Luchtbevochtiger kopen? Vergelijk alle humidifiers | Slimster

Luchtbevochtigers vergelijken

Zojuist vergeleken

 • balance
  11:08
  VloerverwarmingGroenlo
 • balance
  11:04
  VentilatieOuddorp
 • balance
  11:04
  VochtbestrijdingOuddorp
 • balance
  11:03
  ZonweringHeerlen
 • balance
  11:02
  DakkapelPurmerend
 • Nu
  8 zijn aan het vergelijken

Jij verdient de beste deal

 • Bespaar tijd en geld
 • Onafhankelijk vergelijken
 • Landelijke dekking
 • 5154 gecontroleerde bedrijven
 • Team productspecialisten
 • 7 dagen per week bereikbaar

Laatste weetjes

Luchtbevochtigers vergelijken

Een te lage luchtvochtigheid in huis kan verschillende klachten veroorzaken. Zo kan je last krijgen van prikkelende ogen, een droge huid en kunnen er scheuren ontstaan in houten meubels. Door een luchtbevochtiger, ook wel bekend als humidifier, in huis te plaatsen kun je de luchtvochtigheid verbeteren. Deze hoort tussen de 40 en 60 procent te zijn binnenshuis. Wil jij een luchtbevochtiger kopen voor klimaatbeheersing in huis? Bij Slimter kun je alle luchtbevochtigers vergelijken op prijs, specificaties en reviews. Zo vind je de beste deal voor een humidifier van merken als Philips, Duux en Medisana.

Hoe werkt een luchtbevochtiger?

Een luchtbevochiger is een huishoudelijk apparaat dat zorgt voor een goede luchtbevochtiging in huis. De ideale luchtvochtigheid is binnen namelijk tussen de 40 en 60%. Als deze onder de 40% daalt krijg je last van droge en prikkelende ogen. Ook merk je dit aan planten met bruine randjes en slaphangende bladeren. Een te lage luchtvochtigheid kan er zelfs voor zorgen dat houten meubels uitdrogen en er scheuren in ontstaan.

De humidifiers monitoren de vochtigheidsgraad van de lucht. Als de luchtvochigheid te laag wordt verspreiden ze waternevel die in de lucht wordt opgenomen. Op deze manier verhoogt een luchtbevochtiger de vochtigheidsgraag in huis.

De voordelen van een humidifier

 • Optimaliseert de luchtvochtigheid in huis
 • Voorkomt het uitdrogen van planten
 • Geen last van droge huid en prikkelende ogen
 • Zorgt ervoor dat houten meubels niet uitdrogen
Zoek jij de beste luchtbevochtigers?

Verschillende soorten luchtbevochtigers

Wanneer je een luchtbevochtiger wil kopen heb je de keus uit 4 verschillende soorten. Deze humidifiers werken allemaal op een andere manier. We onderscheiden de ultrasone luchtbevochtiger, koudwaterverdamper, stoombevochtiger en luchtbevochtiger met reinigingsfunctie.

 • Ultrasone luchtbevochtigers werken door middel van onderwatertrillingen. Hierdoor ontstaat zichtbare nevel welke wordt opgenomen in de lucht.
 • Stoombevochtigers koken het water, waardoor waterdamp ontstaat. Het stoom wordt opgenomen in de lucht om deze te bevochtigen.
 • Koudwaterverdampers werken met waterfilters om de lucht te bevochtigen. Lucht wordt langs deze filters gezogen.
 • Luchtbevochtigers met reinigingsfunctie werken met roterende schijven. Hiermee halen zij de lucht langs een waterreservoir.

Ultrasone luchtbevochtigers

Met trillingen onder water stoot een ultrasone luchtbevochtiger voor een zichtbare nevel. Het kan zijn dat dit type humidifier een beetje spettert. Daarom zijn ze minder geschikt om op een houten ondergrond te plaatsen. Zet er dan altijd een schaaltje of placemat onder. Je kunt ultrasone luchtbevochtigers wel plaatsen in de buurt van planten.

Luchtbevochtigers met reinigingsfunctie

Een luchtbevochtiger met reiningsfunctie wordt ook wel een luchtwasser genoemd. Deze apparaten doen meer dan alleen de lucht bevochtigen, ze zuiveren de lucht ook. Dit lijkt dus sterk op een luchtreiniger. Luchtwassers zijn perfect voor mensen met een allergie, aangezien ze stoffen en pollen uit de lucht zuiveren in hun waterreservoir. Vooral het merk Venta staat bekend om hun hoogwaardige luchtbevochtigers met reinigingsfunctie.

luchtbevochtigers vergelijken

Stoombevochtigers

Ook stoombevochtigers hebben een waterreservoir. Het water wordt gekookt en het stoom wordt uitgeblazen. Op deze manier zorgen deze humidifiers met stoom ervoor dat de luchtvochtigheid toeneemt. Voordeel is dat je geen filters nodig hebt, aangezien het water gekookt wordt. Deze bevochtigers zijn dus onderhoudsarm. De hete waterdamp is wel minder geschikt voor gebruik in de buurt van huisdieren of kleine kinderen.

Koudwaterverdampers

Een koudwaterverdamper werkt heel anders en maakt geen gebruik van een waterreservoir. Deze verdamper zuigt de droge lucht aan en in het apparaat wordt de lucht langs vochtige elementen geleid. Vervolgens komt de bevochtigde lucht weer in de woonkamer terecht en wordt de luchtvochtigheid verhoogd.

thumbs-up
Een luchtbevochtiger verhoogt de luchtvochtigheid in huis. Dit is goed voor planten, huisdieren en houten meubels. Maar ook zelf heb je minder last van prikkelende ogen en een droge huid!

Beste luchtbevochtigers

Is de luchtvochtigheid in jouw woning te laag? Dan kun je een humidifier kopen om de lucht te bevochtigen. Bij Slimster kun je alle luchtbevochtigers vergelijken van bekende (en minder bekende) merken. Of je nu een ultrasone luchtbevochtiger, stoombevochtiger of koudwaterverdamper zoekt, wij helpen jou bij het vinden van de goedkoopste aanbieding. Geen zin om te vergelijken? Bekijk dan direct de beste luchtbevochtigers van 2021 en check onze Beste Koop en Beste Getest.