Airco op dakkapel

Minimale kosten € 1.200
Gemiddelde kosten € 1.750
Maximale kosten € 2.300
Gemiddelde prijs airco excl. dakkapel

Heb je problemen om je zolder koel te houden? Vooral bij een dakkapel met een plat dak kan de temperatuur op zolder flink oplopen. Om ervoor te zorgen dat de temperatuur, vooral in de zomermaanden, aangenaam blijft kan je een airconditioning laten installeren op je dakkapel. Bij Slimster lees je meer over de mogelijkheden (en kosten) voor een airco op dakkapel laten plaatsen!

2 mogelijkheden voor airco op dakkapel

Wil jij de zolder verkoelen? Dan heb je twee mogelijkheden voor het laten installeren van een aircosysteem in je dakkapel. Als eerst kun je kiezen voor een airco op je dakkapel plaatsen. Dit is de beste optie bij een bestaande dakkapel. Heb je nog geen dakkapellen op je woning? Dan kun je een nieuwe dakkapel laten plaatsen inclusief airconditioning. Welke optie jij kiest heeft natuurlijk invloed op de dakkapel airco prijzen.

Airco op bestaande dakkapel plaatsen?
Nieuwe dakkapel met airco plaatsen?

Voordelen dakkapel met airco

  • Verkoeling op zolder
  • Kan ook verwarmen in winter
  • Geluidsarme airco mogelijk
  • Geschikt voor bestaande dakkapel
  • Nieuwe dakkapel met airco mogelijk
airco dakkapel

Kosten airco voor bestaande dakkapel

Wat kost een dakkapel airco? Een airco op zolder biedt verschillende mogelijkheden. Zoek je een stille airco op zolder? Ga dan voor een split airco op je dakkapel. Mag de airco wat geluid maken? Dan is een airco zonder buitenunit een optie. Benieuwd naar de gemiddelde kosten van een airco exclusief dakkapel?

Soort airco Prijs*
Split airco € 1.200 - 2.200
Airco zonder buitenunit € 1.400 - 2.300 Gratis offertes
Mobiele airco (excl montage) € 250 - 850

* Prijsindicatie airco excl. dakkapel. Incl. montage.

Wil je jouw nieuwe dakkapel direct uitrusten met een airco? Dan betaal je doorgaans een meerprijs in plaats van het volledige bedrag. Deze meerprijs varieert per dakkapel bedrijf.

Gratis dakkapel airco offertes vergelijken

Hoe airco dakkapel plaatsen?

De beste airco voor je dakkapel is een split airco. Deze airco heeft een buitenunit en binnenunit. De binnenunit kan fluisterstil zijn, wat handig is als je op zolder slaapt. De beste split airco zorgt er op deze manier voor dat je geen geluidsoverlast in je woning hebt.

Binnenunit airco dakkapel

Een airco binnenunit kan er op veel manieren uitzien. Je kunt een airco in het plafond van je dakkapel plaatsen of een wandairco kiezen. De binnenunit is daarnaast verkrijgbaar in verschillende modellen, zodat hij altijd past bij de rest van de zolder.

Liever een dakkapel met ingebouwde airco? Het binnentoestel is dan helemaal weggewerkt in het plafond, de wand of vloer.

Buitenunit airco op zolder

De buitenunit van de airco wordt op de dakkapel geplaatst. Wil je jouw dakkapel en zolder kunnen koelen op hete zomerdagen, maar wil je geen zichtbare apparatuur op het dak?

Je kunt een erg platte airco op je dakkapel laten plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een Minirooftop airco, die vrijwel niet zichtbaar is vanaf de straat.

airco dakkapel prijs

Dakkapel met airco en zonwering

Op zolder kan de temperatuur flink oplopen. Staat de zon veel op je dakkapel gericht? Laat dan airco en zonwering plaatsen in je dakkapel. Met zonwering (bijvoorbeeld rolluiken) houd je de warmte buiten huis en met de airco zorg je voor verkoeling.

Airco in bestaande dakkapel installeren

Wil je jouw bestaande dakkapel verkoelen en een airco laten plaatsen? Ontvang advies van airco installateurs over de kosten en mogelijkheden van een dakkapel airco. Vergelijk gratis offertes en laat jouw dakkapel airco plaatsen voor de laagste prijs.

Dakkapel met airco plaatsen

Wil je een nieuwe dakkapel inclusief airco laten plaatsen? Laat je dan adviseren door dakkapel specialisten over de mogelijkheden en meerprijs van een airco in dakkapel. Zij kunnen je alles vertellen over het plaatsen van een dakkapel met airco.

Direct 279 airco installateurs vergelijken

Aarde.nl logo
TIS Terborg logo
AEM installatie & techniek logo
Schimmel Techniek Duurzaam Installatie logo
Saman Groep logo
Euro Airconditioning logo
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis airco offertes?
Geheel vrijblijvend
Airco op dakkapel