Minimale kosten € 1.600 Gemiddelde kosten € 2.200 Maximale kosten € 2.800
Indicatie prijs multi split airco.

Kosten multi split airco

Pascal van de Beek
Product Specialist
4 minuten

Wil je meerdere ruimtes koelen of verwarmen? Dit is mogelijk met een multi split airco. Deze airco multi split werkt net als een split airco, maar heeft 1 buitenunit en meerdere binnenunits. Dankzij deze meerdere binnenunits kan de multi split airco meerdere ruimtes koelen of verwarmen.

Voordelen multi split airco

 • Meerdere ruimtes koelen of verwarmen
 • Maakt weinig geluid
 • Energiezuinig
 • Veel modellen verkrijgbaar
 • Gaat tot 25 jaar mee

Nadelen multi split airco

 • Duurder dan split airco
 • Onderhoud nodig
 • Lastig zelf installeren

Een multi split airco is een airco met 1 buitenunit en meerdere binnenunits (2-5). Iedere binnenunit kan een eigen ruimte koelen / verwarmen. Je kunt de airco in iedere ruimte afzonderlijk aan- of uitschakelen en de temperatuur instellen. Het is niet mogelijk om met 1 buitenunit tegelijkertijd te koelen én verwarmen.

Wat kost een multi split airco inclusief montage?

Soort Prijs* Vind beste deal
Multi split airco 2,5 kW € 1.600 - 2.000
Multi split airco 3,5 kW € 1.900 - 2.400 Gratis offertes
Multi split airco 5,0 kW € 2.250 - 2.800 Gratis offertes
Optie Meerprijs
Extra binnenunit € 500 -700 Gratis offertes
Met Wifi € 100 - 200 Gratis offertes
Design multi split airco € 250 - 450 per unit Gratis offertes
Onderhoudscontract € 100 - 150 per jaar Gratis offertes

*Gemiddelde prijs multi split airco met 2 binnenunits.

Wat kost een multi split airco inclusief montage? De prijs van een airco multi split kan variëren, afhankelijk van het model, het vermogen en het aantal binnenunits. Op 1 buitenunit kunnen 2 tot 5 binnenunits worden aangesloten. Ga je voor 2 binnenunits? Dan wordt er gesproken over een duo split airco. Bij 3 binnenunits is het een triple split airco.

Ook speelt de montage een rol. Benieuwd naar de multi split airco kosten? Vraag gratis airco offertes aan of bekijk de algemene airconditioning prijzen inclusief montage.

Multi split airco laten installeren
Vind beste deal

Vrijblijvende airconditioning offertes

airco multi split unit

Prijsopbouw multi split airco

Materiaal
Installatie
Voorrij

Wat is het benodigde vermogen voor multi split airco?

Hoeveel vermogen heb je nodig voor een multi split airco? Bij een gewone split airco is het vermogen van de binnen- en buitenunit hetzelfde. Maar bij een multi split airco is het vermogen van de binnenunits én het vermogen van de buitenunit belangrijk.

Vermogen Oppervlak ruimte
2,5 kW Tot 70 m3
3,5 kW 70 - 120 m3
5,0 kW 120 - 170 m3
7,0 kW 170 - 240 m3

Heb je veel ramen of veel elektronica in de ruimte staan? Dan heb je gemiddeld meer vermogen nodig om de ruimte te koelen.

 • Bepaal het benodigde vermogen per ruimte/binnenunit
 • Moeten alle binnenunits tegelijk op vol vermogen kunnen draaien? Hoeveel vermogen heb je tegelijkertijd écht nodig? Het maximale vermogen van de binnenunits is afhankelijk van het vermogen van de buitenunit.

VB: Heb je 3 binnenunits met 2,5 kW, dan heb je in principe een buitenunit van 7,5 kW nodig. Maar alleen als je wilt dat alle binnenunits tegelijkertijd op vol vermogen draaien. Heb je nooit meer dan 2 airco's tegelijk aan, of draaien ze nooit allemaal op vol vermogen? Dan is een buitenunit van 5 kW ook voldoende.

Laat je altijd goed adviseren over het airco vermogen door een ervaren installateur. Zo weet je zeker dat je de juiste airco laat plaatsen.

Airco laten plaatsen door vakman
Gratis offertes

Energiezuinige multi split airco installeren

Ben je op zoek naar een energiezuinige multi split airco? Let op het energielabel voor je een airco aanschaft. Voor een zuinige airco kies je een airco met A - A +++ energielabel.

Tegenwoordig zijn de meeste multi split airco's uitgerust met de inverter technologie. Dit houdt in dat de compressor uitschakelt als een bepaalde temperatuur bereikt wordt. Oudere aan/uit airco's hebben slechts 2 standen: ingeschakeld op een vast toerental of uitgeschakeld.

 • Deze airco is zuiniger dan een aan/uit airco
 • Deze multi split airco is stiller

Welke soorten multi split airco zijn er?

Het voordeel van een multi split airco is de mogelijkheid om meerdere binnenunits te plaatsen. Hierdoor kan je meerdere ruimtes koelen of verwarmen. Ook kan je voor iedere ruimte de beste binnenunit kiezen: ga je voor een vloerairco, wandairco of plafondairco? Ontdek alles over de verschillende soorten airco.

airco multi split

Kun je zelf multi split airco installeren?

Zelf een multi split airco installeren raden we niet aan. Een mobiele airco is nog te installeren, maar voor een multi split airco is veel vakkennis vereist. Schakel hiervoor de hulp in van een installateur, zo profiteer je ook van garantie.

Slim besparen? Zorg dan dat je het voorbereidende werk doet: maak de ruimte vrij voor de binnenunits en zorg dat de vakman makkelijk bij de locatie van de buitenunit kan komen.

Multi split airco installeren door vakman

Een multi split airco vraagt om vakmanschap. Voor een optimale werking is het belangrijk dat je de juiste airco laat installeren én dat de installatie goed gebeurt. Maar wat doet een airco installateur allemaal voor je?

 • Adviseren over beste airco & locatie
 • Adviseren over capaciteit
 • Airco binnenunits bevestigen
 • Leidingen leggen tussen units
 • Airco buitenunit bevestigen
 • Airco instellen/afstellen
 • Werking van airco uitleggen

Multi split airco onderhouden: hoe doe je dat?

Hoe kun je een multi split airco onderhouden? Goed onderhoud zorgt voor een langere levensduur en optimale werking. Bepaalde werkzaamheden, zoals het bijvullen van de multi split airco, moeten uitgevoerd worden door een installateur. Sluit een onderhoudscontract af, zodat je zeker weet dat je multi airco lang meegaat.

Meer weten?
Airco onderhouden

Beste deal voor nieuwe multi split airco

Vraag gratis en vrijblijvend airco offertes aan en kom in contact met installateurs die in jouw regio actief zijn. Deze installateurs kunnen je adviseren over de mogelijkheden en helpen bij de keuze voor de beste multi split airco. Je vergelijkt de installateurs op prijs, kwaliteit en service en beslist wie de beste deal heeft.

Direct gratis airco installateurs vergelijken

Aarde.nl logo
TIS Terborg logo
AEM installatie & techniek logo
Schimmel Techniek Duurzaam Installatie logo
Saman Groep logo
Euro Airconditioning logo
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal