Gratis airco offertes?
Gratis & vrijblijvend

Wat kost airco op de dakkapel?

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

Heb je net een nieuwe dakkapel laten plaatsen? Of overweeg je om een nieuwe dakkapel te laten plaatsen? Dan kan het interessant zijn om een airco op je dakkapel te laten plaatsen. 

Tijdens de zomer kan de temperatuur bij een dakkapel met een plat dak (op zolder) flink oplopen. Om ervoor te zorgen dat de temperatuur, vooral in de zomermaanden, aangenaam blijft, kan je een airconditioning laten installeren op je dakkapel. 

Bij Slimster lees je meer over de mogelijkheden (en kosten) voor een airco op de dakkapel laten plaatsen!

Minimale kosten € 1.300
Gemiddelde kosten € 2.050
Maximale kosten € 2.800
Gemiddelde prijs airco zonder dakkapel.

Voordelen dakkapel met airco

  • Verkoeling op zolder in de zomer
  • Kan ook verwarmen tijdens de winter
  • Geluidsarme airco mogelijk
  • Geschikt voor bestaande dakkapel
  • Nieuwe dakkapel met airco mogelijk

Wat kost een airco voor een bestaande dakkapel?

Wat kost een dakkapel airco? Een airco op de dakkapel biedt verschillende mogelijkheden. Zoek je een stille airco? Ga dan voor een (multi) split airco op je dakkapel. Mag de airco wat geluid maken? Dan is een airco zonder buitenunit een optie. Benieuwd naar de gemiddelde kosten van een airco zonder een nieuwe dakkapel?

Kosten airco voor bestaande dakkapel Gem. prijs¹
(Multi) split airco € 1.500 - 2.800
Monoblock airco (zonder buitenunit) € 1.300 - 2.300
Mobiele airco € 250 - 850

¹ Prijsindicatie airco zonder dakkapel. Met montage door een gecertificeerd bedrijf.

Wil je jouw nieuwe dakkapel direct uitrusten met een airco? Dan betaal je doorgaans een meerprijs in plaats van het volledige bedrag. Deze meerprijs varieert per dakkapel bedrijf.

Mogelijkheden voor airco op dakkapel

Wil je je zolder met dakkapel verkoelen in de zomer of verwarmen in de winter? Dan kun je kiezen uit 2 opties voor het laten installeren van een aircosysteem op je dakkapel. Je kunt kiezen voor:

  1. Airco laten plaatsen op bestaande dakkapel
  2. Nieuwe dakkapel laten plaatsen met airconditioning

Welke optie jij kiest heeft natuurlijk invloed op de prijs, aangezien een geheel nieuwe dakkapel duurder is dan alleen een airco laten plaatsen.

Gratis dakkapel airco offertes vergelijken

dakkapel met ingebouwde airco

Hoe plaats je de airco op een dakkapel?

Bij het plaatsen van een airconditioning op een dakkapel is het belangrijk om het juiste type airco zorgvuldig te kiezen en de locatie van de binnen- en buitenunit te bepalen om comfort en efficiëntie te optimaliseren.

Kiezen van het juiste type airco

Een (multi) split airco is een goede keuze voor dakkapellen, vooral omdat de binnenunit heel stil is. Dit is fijn voor slaapkamers. Je kunt de binnenunit mooi wegwerken in een verlaagd plafond of aan de muur hangen, en er zijn veel modellen die mooi passen bij hoe je dakkapel er van binnen uitziet. De buitenunit werkt het beste op platte daken waar genoeg ruimte is en deze waterpas staat.

Heb je een dakkapel met schuin dak? Dan kan de buitenunit op montagebeugels gemonteerd worden.

Installatie van de airco

Waar je de buitenunit van de airco neerzet, is heel belangrijk. Zet deze niet direct in de zon, want dan moet de airco veel harder werken en gebruikt hij meer stroom. Het is dus beter om de buitenunit in de schaduw te zetten, zodat hij goed kan werken.

Ook moet je zorgen dat het apparaat niet te veel lawaai maakt voor de buren. Zo zijn er eisen dat de airco overdag niet luider mag zijn dan 45 decibel en 's nachts niet meer dan 40 decibel.

Airco op dakkapel plaatsen door ervaren vakman?
Gratis offertes
airco dakkapel prijs

Dakkapel met airco en zonwering

Op zolder kan de temperatuur flink oplopen. Staat de zon veel op je dakkapel gericht? Laat dan airco en zonwering plaatsen in je dakkapel. Met zonwering (bijvoorbeeld rolluiken op je dakkapel) houd je de warmte buitenshuis en met de airco zorg je voor verkoeling.

Dakkapel met airco plaatsen

Wil je een nieuwe dakkapel inclusief airco laten plaatsen? Laat je dan adviseren door dakkapel specialisten over de mogelijkheden en meerprijs van een airco in dakkapel. Zij kunnen je alles vertellen over het plaatsen van een dakkapel met airco.

Airco in bestaande dakkapel installeren

Wil je jouw bestaande dakkapel verkoelen en een airco laten plaatsen? Ontvang advies van airco installateurs over de kosten en mogelijkheden van een dakkapel airco. Vergelijk gratis offertes en laat jouw dakkapel airco plaatsen voor de laagste prijs.

Veelgestelde vragen over dakkapellen met airco's

Direct 428 airco installateurs vergelijken

123 Koeltechniek
abo technisch beheer
aircomakelaar
airconditioning zaanstreek
nukoel
qubiqs airco
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal