Je kunt een erg platte airco op je dakkapel laten plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een Minirooftop airco, die vrijwel niet zichtbaar is vanaf de straat.

Dakkapel met airco en zonwering

Op zolder kan de temperatuur flink oplopen. Staat de zon veel op je dakkapel gericht? Laat dan airco en zonwering plaatsen in je dakkapel. Met zonwering (bijvoorbeeld rolluiken) houd je de warmte buiten huis en met de airco zorg je voor verkoeling.

airco dakkapel prijs

Airco in bestaande dakkapel

Wil je jouw bestaande dakkapel verkoelen en een airco laten plaatsen? Ontvang advies van airco installateurs over de kosten en mogelijkheden van een dakkapel airco.

Dakkapel met airco plaatsen

Wil je een nieuwe dakkapel inclusief airco laten plaatsen? Laat je dan adviseren door dakkapel specialisten over de mogelijkheden en meerprijs van een airco in dakkapel.