Lucht-lucht warmtepomp

Minimale kosten € 3.000
Gemiddelde kosten € 5.500
Maximale kosten € 8.000
Gemiddelde prijs lucht lucht warmtepomp.

Ben je op zoek naar een betaalbare warmtepomp met een mooi rendement? Met een lucht-lucht warmtepomp gebruik je de energie uit de buitenlucht om je huis te verwarmen met plafond-, wand- of kanaalunits. Deze lucht-lucht warmtepomp is een andere benaming voor een airco.

Voordelen lucht-lucht warmtepomp

 • Goedkope warmtepomp
 • Eenvoudige installatie
 • Kan verwarmen & actief koelen
 • Brengt ruimte snel op temperatuur
 • Verlaging CO2 uitstoot
 • Ventilatie, ontvochtiging en zuivering van de lucht

Nadelen lucht-lucht warmtepomp

 • Lager rendement bij koud weer
 • Geen subsidie mogelijk

Wat kost een lucht-lucht warmtepomp?

Soort Prijs* Offerte
Lucht-lucht warmtepomp € 3.000 - 8.000

* Gemiddelde prijs lucht-lucht warmtepomp, incl. btw en installatie.

Benieuwd naar de kosten van een lucht-lucht warmtepomp? De prijs is onder meer afhankelijk van de grootte van de installatie (ga je voor split-unit of multi-units?) en de installatie. Bekijk de bovengenoemde prijzen of vraag gratis warmtepomp offertes aan voor vrijblijvend advies en een exacte prijsopgave.

lucht lucht warmtepomp

Hoe werkt een lucht-lucht warmtepomp?

Een lucht-lucht warmtepomp bestaat uit een buitenunit en een binnenunit, die met elkaar verbonden zijn. De lucht-lucht warmtepomp werkt als volgt:

 1. Ventilator in de buitenunit zuigt lucht aan.
 2. Lucht wordt over koudemiddel geblazen, zodat dit middel opwarmt
 3. Koudemiddel verdampt door het opwarmen
 4. Verdampt koudemiddel gaat naar compressor, waar het middel opwarmt door te worden samengeperst
 5. Opgewarmde koudemiddel geeft zijn energie af aan de lucht in huis

De lucht wordt via plafond-, wand- of kanaalunits in huis geblazen. De elektriciteit die nodig is om het koudemiddel te verwarmen is vele malen lager dan de energie die eruit komt. Dit zorgt voor een hoog rendement.

Koelen met lucht-lucht warmtepomp

Het is ook mogelijk om je huis te koelen met een lucht-lucht warmtepomp, deze warmtepomp is namelijk een omgekeerde airconditioning. Door het proces van de lucht-lucht warmtepomp om te draaien, kan het toestel de woning koelen.

Wanneer is lucht-lucht warmtepomp geschikt?

 1. Ter vervanging van elektrische verwarming
  Elektrische verwarming kan hoge verbruik opleveren. Het vervangen van deze verwarming door een lucht-lucht warmtepomp kan interessant zijn.
 2. Als er geen centraal verwarmingssysteem aanwezig is
  Heb je nog geen cv? Dan kan je wellicht een lucht-lucht warmtepomp plaatsen. Bedenk wel dat je voor warm kraanwater wel baat hebt bij een cv ketel of een andere verwarmingselement.
 3. Als de woning klein en goed geïsoleerd is
  Een lucht-lucht warmtepomp is vooral nuttig in kleine, goed geïsoleerde woningen. Door de isolatie kan de verwarmde (of koele) lucht lastig ontsnappen, waardoor je er optimaal van profiteert.
Wat levert warmtepomp op?

Wat levert warmtepomp op?

Een warmtepomp is een ideale manier voor gasloos verwarmen. Maar waar een cv-ketel gas gebruikt, draait een warmtepomp op stroom. Dit betekent dat je stroomverbruik omhooggaat wanneer je een warmtepomp laat installeren. Wat is het verbruik en nog belangrijker: wat levert het je uiteindelijk op? Ontdek alles over het verbruik, de opbrengst en het rendement van een warmtepomp.
Warmtepomp rendement

Toepassingen lucht-lucht warmtepomp

 • Woning koelen
 • Woning verwarmen

Een lucht-lucht warmtepomp wordt in veel woningen vooral herkend als traditionele airconditioning. Wat veel mensen niet weten is dat je het proces van de airconditioning ook kunt omdraaien, waardoor je jouw huis verwarmt.

Een lucht-lucht warmtepomp kan bijvoorbeeld eenvoudig en energiezuinig een slaapkamer koelen of verwarmen. Hierdoor heb je geen radiatoren nodig in slaapkamers.

Single split unit of multi split unit?

Een lucht-lucht warmtepomp kan op verschillende manieren worden geplaatst:

 • Single split warmtepomp: er wordt 1 binnenunit aangesloten op de buitenunit. Er kan slechts 1 ruimte worden verwarmd of gekoeld. Net als een single split airco.
 • Multi split warmtepomp: Net als een multi split airco worden er meerdere binnenunits aangesloten op de buitenunit. Zo kan je meerdere ruimtes tegelijkertijd verwarmen of koelen.

Lucht-lucht warmtepomp installeren door erkende vakman

Bij het plaatsen van een lucht-lucht warmtepomp komen geen graafwerkzaamheden kijken en de installatie is op zich vrij simpel. Toch is het verstandig altijd de hulp in te schakelen van een ervaren vakman. Je kunt de lucht-lucht warmtepomp enkel installeren onder bepaalde voorwaarden. Een vakman weet precies of dit toestel de beste optie is. Ook weet je dan zeker dat de installatie correct gebeurt.

Bespaar op voorrijkosten
Bij Slimster kom je enkel in contact met vakmannen die in jouw regio werken. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Beste deal vinden voor nieuwe lucht-lucht warmtepomp

Lucht-lucht warmtepomp

Wil je een nieuwe lucht-lucht warmtepomp installeren door een ervaren vakman? Vraag gratis warmtepomp offertes aan en kom in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Door deze vakmannen te vergelijken, beslis je zelf wie de beste deal heeft.

Direct erkende vakmannen vergelijken

Solar2Enjoy warmtepompen
TIS Terborg warmte
Baarslag Installaties warmtepompen
The Sunshine Company warmtepompen
HTH koeltechniek koelen & verwarmen
MEW logo warmtepompen
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis warmtepomp offertes?
Geheel vrijblijvend
Lucht-lucht warmtepomp