• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Kosten monoblock airco zonder buitenunit

  Kosten monoblock airco zonder buitenunit

  Vind beste installateur
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar
  Minimale kosten € 1.400,- Maximale kosten € 2.000,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 1.700,-
  Prijsindicatie monoblock airco zonder buitenunit.

  Wil je een airco zonder buitenunit plaatsen? Mag je geen buitenunit installeren of wil je gewoonweg een airco zonder buitentoestel? Ga dan voor een monoblock airco.

  Voordelen monoblock airco

  • Geen buitenunit nodig
  • Voordeliger dan split airco
  • Geschikt voor monumenten
  • Geschikt voor appartement/flats
  • Stiller dan mobiele airco

  Nadelen monoblock airco

  • Meer geluid in huis
  • Alsnog afvoer naar buiten nodig

  Een monoblock airco is een airco zonder buitenunit. Waar een split airco een binnenunit en buitenunit heeft, bestaat een monoblock airco uit 1 toestel. Dit betekent dat alle componenten in dat toestel verwerkt zitten. Nadeel is wel dat het toestel meer geluid maakt in huis.

  Wanneer we spreken over een airco zonder buitenunit, doelen we op een vaste airco zonder buitenunit. Een mobiele airco heeft óók geen buitenunit, maar is vooral een tijdelijke oplossing. Een vaste monoblock airco is een langetermijn oplossing en investering.

  Een monoblock airco werkt in principe hetzelfde als een split airco. Het grote verschil is dat het gehele proces in één toestel plaatsvindt, in plaats van een buitenunit en binnenunit.

  Het toestel onttrekt warme lucht uit de kamer en stuurt dit langs leidingen met een koudemiddel. Dit koudemiddel wordt warm en verdampt, terwijl de lucht afkoelt (omdat er warmte is onttrokken). De koude lucht wordt teruggeblazen in de ruimte.

  Het koudemiddel stroomt via een compressor naar de condensor, waar het condenseert en weer vloeibaar wordt. Tijdens dit proces wordt de warmte weer afgegeven en afgevoerd naar buiten. Het afgekoelde koudemiddel stroomt terug naar het beginpunt en het proces begint opnieuw.

  Ontdek meer over de airco werking.

  Wanneer we spreken over een airco zonder buitenunit, doelen we op een vaste airco zonder buitenunit. Een mobiele airco heeft ook geen buitenunit, maar er zijn wel enkele belangrijke verschillen tussen een vaste of mobiele airco:

  • Vaste airco is een langdurige oplossing
  • Vaste airco heeft langere levensduur
  • Vaste airco heeft doorgaans meer vermogen

  Een mobiele airco is vooral een oplossing als je een verplaatsbare airco wilt en meer op zoek bent naar een tijdelijke oplossing.

  Wat kost een monoblock airco zonder buitenunit?

  Soort
  Gemiddelde prijs*
  Vind beste deal
  Monoblock airco € 1.400 - 2.000
  Opties Meerprijs
  Met Wifi € 100 - 200 Gratis offertes
  Design monoblock airco € 250 - 400 Gratis offertes
  Onderhoudscontract € 100 - 150 per jaar Gratis offertes

  * Gemiddelde prijs vaste airco zonder buitenunit inclusief montage en btw.

  Wat kost een monoblock airco inclusief montage? De prijs van een airco zonder buitenunit kan flink variëren, afhankelijk van het model monoblock airco, het vermogen en de montage. Benieuwd naar de monoblock airco kosten? Vraag dan gratis airco offertes aan.

  Airco zonder buitenunit installeren
  monoblock airco zonder buitenunit

  Prijsopbouw airco zonder buitenunit plaatsen

  Wanneer kiezen voor airco zonder buitenunit?

  In welke gevallen is een airco zonder buitenunit de betere keuze? Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  • Buitenunit is niet toegestaan, bv. in een appartementencomplex, flatgebouw of monumentaal pand.
  • Buitenunit is niet gewenst, je wilt geen toestel aan de buitenkant van je woning.

  Koelen met monoblock airco

  De belangrijkste functie van een airco is doorgaans het koelen. Met een monoblock airco kun je prima een ruimte koelen. In vergelijking met een split airco heeft een monoblock airco doorgaans

  Verwarmen met monoblock airco

  Een vaste airco met verwarmingsoptie wordt ook wel een lucht-lucht warmtepomp genoemd. De warmte uit de airco wordt vaak gebruikt als bijverwarming. Naast het koelen en verwarmen heeft een moderne monoblock airco ook vaak de mogelijkheid om te ontvochtigen.

  Ontvochtigen met monoblock airco

  De meeste moderne monoblock airco's kunnen niet alleen verwarmen en koelen, maar ook ontvochtigen. Een te hoge luchtvochtigheid in huis zorgt voor schimmel, vochtplekken, condens of houtrot. Een moderne airco zonder buitenunit kan het teveel aan vocht in de lucht afvoeren, waardoor het in huis direct een stuk aangenamer voelt.

  Monoblock airco laten installeren
  Slim besparen? Doe zelf het voorbereidende werk: maak de ruimte vrij voor de monoblock airco en zorg dat de vakman gemakkelijk bij de buitenmuur kan om de afvoer te maken.

  Monoblock airco installeren door vakman

  Is het niet toegestaan een buitenunit te plaatsen, of wil je dit gewoonweg niet? Je kunt ook een airco zonder buitenunit kopen en laten installeren. Het voordeel van een monoblock airco is dat je geen buitenunit nodig hebt. Hierdoor is de installatie wat simpeler dan die van een split airco.

  Houd er wel rekening mee dat je ook met deze airco een afvoer nodig hebt. Deze afvoer wordt doorgaans in een buitenmuur aangelegd. In de buitenmuur zijn enkel 1 of 2 roosters of ventilatiekleppen zichtbaar (luchttoevoer en luchtafvoer). Laat de monoblock airco plaatsen door een vakman. Zo weet je zeker dat de airco correct gemonteerd wordt. Wat doet een installateur nog meer?

  • Adviseren over beste airco & locatie
  • Adviseren over capaciteit
  • Airco bevestigen
  • Afvoer in buitenmuur maken

  • Roosters/klep in buitenmuur maken
  • Airco instellen/afstellen
  • Werking van airco uitleggen

  Monoblock airco onderhouden: hoe doe je dat?

  Hoe kun je een airco zonder buitenunit onderhouden? Door je airco te onderhouden, verleng je de levensduur en zorg je voor een optimale werking. Bepaalde werkzaamheden, zoals het vullen van de airco, moeten uitgevoerd worden door een erkende vakman.

  Meer informatie?

  Beste deal voor airco zonder buitenunit

  Vraag gratis en vrijblijvend airco offertes aan bij Slimster en kom in contact met ervaren installateurs die in jouw regio actief zijn. Vergelijk de vakmannen op basis van service, prijs en kwaliteit. En kies wie het beste bij je past.

  Direct airco installateurs vergelijken

  Aarde.nl logo
  TIS Terborg logo
  AEM installatie & techniek logo
  Schimmel Techniek Duurzaam Installatie logo
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal