Aircoolers

Marvin Grouw
Content Manager
3 minuten

Heb jij het in de zomer ook zo warm in huis? De temperaturen in Nederland lopen de laatste jaren flink op, waardoor het binnen ook heter wordt. Met een aircooler kun jij het leefklimaat in huis een stukje aangenamer maken. Aircoolers (ook wel luchtkoelers) kunnen we zien als een soort luxe ventilatoren. Ze zorgen voor een verkoelende bries in de kamer, maar kunnen de temperatuur niet gericht verlagen. De naam aircooler zou anders doen vermoeden, maar aircoolers zijn niet in staat om de lucht zelf te koelen. Bij Slimster vertellen we je meer over luchtkoelers en leggen we de verschillen met (mobiele) airco's uit!

Voordelen aircooler

  • Verkoelende bries op warme dagen
  • Vrijstaand in huis te plaatsen
  • Bediening via afstandsbediening
  • Te kopen in diverse prijsklasses
  • Goedkoper dan een mobiele airco
  • Geen afvoer naar buiten nodig

Nadelen aircooler

  • Koelt minder goed dan een airco
  • Waterreservoir zelf bijvullen
  • Duurder dan normale ventilators
Je woning verkoel je beter met een (multi split) airco
Gratis airco offertes

Hoe werkt een aircooler?

Je gebruikt een aircooler als onderdeel van klimaatbeheersing in huis. Hoewel aircoolers de lucht niet drastisch kouder maken, zorgen ze wel voor een luchtstroom in de (woon)kamer. Dit briesje helpt het zweet op je huid verdampen en daardoor voel jij je koeler worden. Het apparaat gebruikt koud water om een koele luchtstroom te creëren. Een aircooler is te vergelijken met luxe ventilatoren en biedt verschillende voordelen.

De aircoolers maken gebruik van koud water om de lucht te verkoelen. In een luchtkoeler zit een vochtverdeler, een soort spons waarin water wordt verdeeld. De aircooler zuigt warme lucht aan en haalt dit langs de spons en zo wordt de lucht gekoeld. De meeste aircoolers kunnen de temperatuur maximaal 2 tot 3 graden verlagen, terwijl een mobiele airco dit tot wel 10 graden kan.

Zo kun je een goede aircooler overal in huis (of op kantoor) neerzetten. Ze nemen niet veel ruimte in beslag, maar kunnen wel een grote kamer van een verkoelende bries voorzien. Kies je voor een high-end model dan heb je vaak beschikking over verschillende automatische programma's, een handig display en een afstandsbediening om het apparaat mee te bedienen.

Aircooler lijkt op ventilator

Qua design kun je een aircooler het best vergelijken met een staande ventilator of torenventilator. Sommige aircoolers zijn zuilvormig en verrijdbaar op wieltjes. Andere modellen zijn meer vierkant en met een handvat te tillen en verplaatsen.

Wil jij het aangenamer maken in huis tijdens hete zomerdagen, maar geen geld voor een airconditioning? Dan is een aircooler een goedkoper alternatief. Zie een aircooler dan ook als een luxe ventilator!

Een aircooler zorgt voor een lichte verkoeling in huis. Wil je de temperatuur gericht kunnen regelen? Dan is een (mobiele) airco een betere oplossing, aangezien deze met koelmiddel werken.

Verschil aircoolers en mobiele airco

Een aircooler lijkt erg veel op een mobiele airco. Toch zijn er grote verschillen tussen beide apparaten te vinden. Bij een luchtkoeler is het niet mogelijk om een temperatuur in te stellen. Aircoolers werken namelijk met ventilatiestanden. Denk bijvoorbeeld aan stand 1 t/m 5 of standen low, medium en high. Bij een mobiele airco is het wel mogelijk om de gewenste temperatuur in te stellen.

Ook kun je met een airco de temperatuur veel meer verlagen. Een aircooler kan de temperatuur niet drastisch verlagen, maar enkel zorgen voor een verkoelende luchtstroming in huis zoals een ventilator. Een aircooler werkt namelijk op koud water en een mobiele airco heeft koelvloeistof.

Aircoolers Mobiele airco's
Verlaagt temperatuur niet Tot wel 10 graden verkoeling
Ventilatiestanden Temperatuur instelbaar
Werkt ook als luchtbevochtiger Onttrekt vocht uit de ruimte
Geen afvoer naar buiten nodig Afvoerslang naar buiten
Goedkoper Duurder
Benieuwd naar de beste mobiele airco's van 2024?
Beste mobiele airco

Populaire merken

Bij Slimster vind je meer informatie over populaire aircoolers. Maar welke bekende merken (en minder bekende merken) verkopen goede aircoolers? Fabrikanten van huishoudelijke apparatuur zoals DOMO, Bestron, Tristar en Honeywell verkopen aircoolers. Maar ook merken als Trotec, Aigostar, Maxx, Alpina, Livington en Emerio produceren aircoolers.

Gratis aircoolers offertes?
Geheel vrijblijvend
Aircoolers