• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Kosten multi split airco

  Kosten multi split airco

  Vind beste installateur
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar
  Minimale kosten € 1.600,- Maximale kosten € 2.800,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 2.200,-
  Indicatie prijs multi split airco.

  Wil je meerdere ruimtes koelen of verwarmen? Dit is mogelijk met een multi split airco. Deze airco multi split werkt net als een split airco, maar heeft 1 buitenunit en meerdere binnenunits. Dankzij deze meerdere binnenunits kan de multi split airco meerdere ruimtes koelen of verwarmen.

  Voordelen multi split airco

  • Meerdere ruimtes koelen of verwarmen
  • Maakt weinig geluid
  • Energiezuinig
  • Veel modellen verkrijgbaar
  • Gaat tot 25 jaar mee

  Nadelen multi split airco

  • Duurder dan split airco
  • Onderhoud nodig
  • Lastig zelf installeren

  Een multi split airco is een airco met 1 buitenunit en meerdere binnenunits (2-5). Iedere binnenunit kan een eigen ruimte koelen / verwarmen. Je kunt de airco in iedere ruimte afzonderlijk aan- of uitschakelen en de temperatuur instellen. Het is niet mogelijk om met 1 buitenunit tegelijkertijd te koelen én verwarmen.

  Wat kost een multi split airco inclusief montage?

  Soort
  Prijs*
  Vind beste deal
  Multi split airco 2,5 kW € 1.600 - 2.000
  Multi split airco 3,5 kW € 1.900 - 2.400 Gratis offertes
  Multi split airco 5,0 kW € 2.250 - 2.800 Gratis offertes
  Optie Meerprijs
  Extra binnenunit € 500 -700 Gratis offertes
  Met Wifi € 100 - 200 Gratis offertes
  Design multi split airco € 250 - 450 per unit Gratis offertes
  Onderhoudscontract € 100 - 150 per jaar Gratis offertes

  *Gemiddelde prijs multi split airco met 2 binnenunits.

  Wat kost een multi split airco inclusief montage? De prijs van een airco multi split kan variëren, afhankelijk van het model, het vermogen en het aantal binnenunits. Op 1 buitenunit kunnen 2 tot 5 binnenunits worden aangesloten. Ga je voor 2 binnenunits? Dan wordt er gesproken over een duo split airco. Bij 3 binnenunits is het een triple split airco.

  Ook speelt de montage een rol. Benieuwd naar de multi split airco kosten? Vraag gratis airco offertes aan.

  Multi split airco laten installeren
  airco multi split unit

  Prijsopbouw multi split airco

  Wat is het benodigde vermogen voor multi split airco?

  Hoeveel vermogen heb je nodig voor een multi split airco? Bij een gewone split airco is het vermogen van de binnen- en buitenunit hetzelfde. Maar bij een multi split airco is het vermogen van de binnenunits én het vermogen van de buitenunit belangrijk.

  Vermogen
  Oppervlak ruimte
  2,5 kW Tot 70 m3
  3,5 kW 70 - 120 m3
  5,0 kW 120 - 170 m3
  7,0 kW 170 - 240 m3

  Heb je veel ramen of veel elektronica in de ruimte staan? Dan heb je gemiddeld meer vermogen nodig om de ruimte te koelen.

  • Bepaal het benodigde vermogen per ruimte/binnenunit
  • Moeten alle binnenunits tegelijk op vol vermogen kunnen draaien? Hoeveel vermogen heb je tegelijkertijd écht nodig? Het maximale vermogen van de binnenunits is afhankelijk van het vermogen van de buitenunit.

  VB: Heb je 3 binnenunits met 2,5 kW, dan heb je in principe een buitenunit van 7,5 kW nodig. Maar alleen als je wilt dat alle binnenunits tegelijkertijd op vol vermogen draaien. Heb je nooit meer dan 2 airco's tegelijk aan, of draaien ze nooit allemaal op vol vermogen? Dan is een buitenunit van 5 kW ook voldoende.

  Laat je altijd goed adviseren over het airco vermogen door een ervaren installateur. Zo weet je zeker dat je de juiste airco laat plaatsen.

  Airco laten plaatsen door vakman

  Energiezuinige multi split airco installeren

  Ben je op zoek naar een energiezuinige multi split airco? Let op het energielabel voor je een airco aanschaft. Voor een zuinige airco kies je een airco met A - A +++ energielabel.

  Tegenwoordig zijn de meeste multi split airco's uitgerust met de inverter technologie. Dit houdt in dat de compressor uitschakelt als een bepaalde temperatuur bereikt wordt. Oudere aan/uit airco's hebben slechts 2 standen: ingeschakeld op een vast toerental of uitgeschakeld.

  • Deze airco is zuiniger dan een aan/uit airco
  • Deze multi split airco is stiller

  Welke soorten multi split airco zijn er?

  Het voordeel van een multi split airco is de mogelijkheid om meerdere binnenunits te plaatsen. Hierdoor kan je meerdere ruimtes koelen of verwarmen. Ook kan je voor iedere ruimte de beste binnenunit kiezen: ga je voor een vloerairco, wandairco of plafondairco? Ontdek alles over de verschillende soorten airco.

  airco multi split

  Kun je zelf multi split airco installeren?

  Zelf een multi split airco installeren raden we niet aan. Een mobiele airco is nog te installeren, maar voor een multi split airco is veel vakkennis vereist. Schakel hiervoor de hulp in van een installateur, zo profiteer je ook van garantie.

  Slim besparen? Zorg dan dat je het voorbereidende werk doet: maak de ruimte vrij voor de binnenunits en zorg dat de vakman makkelijk bij de locatie van de buitenunit kan komen.

  Multi split airco installeren door vakman

  Een multi split airco vraagt om vakmanschap. Voor een optimale werking is het belangrijk dat je de juiste airco laat installeren én dat de installatie goed gebeurt. Maar wat doet een airco installateur allemaal voor je?

  • Adviseren over beste airco & locatie
  • Adviseren over capaciteit
  • Airco binnenunits bevestigen
  • Leidingen leggen tussen units

  • Airco buitenunit bevestigen
  • Airco instellen/afstellen
  • Werking van airco uitleggen

  Multi split airco onderhouden: hoe doe je dat?

  Hoe kun je een multi split airco onderhouden? Goed onderhoud zorgt voor een langere levensduur en optimale werking. Bepaalde werkzaamheden, zoals het bijvullen van de multi split airco, moeten uitgevoerd worden door een installateur. Sluit een onderhoudscontract af, zodat je zeker weet dat je multi airco lang meegaat.

  Meer weten?

  Beste deal voor nieuwe multi split airco

  Vraag gratis en vrijblijvend airco offertes aan en kom in contact met installateurs die in jouw regio actief zijn. Deze installateurs kunnen je adviseren over de mogelijkheden en helpen bij de keuze voor de beste multi split airco. Je vergelijkt de installateurs op prijs, kwaliteit en service en beslist wie de beste deal heeft.

  Direct gratis airco installateurs vergelijken

  Aarde.nl logo
  TIS Terborg logo
  AEM installatie & techniek logo
  Schimmel Techniek Duurzaam Installatie logo
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal